-
Re: Piwo
Wiec tak kiedyś bardzo lubiłem Pilzner Urquell, ale najwięcej piło się Żubra i Łomży(moje regionale piwo). Teraz natomiast piję Dębowe Mocne i Okocim Mocny, pierwsze za niepowtarzalny smak, drugie bo ma jakis taki "podpalasty smak". Choc ostatnio znalazlem piwo Belfast z browaru jabłonowo - ciemne, wysokoodfermentowane z dodatkiem karmelu... no i 8.1 % ;) Dosc ciekawy "bukiet", jakies tam oderwanie od smaku normalnego browara. Zdarza mi sie też kupywać Calsberga w 10-cio paku, ale zarzucilem pomysla, bo piwo glównie pije, gdy gra Barca, przy Calsbergu za dużo musze wypic na "znieczulenie" :lol:
ps. a dzisiaj kupilem 1,5 litra warki w plastiku bo fajnie kufle dawali... boje się tego plastiku teraz ;)
-
Kiedyś Żywiec, tera Leszek.
-
Nie polecam z plastiku, ma taki charakterystyczny posmak, który nie jest za dobry. Ale czasem na "znieczulenie" mozna wypić, jedna flaszka, nie tłucze sie, po za smakiem same plusy :lol: Jak piwo, to tylko ze szkła.
-
Ja tam kupiłem dla kufla, raz wypić można ;)
-
Warka z plastiku blech okropna :P W 3 to piliśmy i kiełbasą zagryzaliśmy bo nie chciało przejść przez gardło ;)
Byłem w tym roku na Wolinie na Festiwalu Słowian i Wikingów. Sponsorem jest ów Bosman. Piwo było naprawdę wyborne! Można je było pić litrami.
A na co dzień hmm only żubr! :D
O redsie się nie wypowiadam ;)
Desperados? Nie jest zły ale ot tak to mi nie wchodzi. Po bieganiu taki zimniutki to tak :D
Nawet kurde nie wiem czy u nas w okolicy są jakieś browary albo czy takie piwa można dostać...
-
Jak warka w plastiku jest okropna, to spróbujcie Sarmackiego.. ;) skoro jesteśmy przy tanich piwach, to kosztowałem różne książe, piwa marki tesco, trixxy, sarmackie, i nawet da sie pić, gdy funduszy brak, ale generalnie odradzam ;)
Co do Belfasta, to bardzo dobre ciemne piwo w świetnej cenie (bodaj coś koło 3 zł), polecam ;)
-
Belfast, cos kojarze, to ma taki kawowy posmak?
-
Czy ja wiem czy "kawowy", ciezko to okreslic... ale tanie(jak na ciemne) i ciekawe piwo, no i mocne.
-
Możliwe, ze tam nawet cos na etykiecie jest napisane o kawie ;) Grog mi pokazał zdjecie tego piwa i na pewno piłem. Dobre, ogólnie lubie ciemne piwa. Swojego czasu piłem duzo Okocimia Palonego, bo to takie najtansze i najbardziej dostepne z porterów ( tudzież porteropodobnych ). Teraz coś dawno nie widziałem go.
-
Jestem z Wrocławia, więc istnieją dla mnie tylko dwa prawdziwe browary - piast i książ rzecz jasna i oczywista!
<łyka zimnego piasta> zdrowie :!: