Witam
Mam 2GB Ram
Intel Core 2 Duo E8200 2.66 GHz
Karta graficzna GeForce 8600GT z 512MB
Czy Empire pójdzie mi na najwyższych ustawieniach skali jednostek i w ogóle na najwyższych detalach bez wielkich zaciachów?
Wersja do druku
Witam
Mam 2GB Ram
Intel Core 2 Duo E8200 2.66 GHz
Karta graficzna GeForce 8600GT z 512MB
Czy Empire pójdzie mi na najwyższych ustawieniach skali jednostek i w ogóle na najwyższych detalach bez wielkich zaciachów?
Mam podobny sprzęt, myślę, że powinno być ok
Nie ma siły, karta nie wyrobi i Ramu mało.
Wyrobi, wyrobi. Parę ustawień może być na high/ultra i będzie git malina tylko bitwy powyżej 3000 ludzi mogą zwalniać.Cytat:
Zamieszczone przez Pampalinex
ja miałem 9600 GT i na high jak było i trawa wyłączona to wcale nie było tak ładnie i pięknie.
Witam mam
AMD Athlon 64x2 Dual Core 6000+
GeForce 9800GT
Pamięć Ram Kingstona 4GB 800MHz CL6
System: XP SP2
Kupiłem dzisiaj grę ustawienia mam na wysokich pare rzeczy na ultra gra chodzi płynnie podczas większych starć w walce wręcz gra troszke zwalnia itd.
hm ta gra ma to do siebie czy jak ? wydaje mi się ,że na takim sprzęcie gra powinna chodzić bez najmniejszego zarzutu . Pozdrawiam
Tak, niestey ale Empire jes strasznie słabo zoptymalizowane.
AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 4600+
GOODRAM 2gb
Asus Nividia GeForce 8500 GT
Windows Xp Professional Wersja 2002 Dodatek Service Pack 3
Na minimum działa płynnie nawet na wielkich bitwach, z podwyższaniem ustawień proporcjonalnie spada płynność bitew(chyba logiczne). Kupno nowej karty graficznej( GeForce 9600 lub coś lepszego w przedziale do 340zł) da mi możliwość płynnego grania na ultra?
I tak jak na taką konfigurację to nieźle że ci chodzi Empire. Na ultra to przede wszystki potrzebna jest porządna grafa z serii Ge Force 9+++ lub lepsza no i procek podkręcony bo niestety na standardowych ustawieniach pod AMD sobie nie pograsz. Przynajmniej nie na tym sprzęcie. Ja dopiero normalnie gram na Phenomku II na max detalach a i tak mapa kampani na przybliżeniu przycina grafę mam Ge Force Gibabite 9800 GT 512 MB więc sam rozumiesz ;) Zasadniczo AMD pod Total War ma przesrane ludzie ze sprzętem teoretycznie słabszym ale na Intelu grają w tą Serie bez problemów specyfikacja tej gry jest robiona pod Intelowskie procesorki czego nawet nie kryją chłopcy z CA w samym intro mamy napisane Run's Great on I Core 7 więc wszystko jasne.Cytat:
Zamieszczone przez Ensis
A tak offtopując lekko...orientuje się ktoś jakie gry reklamują się pod marką AMD?