-
problem
witam serdecznie.mam podobny problem co koledzy powyżej. mianowicie po jakims czasie...kilku turach,wywala mnie z gry z komunikatem który zostal wpomniany kilka postów wyżej.Wyłączyłęm UAC na swoim Win7 oraz program antywirusowy oraz moda jak i samego MTWII zainstalowanego mam na dysku D żeby nie kolidowało z systemem, mimo to dalej dzieje się to samo. Czy ktoś z kolegów mógłby podpowiedzieć co jeszce można zrobić?
-
Witaj. Patch wgrałeś? a potem map.rwm pousuwaj z kampanii, są 3 bodajże.
-
Problem z SPQR
Witam
Mam problem z modem. Mianowicie grając Rzymem zostałem wygnany przez senat za nie wykonywanie rozkazów. W tym momencie dostałem możliwość zaatakowania Rzymu, lecz gdy zająłem to miasto niszcząc przy okazji SPQR okazało się że w tej samej turze miała się odbyć elekcja głównego senatora. Kiedy próbuje zagłosować na jakiegokolwiek kandydata wywala mi moda. Jest jakaś możliwość obejście tego i grania dalej, bo w tym momencie uniemożliwia mi to dalszą rozgrywkę
Z góry dzięki za pomoc :).
-
Na jakiej wersji grasz? Zaktualizyj do 1.2 tam nie ma problemu z senatem
-
-
Witam,
Po zainstalowaniu moda mam mianowicie taki problem, gdzieś w okolicach tury 20(kampania FULL), a później 30 ( ponowna próba - druga na kampanii Light) w trakcie, gdy naciskam aby wykonać turę pojawia mi się czarny ekran, nic nie ma żadnych komunikatów.
- Patacha mam 1.2
- Robiłem reinstall moda
- Nie robiłem reinstalla Medka, zważywszy na to, że mam kilka dużych modów takich jak Third Age i kompatybilność plików podstawowych została nie naruszona.
- Gra nie jest na Steamie
- Win xp SP 3
- GTX 590Ti
- 4 GB
- Nie tura nie trwa u mnie 20 min. nie mam problemów ze sprzętem..
- Ciekawostka: jak próbuję wczytać turę poprzednią czyli np. 20 i 30 jak wyżej napisałem NIE DA SIĘ.
Proszę o pomoc i pozdrawiam.
-
A co na to log? Nie mamy na stanie wróżek :) Inne mody banglają?
-
Log: 23:40:36.781 [system.rpt] [error] Medieval 2: Total War encountered an unspecified error and will now exit.
-
Akurat ten komunikat nic nie mówi taki error czasem i na czystym Medku się ppawiał. Rusz agenta i armie zapisz. Wczytaj ponownie ostatni save lub starszy i próbuj to obejść.
-
Zawsze mam ten problem z DBM, wcześniej jak instalowałem tego moda jeszcze jak patche nie powstały też takowy miałem.. Zauważyłem, że taki crash pojawia się zawsze w różnej turze. Czy to może być problem spowodowany Avastem? podczas instalacji moda miałem go włączony, zaś gdy wchodzę w pliki moda wyskakuje mi komunikat (2x wyskoczył) że plik "uinstal.exe" jest podejrzany...