Zapewne chodzi Ci o Diadochi Total war.Cytat:
Zamieszczone przez Tom_P
Gorąco polecam, świetny mod. :)
Wersja do druku
Zapewne chodzi Ci o Diadochi Total war.Cytat:
Zamieszczone przez Tom_P
Gorąco polecam, świetny mod. :)
Taaa, wspomnień czar:D. Co prawda całościowo wolałem Europa Barbarorum ale Diadochi tak skupiał się na okresie między 280 a 146 p.n.e że aż trudno go nie lubić. No nic - koniec offtopa i trzeba liczyć że podstawowy R2 + dodatek i ewentualne mody podźwignie legendę i będzie przez kolejną dekadę dostarczał tej samej radochy :)Cytat:
Zamieszczone przez kuroi
Mnie najbardziej niepokoi ilość prowincji na tej mapie. Widać, że sama Grecja będzie miała mniej prowincji niż jest palców u jednej ręki. Na Peloponezie 2 prowincje?
O ile dobrze pamiętam to Rome 1 miał dużo więcej.
Wątpię, żeby ta mapka nie była odwzorowaniem prawdziwej, bo po co by ją zamieszczali? W końcu poza tą mapką nie ma nic nowego bo tekst i screeny nic nowego nie wnoszą w tym "preview". Dlatego obstaję, że ta mapa to fragment autentycznej.
W Rome 1 aby nie było na Peloponezie tylko Sparty?
Jeszcze był Korynt.Cytat:
Zamieszczone przez K A M 2150
Dla mnie mapa, to jeden z najważniejszych elementów gry. To co CA zrobiło w Empire, to masakra. System z pomniejszymi miastami, w obrębie prowincji kompletnie się nie sprawdza.
Dla mnie ten system by działał gdyby granice były dynamiczne, czyli jak powiedzmy zajmiemy jakieś mniejsze miasto/kopalnię/farmę w obrębie prowincji to zostaje ono wchłonięte w nasze państwo i generuje nam dochód. Warunkiem oczywiście musiałaby być łączność lądowa, bo inaczej miasto/farma/kopalnia stałoby odłogiem. Inna sprawa miałaby się z portami, tutaj nie trzeba by było mieć połączenia lądowego. Dałoby to świetny efekt, ponieważ taki Rzym można by faktycznie zagłodzić bez oblegania miasta, jeżeli odcięlibyśmy mu port oraz najeżdżali okoliczne farmy.
Może i Peloponez miał 2, ale teraz ma 1 bo tam dalej to raczej Ateny. Chodzi mi, że całą Grecja miała na pewno więcej prowincji. Środkowa na pewno miała więcej niż na tej mapie. Ta północ wydaje się bardzo uboga. Pamiętam, że na pewno pod Apollonią było kilka miast.
A te ciemne linie na morzu? Może to granice akwenów. Może też będą należeć do frakcji i kiedy np. flota kartagińska wpłynie na wody Rzymu ten będzie z nią w stanie wojny.
Dokładnie!Cytat:
Zamieszczone przez K A M 2150
Co do prowincji, mam jeszcze nadzieję, że w czasie bitwy będzie można wezwać posiłki składające się ze wszystkich innych armii znajdujących się w tej samej prowincji. Myślę nawet, że jest dość prawdopodobne, że tak zrobią.Cytat:
Zamieszczone przez King Louise Assurbanipal
Mogli ot tak maznąć "klimatyczną mapkę" :D Coprawda niepokoi mnie fakt, że wszystkich prowincji ma być dość mało (nie pamiętam już ile, ale zapowiedź przyjąłem z grymasem na twarzy), ale nie wyobrażam sobie żeby jedne z bardziej zaludnionych i zurbanizowanych obszarów miały tyle samo prowincji co jakieś pustynie, czy stepy :P
Lepiej posłuchajcie jak się skończyła moje rozmowa z Lustedem o tym hełmie. Przestał odpisywać a admin skasował moje posty, nawet ten pierwszy gdzie pokazałem, że źródło na którym Lusted bazował jest nietrafne. Z kolei posty gdzie ludzie dziękują Lustedowi za pokazanie źródła oczywiście zostały. ;) Teraz to wygląda tak jakby wspaniałomyślnie zrobił model z którego ludzie są ucieszeni. Wiem, ze ta sprawa to pierdoła, ale widać po prostu zachowanie CA w stosunku do fanów, którzy chcieli pomóc widząc błedy. Co będzie w przypadku większych błędów? Ściemnianie, że bazowali na czymś tam, a jak ktoś ich "zdekonspiruje" to kasacja postów. Takie trochę oszukane te gadania, że CA wspaniałomyślnie rozmawia z fanami. Gdzie jakiekolwiek przyjmowanie krytyki? Czy tak działają profesjonaliści?
Widać teraz jak wygląda wolność słowa w przypadku CA. Cenzura przez duże C. :lol: