Testuje różne rozwiązania. Będzie w przyszłym tygodniu.
Wersja do druku
Testuje różne rozwiązania. Będzie w przyszłym tygodniu.
Mod jest całkowicie niegrywalny, pograłem z 10 tur Turcją na m/m i mam -50k kasy i każda frakcja jest bankrutem. Z innej beczki to wyjdzie to MXL: Wielkie BItwy?
To pousuwaj wojo i szybko pozdobywaj miasta, będziesz kilka tysięcy na plusie ;) Na takim EB do Rome to podstawa, tam każdy ma po kilka tysięcy na minusie na dzień dobry, a jest to chyba najlepiej zbalansowany i realistyczny mod jaki wyszedł do serii Total War ;P Ja po 10 turach już mam po 2000-4000 na plusie.
Co do nacji AI to będzie to naprawione. Najpierw chcieliśmy wydać szybko patch z samym bonusem do sakiewki króla, ale przez to gracz miałby za łatwo, więc wydamy w przyszłym tygodniu rozwiązanie na dłuższą metę, czyli skrypt na kasę :) Jak ktoś chce to mieć zrobione szybko to w pliku descr_strat trzeba kings purse zwiększyć każdej nacji tak do 4000-5000.
Wielkie Bitwy wyjdą jak będę miał czas je zrobić, przed premierą obecnej wersji doszło dużo zmian, w tym nowa nacja oraz nowe ceny jednostek, przez co muszę każdą jednostkę przerobić od nowa, a jest ich kilkaset ; P Myślę, że pod koniec przyszłego tygodnia wyjdzie ;)
Jak pousuwam wojo to czym mam zająć? Zresztą mam tyle miast, a armie może z 2 +niedawno Jihad robilem i ciagle dostaje kase z misji+od rady. Niestety ciągle minus. Ja nawet bym sobie poradził ale komp jest za głupi i przez całą grę będzie łaził z jedną armią. Tak więc czekam na łatkę i dziwne jest dla mnie zwiększenie kosztów utrzymania jednostek, rekrutacji i budowy, zostawiając niezmienione zyski. Przecież oczywiste jest, że kasa będzie ciągle na minus.
Bo jak pousuwasz wojo to będzie kilka tysięcy na plusie przez co zrobisz ekonomię, a potem wojo idzie łatwo. Zyski są olbrzymie, chyba jedne z najwyższych jakie widziałem w modach do Medievala, tylko trzeba umieć je uzyskać, właśnie przez to że z miast i zamków (mają nowy budynek wieś->miasto itd, który daje duuuży dochód) można wyciągnąć ogromne sumy ze względu na dużą liczbę nowych budowli ekonomicznych. Wszystko działa idealnie, trzeba na serio wybierać między rozwojem, a ekspansją, bo nie da się jak wcześniej robić obu tych rzeczy na raz. Mi się jakoś turkami na h/h przed chwilą udało uzyskać ponad 4000 tysiące na turę w przeciągu 13 tur gry, także da się.
Problemem jest AI, które dostało za dużo armii, których nie kasuje przez co szybko ląduje na minusie.
Mod jest z...jedwabiście grywalny.Cytat:
Zamieszczone przez OskarX
W pierwszej wersji wyszedłem na + w 16 turze.
W pierwszej wersji? Ja piszę jakby co o mojej pierwszej grze na MXL 2.0. Tak jak piszesz K A M 2150 z pewnością da się wyjść na plus, ale co z kompem? Po 10 turach z 4 frakcje mają tylko po 1000 florenów, reszta już na minusie jedzie tak więc wstrzymam się z graniem do wyjścia łatki :)
Zwiększając koszta i kasę jednocześnie w praktyce nie zmieniasz nic :PCytat:
Zamieszczone przez OskarX
Pamiętam jak to zrobili w Grandviz AI, taki stary mod pod medka 2. Zwiększyli cenę budynków i kupna jednostki, ale samo utrzymanie nie zmieniło się zbyt drastycznie. Komp z tego co pamiętam bardzo ładnie sobie z tym radził, a i gracz miał uciechę.
Co do aktualnego systemu to z tego co czytam jeśli nie ukierunkuje się AI bardziej na ekonomię to trochę lipa. Może zwiększyć bonusy zmniejszające koszta budowy budynków .itp?
Biorąc pod uwagę to, ze prawie wszystkie państwa są bankrutami, sytuacja że na polu bitwy znajdą się 2 pełne armie jest niemożliwe. O ile ja sobie poradze z brakiem pieniędzy, to komputer nie za bardzo ;) Dlatego również czekam na jakąś łatkę.
Wybaczcie tak długie oczekiwanie. Nasz zespół jest dość skromny więc pewne wydawało by się proste sprawy troszkę trwają. W dziale linki dodałem Łatkę. Są to dwa pliki, które należy wgrać do odpowiedniego katalogu. Wszystko tam opisałem, gdyby ktoś miał problemy to śmiało piszcie.