Ja grałem wpierw 2 bez znajomości 1 i nie uważam, bym dużo stracił, bo szybko wszystko ogarnąłem ;)
Wersja do druku
Ja grałem wpierw 2 bez znajomości 1 i nie uważam, bym dużo stracił, bo szybko wszystko ogarnąłem ;)
Próbowałeś trybów zgodności, chyba ma coś takiego? Jeżeli to nie pomogło, to trzeba na forum gry poszukać rozwiązania, na pewno jest... :)Cytat:
Zamieszczone przez Volomir
Można przejść dwójkę bez grania w poprzednią część, ale po co skoro jedynka jest lepsza? :D
To oczywiście tylko moja subiektywna opinia. Odsyłam też do dość obszernego porównania obu części na Insimilionie (uwaga na spojlery!).
W każdym razie szkoda odmawiać sobie przyjemności z poznawania tej historii jako całości.
Na razie to ja nie moge zainstalowac Trylogii:/ Ciagle mi wyskakuje blad, ktory jest podobno "znanym bledem spowodowanym obecnoscia w napedzie CD/DVD albo napedzie wirtualnym BG"... Fajnie tylko nie mam wirtuala, a plyte wyciagnalem i nadal to samo. No i blad jaki zmusil mnie do kolejnych instalek to fakt, ze nie moge przejsc do dzielnicy rzadowej. Luz zdarza sie, ze cos sie zle zainstaluje. Tylko teraz od 2 godzin mecze instalke:/ No poporstu mi nie jest dane pograc.Cytat:
Próbowałeś trybów zgodności, chyba ma coś takiego? Jeżeli to nie pomogło, to trzeba na forum gry poszukać rozwiązania, na pewno jest...
Wiem, ze to subiektywna opinia, ale mimo to mnie dziwi;) Jak przeszedlem dzis jedynke to widze jak uboga jest w porownaniu do 2! Dialogii, ktoryc jest malo, sa krotkie i jakies takie nijakie (w porownaniu do 2). Fabularnie obie gry sa na podobnym poziomie, aczkolwiek duzo wieksza epickosc 2 bardziej mi odpowiada;) No i takie bajery, jak ogrom zadan, ciekawych wrogow, zaklecia, przedmioty, NPC, romnse, konflikty w druzynie, klimat, lokacje to wszystko przemawia na korzysc BG2. W sumie 2 moze pozazdroscic jedynce tylko wiekszej swoboby eksploracji.Cytat:
Można przejść dwójkę bez grania w poprzednią część, ale po co skoro jedynka jest lepsza?
To oczywiście tylko moja subiektywna opinia. Odsyłam też do dość obszernego porównania obu części na Insimilionie (uwaga na spojlery!).
Powiem, tak goście mówią że pod 7 gra będzie chodzić. To jeden z ich sposobów...Czasami płyta może być walnięta wiem, ale to ich słowa...Sprawdź inną starą grę, czy zainstaluje się, jeżeli problem, to napęd itd...Jak jeszcze cos znajdę, to podeślę :)Cytat:
Spróbuj zrobić obraz płyty .iso, a potem przez wirtualny napęd instalować
Na razie to mi "zaskoczylo" jak na inny dysk zainstalowalem... Normalnie ten win7 to chyba SI ma bo dziala kiedy on chce:P Instaluje wszystko i moze pojdzie.Cytat:
Powiem, tak goście mówią że pod 7 gra będzie chodzić. To jeden z ich sposobów...Czasami płyta może być walnięta wiem, ale to ich słowa...Sprawdź inną starą grę, czy zainstaluje się, jeżeli problem, to napęd itd...Jak jeszcze cos znajdę, to podeślę
Z Rome też były problemy, zerknij do tematu o modzie RS 2.0, tam Rajden doradza co zrobić z tym upierdliwcem siódemką, tu masz jeszcze, o twoim systemie i starych grach, powinno coś być. Dobrze, ze mam XP professionala, a byłem tak blisko 7- mki :roll:Cytat:
Zamieszczone przez Volomir
tu masz linka co wspominałem
http://www.windows7.pl/forum/index.php?topic=1190.0
T i saga BG, to zupełnie dwie inne gry ,o zupełnie innym klimacie i nie zaryzykowałbym ich porównania. Jedni lubią bardziej schizy, mrok i tajemnice, a inni high fantasy. Wydaje mi się jednak, że saga BG jest tak klimatyczna z kilku powodów: jest synkretyczna, bo znajdziemy tam i romans, i mrok, i tajemnicę, i rozpacz, i radość, ma bardzo charakterystyczną grafikę, fabuła nie jest liniowa, świat jest otwarty, bohaterowie zróżnicowani, a uniwersum FR oddane niemalże perfekcyjnie.
Myślę, że grają w 2, bez grania w 1, możesz/możecie stracić wiele przyjemności. Można też pójść systemem Star Wars i zagrać w 2, a potem w 1, ale czy ja wiem? Radość z kontynuowania historii w 2 z 1, rozwijania wątków, spotykania starych znajomych, lub wrogów, jest bardzo duża.
Nabyłem, zainstalowałem parę modów i gram :D
Na razie jest fajnie, zobaczymy później jak będzie:)
Do znawców - czy Baldurs Gate Trilogy współpracuje z modami do jedynki? Bo zainstalowałem BGT by mieć wszystko w jednym :P
Współpracuje :D
Wszystko jest tutaj http://hrothgar.pl/topics16/baldurs-gat ... n-vt69.htm
Opis może wydawać się odrobinę skomplikowane, ale przecież nie trzeba instalować wszystkiego 8-)