Re: Bajki czasów dzieciństwa
Mój 5,5 letni syn kiedy miał 2 lata był fanem Żwirka i Muchomorka. Niestety dobre bajki teraz można spotkać na najwyżej 2-3 kanałach dla dzieci więc co ciekawsze i fajne pozycje czyli Reksio, Bolek i Lolek , Krecik, Piaskowy Dziadek, Mumuinki tylko z płytek. Większość tego co leci np. na CN wywołuje u mnie i mojej żony odruchy wymiotne ( i to dosłownie).
Cytat:
Zamieszczone przez Tur
Mój 5,5 letni syn kiedy miał 2 lata był fanem Żwirka i Muchomorka.
Mówią, że Żwirek i Muchomorek to pedały :lol: 8-)
A co do Power Rangers, fakt. Kiedy niedawno, po wielu latach nieoglądania spojrzałem, choćby na wygląd(a wtedy wydawała się to super, hiper, uber grafika, i te efekty specjalne) to się uśmiałem. A dobry moment jest wtedy, jak ten stwór u Rity wytwarza w tym takim piecu te potwory. Jak te rury wszystkie chodzą, i jakie dźwięki :P
Cytat:
Zamieszczone przez Tur
Większość tego co leci np. na CN wywołuje u mnie i mojej żony odruchy wymiotne ( i to dosłownie).
To niestety prawda, ale kilka dobrych kreskowek dalej jest puszczanych na CN i Disney. Fineasz i Ferb(jedna z lepszych), Dzieciak kontra Kot, Przygody Timmy' ego. Znalazlem tez ostatnio taka stacje jak Boomerang i tam leci duzo starszych krekowek, np. Tom i Jerry i Kocia Ferajna
Cytat:
Odlotowe agentki, Ah ten Andy, Galactic Football, Spider man...i wiele innych.
O, te też pamiętam :D Ah ten Andy wymiatał, ale najlepszy i tak był Ludwiczek ;)
Cytat:
Zamieszczone przez Dragonit
(...)ale najlepszy i tak był Ludwiczek ;)
Oraaaa :!: Andy :!: Luuudi :!:
Albo tekst z jednego odcinka:
-Lećcie sobie pszczółki, lećcie sobie!
-Tato, tato, dlaczego wygnałeś je za tamto wzgórze?
-Za tym wzgórzem mieszka ciotka Eliza. Ona ma uczulenie na pszczoły :mrgreen: xD
Dużo takich tam było :D Ale najlepszy był Andy, jedna z ciekawszych postaci ;) i te jego wojenne opowieści :P
A kto oglądał Smerfy :) dla nie pamiętających to taka komuna niebieskich gejów, którzy dla nie poznaki trzymali jedną dziewczynę aby myślano, że są normalni ^^ :mrgreen:
Smerfy to komuniści bo papa smerf miał czerwone spodnie i wszyscy sie go musieli słuchać. Jak w komunie! Poza tym komuniścy przeszkadzali biednemu kapitaliście - Gargamelowi - wykarmić jego kota, bo kradły mu surowce...
Efekt którejś imprezy alkoholowej :P
Swego czasu był o tym artykuł na anglojęzycznej Wikipedii. Papa Smerf jako uosobienie Karola Marksa, Ważniak jako Trocki, Gargamel jako kapitalista i Klakier jako pozbawiony głosu lud pracujący.
Ja byłem bardzo mały to Smerfy były chyba moimi ulubionymi. Potem uwielbiałem Asterixa i Daimosa. :P