Re: Wargaming (Warhammer, Field of Glory, Ogniem i Mieczem e
Za kilka dni zabieram się za malowanie piechoty cudzoziemskiego autoramentu. Nie wiem kiedy skończymy z moją lubą, ale mam wrażenie że miejscami wiele nie odbiegamy od epoki. Nie mówię o barwach, tylko o czasie malowania. :) Zaciąg i przemarsz wojsk trwał czasami bardzo dłuuuuuuuuuuuuuugo. :P
Zmodyfikuję swoje poprzednie pytanie: co umieścić na chorągwi kozaków z rohatynami? Herb jakiegoś województwa? Ziemi? Ma ktoś jakieś informacje czym się kierowano?
Cytat:
Zamieszczone przez Samick
tylko o czasie malowania. :) Zaciąg i przemarsz wojsk trwał czasami bardzo dłuuuuuuuuuuuuuugo. :P
U mnie podobnie, choć ja zbieram 3 armię jednocześnie(RON,Szwedów i Kozaków, a zastanawiam się jeszcze nad Tatarami) ale póki co żadna z nich nie doczekała się pomalowanej dywizji, tylko podjazdy, a modele OIM zbieram bodajże od 5 lat, czyli na długo przed premierą podręcznika.
Cytat:
Zamieszczone przez Samick
Zmodyfikuję swoje poprzednie pytanie: co umieścić na chorągwi kozaków z rohatynami? Herb jakiegoś województwa? Ziemi? Ma ktoś jakieś informacje czym się kierowano?
Hmm ciężko powiedzieć, przynajmniej ja nie wiem i w tej kwestii idę na łatwiznę, czyli używam gotowych sztandarów od WG(które są niehistoryczne,co twórcy zaznaczają) ale np tu masz fajne wzory koszernych sztandarów, tyle, że litewskie z 1655r.
http://rusmilhist.blogspot.ru/2013/07/l ... st-in.html