Jest spolszczenie do tego moda?
Wersja do druku
Jest spolszczenie do tego moda?
Nie ma.
Mod jest świetny, choć to dopiero beta. Gram Regnum Britanniae (frakcja chyba najbliższa legendarnemu Arturowi, Romano-Bryci zaczynający w Kornwalii i Bretanii) i jest niesamowity klimat. Zacząłem od podbijania okolicznej rebelii i rozbudowywania gospodarki (bardzo fajny model ekonomiczny), aż zaatakowała mnie frakcja Catuvellauni, czyli zdrajców, którzy sprowadzili Sasów do Brytanii. ]:-> Powoli ich podbijałem swoją niewielką, ale elitarną armią, praktycznie bez żadnych kłopotów - aż do oblężenia Londinium.
Straciłem jakieś 2/3 swojej armii, w tym 1200 Sasów, których podkupiłem od wroga i rzuciłem jako mięso armatnie oraz elitarną jazdę (Teulu) z trzema złotymi odznakami... ale miasto zdobyłem, splądrowałem, daje mi ponad 9k przychodu na turę i mogę tam rekrutować najbardziej zaawansowane jednostki, co będzie niezbędne do wyparcia Sasów i Anglów, z którymi teraz sąsiaduję. Ci pierwsi już mnie zaatakowali - ciekawe jak ich piechota wytrzyma uderzenie doborowej brytońskiej jazdy.. ;)
Jest tzw. Patch II balansujący rozgrywkę, dopiero go wgrałem. Zmienia też AI, w tym bitewne. Oto link http://www.mediafire.com/?u2gvwglu6afzhi2 Też zagram Regnum Britanniae muza powala.
Mam go wgranego - powiedz mi Aravenie, czy z nim rok trwa u Ciebie 12 tur? Bo ja tak mam, a ponoć powinien trwać 4-6 tur maks i nie wiem, czemu jestem w tym osamotniony. :p
Tak 12 tur, może to po tym patchu II, generalne zacząłem wojnę z Sasami, chyba za szybko, nie nastarczam z rekrutacją, za szybko na nich uderzyłem dwoma armiami, trzeba było większe siły zebrać. Ale jest ciekawie. Ściągam wojsko z każdej osady, masakra. Ale jest nielekko. :mrgreen:
klikam na ściągnij i pisze, że nie odnaleziono plików. Ze wszystkimi chyba modami tak mam oprócz dlv falcom i królestwa polskiego. Co zrobić?
To wina serwera na jakim byly mody. Trzeba poczekac aż Twórcy zaladuja na jakiś inny serwer z jakiego bedzie można pobrać.
Witam zainstalowałem moda i mam pytanie: Jaką frakcje polecacie na początek?
Jest Patch.II.6 z grudnia 2012. Niedawno go wrzuciłem, co nieco poprawek i fiksów.