Pewnie te 10 razy to Ty grałeś Japonią. :lol: O ile szybciej odkrywa się technologia, którą dostałem od sojusznika?
Wersja do druku
Pewnie te 10 razy to Ty grałeś Japonią. :lol: O ile szybciej odkrywa się technologia, którą dostałem od sojusznika?
Nie 8-) powiem szczerze nigdy nie grałem państwami takimi jak Niemcy, Wielka Brytania czy Japonia, wole rozwijać małe państewka np. odbudowałem w jednej kampanii Imperium Ottomańskie, albo zbudowałem potęge CHRL ;p. Bodajże, po otrzymaniu technologi od sojusznika, technologia rozwija się maksymalnie szybko czyli 2.0% na dzień... ale jest to jeszcze zależne od roku faktycznego wynalezienia danej technologii...
Właśnie najdziwniejsze jest to, że Francuzi zrobili swoje zadanie dobrze... Ale moja sympatia do Włoch i Hiszpanii zmalała po tej porażce... Chyba będą następni na mojej drodze :twisted: .Cytat:
Zamieszczone przez voitek
Jak myślicie, przyjąć propozycję pokoju od Nacjonalistycznych Chin? Jest dosyć korzystna, tzn. Japonia zatrzymuje to, co zdobyła (nie jest tego dużo). Mogłaby się wtedy zająć Pacyfikiem... I jeszcze jedno, jest sens budować latające bomby?
Niekoniecznie. Jest na to pewne rozwiązanie. Wystarczy zatrzymać się na linii, gdzie się kończą przemysłowe prowincje i potworzyć parę państw marionetkowych, jeśli ze wschodu wbijają np. alianci. Węgrami miałem podbity ZSRR. Polska dostarczyła mi z 40 dywizji piechoty, Chorwacja z 10, marionetki azjatyckie też trochę wojsk dały itd. Mankamentem jest to, że trzeba im zapewnić kroplówkę i czas. Po odejściu z aliantów oraz wybuchu wojny z nimi mogłem dzięki nim zając prawie cały kontynent (jeszcze RFN dostarczył wsparcie). Rezerwy ludzkie 300.Cytat:
Zamieszczone przez Janek
Do zwalczania partyzantki preferuję ustawianie jednostek kawalerii w poszczególnych sektorach.
A ja mam dwa pytanka:
1. Jak mogę wypowiedzieć wojnę państwu mając demokracje na full?
2. Czy w wersji podstawowej gry, mogę grac dłużej niz do '47 roku?
1) Być w sojuszu. Tylko trzeba wejść przed wybuchem wojny. Drugie wyjście to chyba przejście na autokrację/faszyzm.
Pamiętam, że w jedynce w wyborach wybierałem prawicę i od tego momentu mogłem wypowiadać wojny (Polską).
Zagra ktoś w HoI2 na multi? (ewentualnie EU2)
mozna jakos zwiekszyc limit ludnosci (procz tego co dodaje technologia )