No niekoniecznie co do ostatniego zdania. A księstwa powinny być ich dzielnym sojusznikiem:). Sam jakoś niewidzę podobieństwa UE do Imperium ale jak tam wolisz.
Wersja do druku
No niekoniecznie co do ostatniego zdania. A księstwa powinny być ich dzielnym sojusznikiem:). Sam jakoś niewidzę podobieństwa UE do Imperium ale jak tam wolisz.
Mi wszystko co zachodnie kojarzy się z UE i jej pierwowzorem czyli tym co chciał stworzyć cesarz Otton już wieki temu. No i patrząc na wygląd jednostek w modzie to bardziej widzę w Księstwach Granicznych dziki lud barbarzyńców gdzie każdy sobie pan sprzymierzony z Orkami i Nocnymi Goblinami niż sojusznika Imperium. I dalej nie mogę znaleźć nic na temat Księstw co by dało mi jakiś ogólny pogląd na tą frakcję a w zamian znajduje same rzeczy wskazujące na to że sami twórcy młotka nie wiedzą co tak naprawdę stworzyli albo postanowili pozostawić pełną swobodę interpretacji tego świata dla MG. A dokładniej co do tego sojuszu to Krasnoludy które w takim pozostają z Imperium wypowiedzieli mi wojnę więc los mojego świata młotka został osądzony - w starym świecie jest miejsce tylko dla jednej ludzkiej frakcji.
By zrozumieć historię i wiedzieć, czym są księstwa Graniczne, zalecam poczytać Przygody Gotreka i Felixa - I tom.
Hmm. Przeczytałeś chociaż informacje o tej frakcji w menu? To są zupełnie nie zależne od siebie miasta państwa a w modzie są przedstawione jakby taka konfederacja. I nie nie są to barabrzyńcy w sojuszu z Orkami jak np: Nordowie z Chaosem a zupełnie cywylizowana frakcja ludzi która JEST w sojuszu z IMPERIUM a nie z Orkami którzy najeżdzają ich ziemie. To tak jakbyś chciał z Kislevu stworzyć dziki lud podporządkowany Chaosowi. To nie ma sensu wtedy. Ta frakcja to takie przedmurze Imperium.
Andrij, nikt nie powiedział, że jest w sojuszu. Przymierze jest możliwe, ale nie rozumiesz, kim są właściwie Ci mieszkańcy Księstw Granicznych. To są baronie dawnych hrabiów z Imperium, którzy wyruszyli na południe - fakt, jest tam sporo niebezpieczeństw, ot gobliny czy zwierzoludzie. Jedną z tych baronii - Akendorf spotykają na swej drodze Gotrek i Felix.
No częściowo miałem racje co nie zmienia faktu że sojusz z Orkami itp to kompletna bzdura :)