Ogólnie to mi gre zaktualizowało do wersji 1.9.1 wiec teraz narazie to i tak Dei nie działa....
Wersja do druku
Ogólnie to mi gre zaktualizowało do wersji 1.9.1 wiec teraz narazie to i tak Dei nie działa....
Witam,
Gram sobie na tym cudnym modzie i przy pierwszej bitwie w której atakuje Ligę Etruską. Jak wcisnę rozpocznuj bitwę mam CTD. A dokładnie takie coś:
Ma ktoś jakiś pomysł co z tym fantem zrobić?Kod:Podpis problemu:
Nazwa zdarzenia problemu: APPCRASH
Nazwa aplikacji: rome2.exe
Wersja aplikacji: 1.9.1.0
Sygnatura czasowa aplikacji: 52f4242c
Nazwa modułu z błędem: Rome2.dll
Wersja modułu z błędem: 1.9.1.0
Sygnatura czasowa modułu z błędem: 52f42321
Kod wyjątku: c0000005
Przesunięcie wyjątku: 004f9a35
Wersja systemu operacyjnego: 6.1.7601.2.1.0.256.1
Identyfikator ustawień regionalnych: 1045
Dodatkowe informacje 1: 0a9e
Dodatkowe informacje 2: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789
Dodatkowe informacje 3: 0a9e
Dodatkowe informacje 4: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789
ja mam dokładnie to samo :( przy pierwszej bitwie z etruskami wywala mi grę w momencie kliknięcia rozpocznij bitwę.
jakaś pomoc z rozwiązaniem problemu by się przydała.
Hej, jest jedna standardowa rada w takim wypadku.
Idź do
C:\Uzytkownicy\Twojanazwa\AppData\Roaming\The Creative Assembly\Rome2 (appdata jest ukrytym folderem)
Wykonaj kopię folderu save_games (do innej, bezpiecznej lokalizacji, albowiem to co za chwilę stanie z folderem Rome2 będzie bardzo drastyczne ;) ) Oczywiście, o ile posiadasz wartościowe zapisy gry.
Skasuj - tak dobrze przeczytałeś - cały folder Rome2 w podanej lokalizacji.
Odpal grę, folder odtworzy się, a Ty po wyjściu z niej, skopiujesz uratowane save'y na swoje miejsce.
Jak to nie pomoże, zostaje drugi, mniej banalny sposób. W odtworzonym folderze Rome2 znajduje się kolejny o nazwie scripts, a wewnątrz plik preferences.script.txt. Otwórz go i znajdź linijkę:
gfx_enable_directx11 true; # gfx_enable_directx11 <bool>, Enable DirectX 11 rendering #
następnie usuń wpis true, zamieniając go na false, czyli:
gfx_enable_directx11 false; # gfx_enable_directx11 <bool>, Enable DirectX 11 rendering #
Zapisz zmiany. Gotowe!
witam, mam problem z modem DEI, a dokładniej z nazwami jednostek i z ich tłumaczeniem.
po instalacji moda( subskrypcja ze steam) mam polskie nazwy jednostek takie jak np Orla kohorta, ale nie wszystkie jednostki mają nazwy - niektóre po prostu mają czarną chmurkę i nic więcej a z racji, że jest to mod w encyklopedii też nie ma wyjaśnień ani nazw. Po wypakowaniu pliku ze spolszczeniem (ten link z naszego forum) nazwy zmieniają się na np. Cohors Sagittariorum Syriorum.. czy to jest normalne? Nie powinny pojawić się polskie nazwy wszystkim jednostkom?
proszę o pomoc
Po zainstalowaniu wersji 0.82 i wczytaniu save'ów z kampanii, przy ekranie ładowania dowolnej bitwy wyrzuca mnie do windowsa. Ktoś też tak ma? Jakieś remedium?
A gdy się już wczytał to po wygraniu ciężkiej bitwy - po 40 armii - wyszedł mi z ekranu zwycięstwa. Cud, miód...
Mam problem z DeI i submodami na edykty i agentów. Najpierw b. długo aktualizowała się R 2 potem mody i submody pokazują się w menagerze z wykrzyknikiem chyba jako nieaktualne. Wie ktoś co się dzieje i jak z tym sobie radzić?
Jeżeli używasz tylko modów z Warsztatu, poprzez subskrypcję, to na pewno nie są one aktualne. Gdybyś korzystał z modyfikacji ściąganych z linków na twcenter, to ta wiadomość powinna cię zainteresować:
viewtopic.php?f=579&t=15150
Coraz więcej komplikacji... Póki co ja nie zagram bo teraz nawet czysta R2 wywala do pulpitu. Odinstalowałęm ze Steam i instaluję ponownie, jak znowu nie pójdzie to nie mam już pomysłu.
Mam wersję DEI 0.85d i jak włączam Roma pokazuje się obraz jak się ładuje i przed filmikami crashuje, możecie pomóc ?