-
Re: Victoria 2
Pograłem i stwierdzam najlepsza gra od Paradoxu :) Gra wbrew pozorom trudna nie jest, dla mnie nawet łatwiejsza od EU III. Czy ten nowy dodatek poprawia jakoś agresywność AI? Bo jak na razie nie miałem takiej gry, aby USA miało wojnę z Meksykiem przez co ci mają bardzo dużo rdzennych terenów USA. Na świecie rzeczywiście nudy, narody jakoś się nie wyzwalają, a jak patrzę na mapę z dodatku to jest wręcz przeciwnie, aż za bardzo się wyzwalają.
-
Od czego zależy potencjał militarny? To jest możliwość rekrutacji jak największej ilości wojska. Nie mogę tego rozkminić :cry: , komp mnie leje, ma 3x więcej wojska ( pomijam mobilizację ).
-
@wielkoduszny- ja pomagałem minorom trochę na bałkanach(i oczywiście włączałem do strefy wpływów) reszta to już robota si
@profanum - mobilizuj zawsze bo to podstawa. punkciki to od ilości wojska i generałów zależą, może od czegoś jeszcze do tego jak masz mało żołnierzy w kraju zawsze możesz ustawić w regionach aby populacja się w nich zmieniała
-
Fajna gierka; z tym dodatkiem faktycznie zyskuje kopa. Armię już rozkminiłem trochę ;) Pograłem Prusami, mam 1928r, 1sze miejsce na świecie we wszystkim ( opodatkowanie biednych, danie wolnej drogi kapitalistom - podatki na 0, inwestowanie w fabryki w innych państwach ) ; gdyby nie bzdurne powstania, co 5,10 lat milionowych armii kompa to byłaby na serio bardzo dobra gierka. Niestety musiałem się kodem posługiwać i obniżać co jakiś czas niezadowolenie ( zupełnie nie uzasadnione - podatki niskie, praca jest dla każdego, fabryk masa więc wtf ?)
Bardzo opłaca się odebrać Austrii Bohemie - świetna prowincja - moja top dla przemysłu ciężkiego 1: mam tam fabrykę szkła, samochodów, samolotów, hutę żelaza, fabrykę telefonów i coś jeszcze - wszystko się pięknie uzupełnia i daje bardzo dobre zyski :D
-
Jak zrobic z obszaru kolonizowanego rodzimą prowincję, tak bym mógł w niej budować fabryki. Np gram Japonią, podbijam Półwysep Koreański i chcę tam po jakimś czasie robić kapitalizm a nie mogę, bo to jest prowincja kolonialna :|
-
Zagrał by ktoś na internecie ?
-
-
Wie kto, który plik odpowiada za czas trwania gry? Bo chcę (bez konieczności pobrania moda) wydłużyć grę. Proszę o nazwę i lokalizację.
-
najprościej bezpośrednio w savie
-
Ale ja chcę przenieść datę końcową dla całej gry, nie tylko dla zapisu.