Właśnie zakupiłem "Benewent 275 p.n.e." na allegro za 27zł. Nie wiem co się stało, bo zazwyczaj kosztowała w granicach 50-60zł.
W końcu mi się udało, po dobrym roku poszukiwań. :)
Wersja do druku
Właśnie zakupiłem "Benewent 275 p.n.e." na allegro za 27zł. Nie wiem co się stało, bo zazwyczaj kosztowała w granicach 50-60zł.
W końcu mi się udało, po dobrym roku poszukiwań. :)
Ja wlasnie niedawno "Magnezje" dorwalem po kilku miesiacach polowania :) Tez okazyjnie jakos bo tylko 50 a wczesniej chodzily ponad setke czasami :roll:Cytat:
Zamieszczone przez Wiktor_Lechki
Jakby ktoś chciał, to ten koleś ma jeszcze 2 egzemplarze Benewentu za 27zł. Książki są nowe.
http://www.bellona.pl/index.php?p=8
Zachęcam do wypełnienia ankiety. Swoją drogą bardzo ciekawa inicjatywa Bellony.
Wypełniłem właśnie. Fajna inicjatywa, fakt.
Jestem po lekturze "Navarino 1827" Artura Bojarskiego. Bardzo dobra pozycja, której mankamentem jest drobna przesada i rozemocjonowanie autora oraz, moim zdaniem, zbyt małe skupienie się na technikaliach i uzbrojeniu - bardzo pobieżnie zostały potraktowane dane techniczne i budowa okrętów oraz broń ręczna. Książka nadrabia to kilkoma ilustracjami. Poza tym mamy ciekawy epilog w postaci opisu wojny rosyjsko-tureckiej.
Aktualnie czytam "Sadową 1866" Ryszarda Dzieszyńskiego. Ten tytuł uderza pieczołowitością wykonania. Tak trzymać!
Ja mam olbrzymie zastrzeżenia odnośnie bibliografii tej pozycji i jej układu. Tak się książek moim zdaniem nie pisze.Cytat:
Aktualnie czytam "Sadową 1866" Ryszarda Dzieszyńskiego. Ten tytuł uderza pieczołowitością wykonania. Tak trzymać!
Tez lubiłem czytac tego autora który byc moze nie jest Sienkiewicz ale tez nie bełkoce w uczonym stylu pseudointeligentnych pismaków wiec dobrze sie to przełyka i jest wszystko co trzeba nam którzy nigdy juz chyba nie wyrosniemy z tych żołnierzyków :lol: Kazdy kogo interesuje wiek XVII , rzeczeni kozacy i tatarzy jako tez zwarte szeregi szwedzkiej machiny wojennej które rozbija nasza skrzydlata husaria, rajtarie, lekkie jazdy polskie, lisowczyków rozróby i czyny bohaterskie, czarneckiego kąpiele, wycieczki na turków i nie tylko, i w ogóle prawie ze skoki małysza czy wrecz orły górskiego :lol: - tez gorąco polecam. Teraz to byśmy przegrali chyba nawet z Turkami :lol:Cytat:
Zamieszczone przez Brave
"Lepiej sie bawic żołnierzykami niz prowadzić gwiezdne wojny na forum"
(Ronald Regan w jakims filmie :lol: )
Dobra?! Fatalna! Nie za bardzo na temat i napisana "niefachowo". O kwestiach merytorycznych bym się już nawet nie wypowiadał. Natomiast Wojnę Meksykańską Wojtczaka uważam za bardzo dobrą rzecz. Osobiście bym ją polecał.Cytat:
estem po lekturze "Navarino 1827" Artura Bojarskiego. Bardzo dobra pozycja
Paweł Brudek 'Afryka Wschodnia 1914-1918".
Co ja mogę powiedzieć... czytało mi się świetnie. Jest dość egzotycznie, można się pośmiać, można się wzruszyć. Nie widziałem zbyt wielu publikacji o tym skrawku afrykańskiej ziemi (inna sprawa, że nie szukałem. :P).
"Konigsberg", Looff, von Lettow i askarisowie rules!