Re: Cezar w Galii - minikampania
Na steamie spuścili cenę do 12.12.13 (jako zniżka za preorder 13,49 EUR). Mimo wszystko to bardzo drogo za tak małe DLC, w końcu to nie FOTS do Shoguna 2.
Martwi mnie jednak co zapowiadają modderzy - że być może ten dodatek będzie obowiązkiem dla każdego gracza lubiącego różne mody. Wielu modderów przestawi się po prostu na nowe DLC, ponieważ mają tam być lepiej rozbudowane drzewka postaci... i kto wie, może nawet formacje tam poprawią.
To że nie mogę grać w Divide et Imperia z powodu braku DLC bolałoby mnie bardziej niż to że nie pograłbym sobie Cezarem w Galii.
Tak obecne gram na najnowszym patchu , nie powiem jest spora roznica w plynnosci bitew w stosunku do wersji 1.0 ale na mapie kampani 25 klatek mam, jak ruszam kamera liczba klatek spada do 18, a jak wybiore duze miasto to ilosc klatek czasami na chwile spada nawet do 10. Moj sprzet to Amd Phenom x4 955, Msi Radeon Hd 7850 1 Gb, 6 Gb Ram
Cytat:
Martwi mnie jednak co zapowiadają modderzy - że być może ten dodatek będzie obowiązkiem dla każdego gracza lubiącego różne mody. Wielu modderów przestawi się po prostu na nowe DLC, ponieważ mają tam być lepiej rozbudowane drzewka postaci... i kto wie, może nawet formacje tam poprawią.
To że nie mogę grać w Divide et Imperia z powodu braku DLC bolałoby mnie bardziej niż to że nie pograłbym sobie Cezarem w Galii.
Hm... wątpię, aby na obecnym etapie modderzy przerzucili się na modowanie mniejszych kampanii bo tam być może będzie lepsze drzewko i formacje itp.główna kampania jest jednak bardziej atrakcyjna i daje więcej możliwości. Sytuacja wyglądałaby jednak inaczej gdyby część funkcji dostępnych w DLC było dostępnych w kampanii głównej wyłącznie dla posiadaczy DLC, ale w to nie bardzo wierzę. Jeśli dajmy na to poprawią formacje w DLC to te same formacje będą dostępne również w kampanii głównej, dla graczy nie posiadających dodatków. Czas zresztą pokarze.
Nie ma się co bać o mody, bo nie po to w DeI robią skiny i jednostki dla nacji wschodnich, żeby skupić się raptem na samych Rzymianach, Galach i Swebach ;) O łączeniu nacji itp. nie wspominając. Zablokowanych funkcji też nie przewiduję w kampanii głównej, oczywiście poza tymi 3 nacjami jakie dojdą.
P.S Do DeI wyszła nowa łatka, nie trzeba zaczynać nowej kampanii, poprawia balans artylerii, strzelców i rydwanów ;)
CA nie jest głupia. już widać że dorzuca coś do głównej kampanii i przez to moderzy będą zmuszeni tworzyć mody w oparciu o ten dlc. w ten sposób zwiększa popyt. Czysty zysk, a w korporacjach licza się wyniki. Ja bym tak zrobił ;-)
Z tego co się orientuję do głownej kampanii dojdzie kilka jednostek z dodatku +nowa frakcja dostępna zarównow DLC jak i kampanii czyli Nerwowie. Na obecnym etapie moderzy muszą to uwzglednić w statach jednostek. Większy problem byłby gdyby nowa mechanika gry byłaby dostępna tylko dla posiadaczy DLC, a na to raczej sie nie zanosi. Instalując więc moda nie mam jedynie dostępu do jednostek i frakcji z DLC dostępnych w głównej kampanii co mi zupełnie nie przeszkadza :) .Nie zmusza mnie to więc do zakupu prawdopodobnie g.... wartego DLC, aby zagrać w wybranego moda.
Oj chłopaki, jak tak was czytam to aż szkoda czytać tego biadolenia. To jest najlepsza gra z serii, cały sprzęt pod nią wymieniłem a i dlc też już kupiłem. Pozdro. :lol: . Czekam teraz na ten dodatek bo to najlepsze czasy dla Rzymu, przynajmiej jak dla mnie.
Cieszę się że są osoby takie jak ty które mają kompletnie zerowe wymagania do tego na co wydają swoje zarobione pieniądze i nie potrafią do niczego podejść z rozsądkiem i normalną krytyką.
Cytat:
Zamieszczone przez nowy2142
Cieszę się że są osoby takie jak ty które mają kompletnie zerowe wymagania do tego na co wydają swoje zarobione pieniądze i nie potrafią do niczego podejść z rozsądkiem i normalną krytyką.
czyli jeżeli komuś się gra podoba, to znaczy, że nie myślą zdroworozsądkowo i nie potrafi krytykować?
Również uważam RTW2 za bardzo udaną grę. DLC kupię, jak zejdzie cena do ~7 euro
Panowie, po co znowu te utarczki.
Cytat:
Oj chłopaki, jak tak was czytam to aż szkoda czytać tego biadolenia. To jest najlepsza gra z serii, cały sprzęt pod nią wymieniłem a i dlc też już kupiłem. Pozdro. :lol: . Czekam teraz na ten dodatek bo to najlepsze czasy dla Rzymu, przynajmiej jak dla mnie.
W takim razie życze miłej gry i wielu wspaniałych doznań.
Są jednak gracze o powiedzmy nieco większych wymaganiach i jak ich biadolenie drażni ,sugeruję nie czytać ich postów, tylko cieszyć sie tą wspaniałą grą :) .