-
Re: Sprawy ogolne
Sprawdzałem to hasło admina całe i nie da się wejść do każdej nacji z ekranu powitalnego po wczytaniu sejwa ( albo ja coś źle robiłem ). Nim się da tylko wpisywać kody po wciśnięciu tyldy ( logon password i robimy co chcemy, potem logoff ). Kombinowałem, że może da się w innych KO tego użyć, ale wczytałem wko33 i niestety nie. Teraz tak myślę, ekran z propozycjami wyskakuje od razu po wpisaniu hasła, czyli teoretycznie nie zrobił wałka. Tylko te idealne cyfry są podejrzane, no mnie to na paint nie wygląda. Taki spec z niego? Chciało mu się męczyć, zamiast po prostu zamazać?
-
viewtopic.php?f=337&t=7650&start=980#p267060
Warto sie przyglądać tej skądinąd offtopowej dyskusji w dwóch celach, albo uspokajać rozgrzane głowy i walić osty ( i like it! ), albo mogą wyjść jakieś wałki. Ja sam muszę przyznać, że niejednokrotnie miałem wrażenie, że Sayeer coś kombinuje w plikach. Może warto sprawdzić jego turę?
-
Jeśli sprawdzać jakąś jego turę, to inną, bo w tej nie pokonał tej armii o której myślał Domen.
Pokonał inną, właściwie to tylko pół armii, gdzie widocznie zapomniałem postawić fortu. ;)
Osobiście wyzbyłem się jakichkolwiek podejrzeń aby Sayeer miał oszukiwać, ale mogę być czujny i jakby wygrał coś kontrowersyjnego, to dam znać :P
-
To miej na oku tą sytuację.
Sprawa wymiany miast w wk30. Co do Mefista, jestem na tak, bo miasto dostaje nacja wroga Maurom, co do Domena jestem na nie, bo Mefisto twierdzi, że może zdobyć miasto balistą w najbliższej turze.
EDIT: A jednak w przypadku Domena też zgoda, bo daje nacji wrogiej Mefistowi, także wszystko jedno z czyich rąk będą potem odbijać.
-
Gram tam, jestem sojusznikiem jednej ze stron więc się nie wypowiem.
-
Ja nie wiem czy powinnismy sie zajmowac takimi sprawami. Nie ma MG, to trzeba go poszukac i tyle.
-
viewtopic.php?f=3&t=9452&p=272215#p272215
Zburzenie budynków w obleganej fortecy przez Nihilusa.
-
Chetnie napisalbym to samo co w poscie wyzej, czyli brak MG = trzeba go poszukac, a nie grac liczac, ze Kolegium bedzie decydowac w kzdej sprawie.
Ale skoro Nihilus az tak przesadzil (nie ma mowy o pomylce czy przeoczeniu, burzenie budynkow jest zawsze w pelni swiadome) to zastanowilbym sie czy nie zainterweniowac. Tylko nie wiem czy dokladnie tak jak chce Domen czy akas inna kare. Do uzgodnienia jeszcze.
-
Mam podobne zdanie jak Joopiter niedługo będziemy musieli każdą sprawę roztrząsać tam gdzie zabraknie MG.
Nihilus zrobił to z premedytacją. Podobnie chyba zrobił z Korsyką w wk32 kiedy zaatakował go Rapsod. Dla mnie recydywa powinna być karana wywaleniem go z ko. i jeżeli mamy już go karać to ja jestem za takim drastycznym posunięciem
-
Właśnie kojarzyło mi się coś z wko32 i burzeniem, ale nie znalazłem, widać Rapsod pisał w temacie "Kolejki".
Cóż, w takiej sytuacji CL, czy wywalenie z konkretnej KO mogłoby być na miejscu.
A co do kary w samej grze, to byłbym za jakąś symulacją buntu za dochody z wyburzonych budynków, a rekompensata Bizancjum... W sumie ciężko coś znaleźć, szkody są ogromne, najgorsza z tego wszystkiego strata czasu na odbudowę. Może trochę zaniżona propozycja Domena?
Ale podobno znaleziono MG dla wko31(Arrim) to by to rozwiązał, a my byśmy tylko zajęli się sprawą recydywy Nihilusa.