Re: Gra zarywa na dobrym sprzęcie
a co z tym zarywaniem?
Da sięcośz z tym zrobić?
Jak mam 1200 żołnierzy to gra już zarywa w bitwach :(
Może patche, albo sterowniki starsze?
No bo szturm mojej stolicy to jest porażka, zarywa strasznie :(
I jeszcze druga sprawa. Jak zaczynałem kampanię odznaczyłem autozarządzanie, czyli oznacza to że jeśli w osadzie ie ma rzadcy to ja nią muszę zarzadzać i nie moge ustawić autozarzadzania?
I musze zacząć gre od poczatku?
Cytat:
Zamieszczone przez one-77
I jeszcze druga sprawa. Jak zaczynałem kampanię odznaczyłem autozarządzanie, czyli oznacza to że jeśli w osadzie ie ma rzadcy to ja nią muszę zarzadzać i nie moge ustawić autozarzadzania?
I musze zacząć gre od poczatku?
Możesz - jest tam opcja auto zarządzanie do zaznaczenia. Jeśli nie ma powinna być w opcjach gry lub można ją ręcznie ustawić w plikach Roma.
ok, z tym już sobie poradziłem, ale napewno da się cośzrobić z tym zarywaniem ;)
Naprawde jest to bardzo uciązliwe.
Gdzie są save'y?
Patche oczywiście nei skasują mi save'ów?
mam problem. Teraz gra zaczęła juz naprawde ostro zarywać, czego nie było pare dni temu. Gram w mod TGAW, w bitwie gracza, na wszystkich ustawianiach na minimum, strasznie zarywa :O:O Co to może być?
Haczenie już na głównej stronie
Witam...
Miałem dość długą przerwę w graniu w Rome(mimo ciągle zainstalowanego rome na komputerze) i gdy chciałem wrócic do gry zainstalowałem sobie moda(z tego roku)...
wgrałem i zaczęły sie problemy, zatrzymywanie kursora juz na stronie głównej a po którymś razie zawieszania się gry, gdy sie uda wejśc w kampanie obraz skacze i się wiesza, nawet przy pierwszym ładowaniu gry widać nieraz jakąś kreskę jakby się już ładowało z błędem.
Ok myślę to jest oczywiste... za słaby komp więc stąd te problemy(wcześniej grałem na zwykłym Rome albo na EB bez żadnych problemów)... odinstalowałem grę, zainstalowałem ponownie... wgrałem EB(myśląc, że te nowsze mody to już nie na mój sprzet) odpalilem na minimalnych wymaganiach i.... dalej to samo choć z powodzeniem wcześniej w niego grałem :/
No trudno... dam sobie spokój z modami, wróce do podstawowego Rome, ponowna instalka uruchomiaenia Rome, Barbarian Invasion czy Alexander i..... znowu to samo :/
No cóż myślę... trzeba instalować windowsa od nowa... formatowanie dysku C, nowa instalka windows Xp instalacja gry.... włączenie i ? ręce opadają dalej to samo :/
Nie mam już pomysłów.. co tu moze być przyczyną ?
grę instaluję na D lub E nic nie daje, formatowanie D C(wgrywanie ponownie windowsa na C) również nic nie daje...
Procesor AMD Athlon 3000 1.8 GHz
Karta Nvidia 7300 Gt galaxy - sterowniki 91.31 próbowałem też 91.33
Pamięć 1,50 GB
Juz chyba nie ma sensu formatować, instalować bo to nic nie daje, jak to mówią "czarna magia" :)
ma ktos pomysł co z tym zrobic ?
Pozdrawiam
Re: Haczenie już na głównej stronie
dzięki za próbę rozwiązania problemu... niestety nic to nie pomogło, próbowałem odpalić Alexandra(antologia) i haczy jak haczyło...
takie dziwne wrażenie jakby wgrywało co jakiś czas grę...
Przypuszczałem, że może chodzić o dwujajowca - RTW nie jest przystosowany do nich (premiera C2D miała miejsce bodajże w 2005 czy tam 2006, a RTW 2004). Dziwne, na tym sprzęcie powinno śmigać (Amrod nawet grał na Athlonie 700mhz :P), inne gry działają normalnie?
Może to problem sterowników do karty? Spróbuj grać na najnowszych i na trochę starszych (tak gdzieś z 2004/2005). Masz najnowszy direct X?
EDIT: Chciałbym dodać, że grałem przez jakiś czas w EB na procku 600 mhz, zamulało, nie mogłem wchodzić do bitew ale i tak nieźle się grało. Z twoim kompem to powinno hulać.
EDIT2: A próbowałeś włączyć jakąś inną grę? Nie chce krakać ale może karta graf się psuje.
Na Athlonie 750MHz! :P Mi na ten czas najbardziej pasowały do gry sterowniki do karty graficznej (miałem GeForce DDR) Forceware bodajże wersja 64.xx albo 61.xx. Kodeki Media Player z płyty zainstalowałeś?
jeśli chodzi o sterowniki próbowałem 84... 91.31, 91.33 92... 94...(znalazlem w internecie, że są niby najlepsze do tej karty) więcej nie próbowałem ponieważ nic to nie zmieniało a nawet bywało gorzej, prawdę mówiąc nie bardzo wiem jakie jeszcze mógłbym spróbować, najnowszych nie wgrywałem - podobno nie ma sensu na tak "wiekową" kartę...
co do grania w Rome to jak pisałem w pierwszym temacie nie miałem z tym problemu, nawet na modzie EB więc nie może być mowy o za słabym sprzęcie...
mam direct 9.0c...nie instalowałem 9.0b i 9.0a... a moze tu jest problem ?
bardziej bym był skłonny myśleć,że coś się sypie na przykład właśnie karta :/ można by ją w jakiś szybki sposób sprawdzić ?
Pozdrawiam