Nie mam żadnych danych na ten temat, znam tylko przypadki, że takie rzeczy się zdarzały (nieczęsto, ale jednak) u niegrywalnych frakcji. :)
Wszystkie grywalne (Brytania, Seleucydzi itd.) raczej nie powinny sprawiać problemów.
Wersja do druku
Nie mam żadnych danych na ten temat, znam tylko przypadki, że takie rzeczy się zdarzały (nieczęsto, ale jednak) u niegrywalnych frakcji. :)
Wszystkie grywalne (Brytania, Seleucydzi itd.) raczej nie powinny sprawiać problemów.
Tu nie ma reguły, ani co do nacji, ani do miast. Takie miasto musisz niestety omijać i poczekać aż zmieni własciciela lub spróbować przekupić je lub wytargować jeśli nie jest to stolicy.
W zasadzie na najnowszej wersji (bez względu na nacje) prawie się z tym nie spotykałem na czystej grze, co innego w młodszych modach. Ale teraz to raczej już pieśń przeszłości.
To znaczy, że są mody, które usuwają te bugi?
W zasadzie na najnowszej wersji gry, nie powinieneś spotykać się z tym bugiem. Mi działała prawie bez zarzutu.
Duże kompleksowe mody są naprawdę bardzo dobrze połatane i rozbudowane, więc może warto spróbować swoich sił z nimi.
http://forum.totalwar.org.pl/forumdi...I-Alexander%29
Modów zmieniających podstawkę szukaj w dziale mody uzupełniające. Tylko jak sama nazwa wskazuje zakres zmian jest niewielki.
Czyli z najnowszym modem?Cytat:
najnowszej wersji gry
Niestety nie. Aktualna wersja podstawki to chyba 1.5 lub 1.3 choć może mi się to mylić z Medievalem 2. Ostatni pacz wydany był lata temu.
Mody to osobna działka. Większość z nic bazuje na silnikach dodatków BI (1.8 lub 1.9) lub Aleksa. Niektóre są cały czas ulepszane (nawet teraz). Ale z tym i już nie pomogę bo od zapowiedzi Rome2 przestałem się tym interesować. Musisz sam poszuka w dziale z modami.
Najnowsza wersja to w końcu najnowszy patch?
Nigdy mi się nie udało zacząć.Mam za małe przychody popadam w bankructwo,a Egipt i Kartagina wypowiadają mi wojnę.
To miasto niedaleko Egiptu chyba najlepiej zostawić Egipcjanom, a najlepiej jak się zbuntuje i wtedy podbiją. ;)
Ustawić najwyższe podatki, poburzyć budynki, a wojskiem uciec do swoich, przynajmniej ja tak robiłem.
Z Siwą są dwie taktyki. Pierwsza to porzucenie i ucieczka. Większość armii wtedy rozwiązujemy, zostawiając jazdę. Zdobywamy Lepcis i to tak ustawiamy obronę przed Egiptem.
Druga to okopanie się w Siwie. Wtedy budujemy koszary tak by móc budować piechotę pustynną. Obowiązkowo farmy, port i mury. Ludność raczej wykorzystamy do zera.
Ręcznie rozbijamy kolejne ich armie i czekamy na chwilową przerwę i idziemy łupić i wyrzynać.