Re: Pytania początkujących moderów
Gdzieś czytałem kiedyś że jest to instrukcja jak ai ma się zachowywać. AI typu Religious henry zdaje się wypowiadała wojnę każdemu sąsiadowi który jest odmiennej religii, balanced stalin to było ai które budowało armie złożone głównie z ciężkiej konnicy i piechoty, (tak jak stalin, czołgi t35 i od metra piechoty), fortified napoleon To jest że ai inwestuje w pierwszej kolejności w fortyfikacje zamków i miast. Zwykle bardziej agresywne jest AI mające w opisie henry albo napoleon.
http://www.twcenter.net/wiki/AI_Characteristics
Tutaj ładnie opisali.
Mógłby ktoś podać inną stronę jak zrobić żeby było czytane z pliku data a nie z packs. Tamta strona wygasła, a potrzebuje pomocy.
da rade cos pogrzebać w plkiach zeby nie dało sie zerać sojuszu? jedynie poprzez dyplomate
Ottoman - Nie wiem czy Cię to zadowoli ale jest mod który powoduje wymieniony przez Ciebie efekt. viewtopic.php?f=32&t=559
Moje pytanie:
Dodałem prowincję, zrobiłem wszystko i... Kiedy uruchamiam kampanię wyskakuje znane okienko że "napotkano". Mam dwie teorię:
- Za windę odpowiedzialny jest plik map.rwm. Niestety nie mogę go usunąć tzn. usuwam i znów się pojawia. Jakieś rady?
- Za windę odpowiedzialne jest to że ponieważ link w poradniku Voodo wygasł skopiowałem plik imperial... z mymod do folderu text. I też: Jakieś pomysły na zaradzenie?
Pozdrawiam
Witam, mam pytanie: otóż gram obecnie w DarthModa , który uznaję za poprawny, boli mnie jednak to że nie ma tam paru przyjemnych jednostek. I tu pojawia się mój problem, proszę o podpowiedz jak przenieść jednostkę (już istniejącą) do moda/bądź po prostu do podstawki, od razu dopytuję dalej czy i jak można przenieść jednostki z kingdoms do podstawki ??
A tak w ogóle czy jest jakiś program dzięki któremu to my określimy w jakich prowincjach można najmować dane jednostki ??
Proszę o pomoc :)
Cytat:
Zamieszczone przez Ja, Klaudiusz
Witam, mam pytanie: otóż gram obecnie w DarthModa , który uznaję za poprawny, boli mnie jednak to że nie ma tam paru przyjemnych jednostek. I tu pojawia się mój problem, proszę o podpowiedz jak przenieść jednostkę (już istniejącą) do moda/bądź po prostu do podstawki, od razu dopytuję dalej czy i jak można przenieść jednostki z kingdoms do podstawki ??
A tak w ogóle czy jest jakiś program dzięki któremu to my określimy w jakich prowincjach można najmować dane jednostki ??
Proszę o pomoc :)
http://medieval-workshop.pl/m2tw/pmod6.html
Mam problem otóż bardzo wiele razy uinstalowywałem Medka i instalowałem. Teraz po zainstalowaniu nie mogę uczesticzyć w bitwach. Ani w historycznych, ani we własnych i ani podczas kampanii. Wyskakuje bład napotka. Czy da się to jakoś naprawić?
Jeśli masz to po użyciu unpackera, to wejdź na główny folder z grą, wyszukaj i skasuj wszystkie pliki które mają w nazwie "geography" . Będzie to jeden plik txt i jeden dll, chyba że instalowałeś mody z płyty kingdoms, wtedy będzie ich w sumie 6 plików do wywalenia.
Mam pytanie dotyczące photoshopa. Chodzi mi o przemalowywanie tunik rycerskich z medievalaII, ale w ten sposób by zachować ich fakturę, tzn. zmienić tylko kolor bez tracenia fałdów ubrania. Jak to zrobić? Proszę o wyjaśnienie czy jakiś link do poradnika. Na TWC nic nie znalazłem.
Musisz zaznaczyć zmieniany obiekt, a potem użyć opcji zmiany barwy i nasycenia, oraz kontrastu i jasności przesuwając suwaki na pożądaną pozycję.