Re: Stainless Steel - Real Recruitment / Real Combat
Cytat:
Zamieszczone przez Geralt z Rivii
Bo mam kłopot z instalacją. Pierw zainstalowałem medievala bez żadnych patchy, następnie party moda wypakowałem zipem do folderu medieval, zainstalowałem patcha 6.1 i uruchomiłem FILE_TASKS.bat
Mam nadzieje, że to tylko nie dookreślenie chronologii, bo instalka patcha 6.1 do SS po instalacji RR/RC to krytyczny błąd ;)
Wiem, że raczej nikomu się to nie uśmiecha, ale przy błędach z działaniem SS - RR/RC najlepiej wywalić folder Stainless Steel z folderu Medieval 2/mody/ i...
... od początku po kolei:
- - instalujemy SS part1, SS part2 i patch 6.1 beż żadnych dodatkowych opcji zaznaczonych 'ptaszkiem'
- sprawdzamy czy uruchamia się kampania na czystym (jeszcze) SS 6.1
- ściągamy CZĘŚĆ nr.1 CZĘŚĆ nr.1
- rozpakowujemy (nie kopiujemy) do folderu Medieval II Total War zastępując wszystko; najlepiej tym programem: 7-zip
- uruchamiamy Medieval II Total War\FILE_TASKS.bat
- czekamy... (czasem może to chwile potrwać)
- ... gotowe 8-)
''- instalujemy SS part1, SS part2'' można jeszcze poprosić o linki?
TUTAJ pod akapitem Alternative Download Links w spoilerze są wszystkie aktualnie dostępne linki.
Za dużo kopiowania jak dla mnie ;)
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f16 ... e417c.html
Zainstalowałem tego patcha i gdy rozgrywam 2-3 bitwę to mnie wywala do pulpitu z tym komunikatem. Ściągnąłem te 2 części z Megaupload. Jak grałem na 6.1 to nie było takich problemów. Jest może do tego jakiś hotfix?
Reinstalowałem całego SS'a, potem zainstalowałem RR/RC i hotfix'a OCT30, kliknąłem 2 razy na plik task, i dalej ten sam błąd zawsze wywala mi gdy rozgrywam 3 bitwę po rozpoczęciu kampanii w momencie gdy klikam na przycisk rozstawienia jednostek. Na wcześniejszych wersjach tego patcha (poczynając od RC4) działo się to samo. Bardzo chce zagrać w SS'a na tym patchu.
Czy to prawidłowe,że jak wypakowuję do folderu medka to wyskakują konfilkty, czy może coś sknociłem?
Cytat:
Zamieszczone przez MOjok
Czy to prawidłowe,że jak wypakowuję do folderu medka to wyskakują konfilkty, czy może coś sknociłem?
o jakie konflikty ci dokładnie chodzi? Instalacja moda polega na nadpisaniu istniejących już plików w SS 6.1 na nowe RR/RC Jeżeli więc to ten problem to masz zgodzić się na wszystkie zmiany ;)
W sumie już ogarnąłem - ponowna instalacja medka niestety była potrzebna. A gra faktycznie trudniejsza niż na 6.1, MOngołowie to prawie tak jak w rzeczywistości :)
Czy komuś to poszło na 7-ce 64-bit ? Bo mi niestety nie.
czy możecie mi powiedzieć kiedy będę mógł rekrutować działa (bombardy) bo mam już rok 1337 i nie mogę ich jeszcze zdobyć?