Re: The Deluge - gra o XVII wieku.
Jeśli zobaczysz, że ktoś tak robi na serwerze Tawerny lub RW, to zapisz jego nick i wyślij mi go na PW.
To jest glitch i jest on zakazany.
ok, tak właśnie myślałem ale nie byłem pewny czy to się właśnie Glitch nazywa.
Ostatnio praktycznie cały klan WAS tak robił tylko nie pamiętam na jakim serwerze.
[youtube:7i7xypy3]http://www.youtube.com/watch?v=8VSOdp_rt2I[/youtube:7i7xypy3]
Ten mod jest tylko na multi? Bo nigdy w multi nie grałem i nie wiem czy bardzo się różni od singla. Bardzo ważny jest szybki net?
Modyfikacja jest tylko na multiplayer, zamiast się pytać jak wygląda to najlepiej sam sprawdź. ;)
Nie mogę z dwóch powodów. Po pierwsze i najważniejsze nie mam gry, więc nie mam jak grać. Po drugie od początku lipca jestem w Norwegii i mam tylko do dyspozycji słaby laptopik i nie miałem okazji zaopatrzyć się w grę. Do mojego powrotu do Polski postaram się znaleźć w necie Złotą Edycję(tą z MB, MBW,OiM) i ją kupić po powrocie do kraju. Mam tylko nadzieję, że nie będę miał lagów podczas gry.
Nowa wersja?Z tego co pamiętam nie było skór na pancerzach Husarii w 0.552.
Cytat:
Zamieszczone przez EliminatorT
Nowa wersja?Z tego co pamiętam nie było skór na pancerzach Husarii w 0.552.
Specjalny skinpack użyty przez "kamerzystę" podczas eventu.
Cytat:
Zamieszczone przez b@rtu$
Witam,
Czas na jakąś informację.
Więc tak w tej chwili pozostałem sam, moja propozycja jest taka:
Zrobić wersję z nowymi ubraniami, drzewkiem jednostek i wszystkim co uda mi sie złozyć.
Ostatnimi czasy probowałem złożyć kilka najbardziej istotnych rzeczy i oto co wiem na pewno:
Nie będzie w tej wersji bitew morskich, forkietów, nowej frakcji i wielu drobiazgów, które budują niesamowity klimat.
Jedyne co mogę zrobić to dodać Rosjan zamiast Tatarów, Tatarów dodać jako jednostki pomocnicze.
Czekam na Opinię.
Pozdrawiam.
b@rtu$
Piszczel to bardzo prymitywna broń palna, mało prawdopodobne by miała by wyrywać jakieś organy, chyba że w jakiejś wersji ala hakownica. Kozacy uzywali dobrej broni palnej, pomijając chołotę która żadko miała broń palną.
Pozdrawiam.
Cytat:
Zamieszczone przez Daedalus
Bitew morskich faktycznie raczej nie będzie, ale reszta bajerów jest w większości gotowa. Muszę to tylko zebrać ładnie do kupy i naprawić jeszcze parę rozwalonych rzeczy (m.in. system armat, który jest całkowicie rozgrzebany). W tym tygodniu na pewno się za to nie wezmę, ale od przyszłego poniedziałku trochę rozluźni mi się grafik i przynajmniej z godzinkę dziennie na kończenie nowej wersji The Deluge. Zatem głowy do góry, jeszcze nie wszystko przepadło. Tym bardziej, że jest też mała szansa, iż we wrześniu WSE zostanie zaktualizowane do ostatniego warbandowego patcha i skończą się niepotrzebne kombinacje.
Źródło: http://www.mountblade.info/forum/index. ... =10295.330
Cytat:
Zamieszczone przez Oktawian
Witajcie. Przygotowałem paczkę do testowania. Zawarte są w niej wszystkie mapy jakie do tej pory zostały przygotowane, poprawione i ostatecznie nadają się do wrzucenia do moda. W skład paczki wchodzą 22 nowe mapy i stare mapy, które w większości zostały edytowane i warto do nich zajrzeć ( szczególnie do Portu, Krakowa, Złotych Łanów, Kopalni i Fortu). Listę osób, które przygotowały mapy podam kiedy nadejdzie odpowiedni czas. Instrukcję jak zainstalować map-pack znajdziecie w plikach.
Uwaga! Mapy będą wgrane na serwer ChW. Żeby jednak móc głosować na nowe mapy, trzeba wgrać mappack, inaczej nie będzie możliwości samemu stworzyć głosowania do ich wyboru. Mapy Wybrzeże oraz Statek na mieliźnie są obecnie bez AI mesh ( przepadła gdzieś wersja "z", wiec obecnie nie mam siły, żeby się za to zabrać.
Zapraszam na jutro ( Wtorek 16 września) na godzinę 20.00 do wspólnego testowania.
Przechodząc do meritum: Ogłaszam konkurs dla klanów- który klan znajdzie najwięcej błędów i zaraportuje w tym temacie otrzyma w zbliżającym się patchu mapę ekskluzywną, mającą charakterystyczne cechy dla klimatu klanu oraz będzie zrobiona z jajem:) ( mimo wszystko będzie grywalna i będzie można na niej swobodnie rozgrywać mecze, ale to sami sprawdzicie:P).
Zasady są proste. Wysyłasz wiadomość z informacją o problemie, koniecznie ze screenem lub filmikiem ( lub naprawdę dooookładnym opisem problemu). Podaj z jakiego klanu jesteś.
Lista nowych map: ( jeśli, którejś z map brakuje to proszę o tym również raportować.)
http://img580.imageshack.us/img580/548/cgrt.jpg
download:
http://www.mountblade.info/forum/index. ... ic=13659.0