Re: Jaka jest wasza ulubiona kampania ;)
Moją ulubioną kampanią jest Brytyjska:
- za klimat, muzykę,
- gra celtami jest strasznie klimatyczna,
Krzyżacka:
- niby fajna, ale do Brytyjskiej to się może schować, ;)
Krzyżowa:
- nie lubię okresu krucjat - dla mnie nudna,
Amerykańska:
- gra Indianami jest mało klimatyczna,
- wkurzająca muzyka :x
1. Brytyjska
Wspaniałą muzyczka, dość realistyczna w celach (Jako Anglia możemy zająć całą mapę i realizmu to nie zakłóci, podobnie jak Walią czy Szkocją albo taką Irlandią). Norwedzy nie pasują, no ale może to być II desant jak ten sprzed Hastings. Po prostu - różne narody mogą wygrać, to inna dynastia będzie, ale założenia pozostają takie same - obszar kraju dość mały w skali świata (nie tak jak w podstawce, że trzeba zająć z 15 prowincji by jako-tako przetrwać finansowo).
Dobry balans nacji, żadnych buntowników, dość różnorodne jednostki. Podoba mi się szczególnie Walia.
2. Teutońska
Tu wyjątkowo lubiłem pogrywać Polską - od zera do bohatera. Chciałem Norwegią, ale zmodować nie wiedziałem jak. Nowogrodu, Mongołów, Danię, HRE, Litwy nawet nie ruszałem. Krzyżaków tylko trochę. Ogólnie w dodatek raczej mało pogrywałem.
3. Krzyżowców
Tu grałem tylko Joannitami. Jakoś po zajęciu obszarów buntowniczych nie chciałem dalej prowadzić ekspansji i skończyłem.
4. Ameryka
Totalne zero. Kilka tur Hiszpanami. Walki zbyt prymitywne by miało mnie to zachęcić do kolejnego łupania kolejnych słupków armii Indian.
Moja ulubiona kampania to Krucjaty - najbardziej lubilem walczyc krzyzowcami, ale muzulmanie i Bizancjum tez sa znosni. Ciekawe jednostki - zwlaszcza te Europejskie.
No krzyżowcy maja bardzo klimatyczne i ładne jednostki
Mi się konnica Jerozolimy i Antiochii podoba, i poza tym ta kampania ma ten swój urok i klimat, który przyciąga :D
Zdecydowanie Krzyzowcy okres,jednostki,muza :P :P
Moja ulubiona to brytyjska, potem krzyżacka.
W krucjatach nie czuję klimatu
A amerykańska to porażka, bo Indianami gra się niemal identycznie.
OmG ja nie wiem jak Ty mozesz nie czuć klimatu w Krucjatach... Moim zdaniem to jest właśnie kampania, który ma swój klimat . I najlepszy właśnie przez co mnie wciągnęła .
Najbardziej nudzi mnie kampa Krzyżacka, chociaż na nią najbardziej się " napalałem " :D , a właśnie najbardziej podoba mi się Krzyżowców teraz .
Dlamnie najlepsze sa dwie ;] Kampania Krzyżacka i Kampania Krzyżowców. Moze to dlatego ze jakos od zawsze fascynowaly mnie zakony rycerskie a w szegolnosci Krzyżacy i Templariusze :D