Cytat:
Po drugie wspomnianego przez Ciebie paktu nie podpisaliśmy. A to z tego powodu, że dwa dni negocjowaliśmy i wypracowaliśmy jako taki kompromis, a kolejne dwa dni olewałeś mnie ciepłym moczem tylko po to, aby w końcu napisać na forum, że "sorry, gdyby nie jedna jednostka". Cała ta dywagacja o naszych stosunkach nie ma sensu, bo ani nie łączy nas żaden pakt, ani- uwierz mi- nie będzie nas łączył. Szkoda mi nerwów na takie paktowanie.
Dlaczego nie można zerwać negocjacji? Zwłaszcza w zmieniających się warunkach politycznych, wówczas dokonanej z mojej inicjatywy. Zabawnym jest, że tworzysz tutaj jakiekolwiek pole do dyskusji. Powinieneś ustąpić, zaproponować renegocjację tych narzuconym przez siebie warunków, aby znów zyskały one atrakcyjną formę dla Soplicy. To chyba oczywiste.
Cytat:
Po trzecie to imperium Idilli mnie zaatakowało, więc spłyceniem jest określenie, że ja je chcę zaatakować
Ta infantylna erystyka jawi się jako zwykła propaganda polityczna. Twe mocarstwo rozciąga się wzdłuż granic morskich i lądowych Anglii, sojuszniczych polskich ziem i moich - Królestwa Gruzji. Biorąc pod uwagę ochłodzenie naszych relacji, które właśnie przejawiało się zanikiem współpracy, partnerskich relacji, upadkiem pewnej dynamiki w kontaktach, dokładnie z Twojej strony. Przecież właśnie odmówiłeś choćby uczciwego i klarownego stanowiska, w odpowiedzi na moją prośbę.