Re: NOWY POLSKI MEGASUBMOD (Wino+Mietek77+Aramegil+Araven)
Aramegil się odezwał na PW, około 14-15 marca będzie miał nieco więcej czasu, może dorobic ulepszenia pancerza dla kilku naszych polskich jednostek. Już kilku dorobił, więc kolejne mile widziane. Ja bym dał ulepszenie włócznikom i piastwkim miecznikom, macie jakies pomysły?
Rozumiem, że chodzi o ulepszenia wizualne, nie statystyki?
Jeśli tak, to mi się bardzo podobają te jednostki, które zaproponował Luqass: http://www.twcenter.net/forums/showt...)-Released-!!!
te nowe jednostki Aramegila też mają chyba jakieś standardowe tekstury, możny by je trochę podrasować.
Przydałby się wykaz jednostek które nadal już po submodzie Aramegila, mają jeszcze orła z koroną zamiast piastowskiego. To Aramegil też by ew. poprawił. Stan na ten moment jest bardzo zadowalający, ale jak może być lepiej to trzeba pomóc Aramegilowi. Myslę, że ulepszenie pancerza, wymaga też drobnych zmian w export_descr_units, przez dodanie poziomu ulepszenia pancerza do statystyki jednostki. Maksymalnie ulepszona konna drużyna książęca jest super jak dla mnie.
Moje sugestie dotyczą bardziej poprawy istniejących jednostek, a mianowicie zmiany orłów współczesnych na kropierzach koni oraz na jakach dowódców oddziałów, chorążego chorągwi nadwornej , zmianie tej nieszczęsnej czarnej chorągwi u nadwornego oddziału. Można byłoby również pokusić się o zmianę herbów, te które są obecnie, są co prawda ładne,ale większość z nich ma niewiele wspólnego z ich historycznymi odpowiednikami. Jeśli zaistnieje taka potrzeba, mogę przesłać moje propozycje herbów.
Rzeczywiście są bardzo ładne, może by tak tych rycerzy przenieść do tego submoda.:)
Cytat:
Przydałby się wykaz jednostek które nadal już po submodzie Aramegila, mają jeszcze orła z koroną zamiast piastowskiego. To Aramegil też by ew. poprawił.
Postaram się przesłać wieczorem jak wrócę do domu.
Wino te jednostki kojarzą mi się z setllers 6.Są takie "Grube" a zbroje z SS nie są nawet w połowie tak dobrze zrobione jak w BC.
Hmm, no bo to jest rzecz gustu ;) Tamte mają takie żywe kolory i to mi się podoba. Decyzja i tak będzie należała do Aramegila ;)
Osoby, które są za wspieraniem megasubmoda są proszone o małe testy nowej wersji Ulepszona szarża kawaleri oraz zmniejszonej szybkości jazdy produkcji Miśka1205:) Trzeba sprawdzić jak te zmiany wpływają na rozgrywkę. Jeśli ulepszona szarża nie wpływa na "siłę zniszczenia" to ta zmiana zostanie oczywiście zaimpolikowana do megasubmoda i będzie cieszyć nasze oko. Jeśli jednak konnica dostała powera, z kolei zmniejszona szybkość ją osłabiła to trzeba by sprawdzić jak to wychodzi w praniu.
Jeśli zmiany istotnie wpłyną na rozgrywkę wówczas powyższe poprawki nie zostaną dograne do megasubmoda, ale zostaną podlinkowane dla każdego chętnego tak, aby w razie chęci mógł sobie je dograć, gdyż jest to w pełni kompatybilne z megasubmodem.
Cóż ta konnica nadal nie ma takiego brzydko mówiąc "jebięcia" jakie mieć powinna ale widać że szarża została ulepszona.Prędkości nie testowałem bo uważam że konnica ma dobrą prędkość.