Kyuzo: Ok spróbuje przenieś po program files, a jak nie pójdzie to ściągne wersje 2.08 może wtedy pójdzie.
Wersja do druku
Kyuzo: Ok spróbuje przenieś po program files, a jak nie pójdzie to ściągne wersje 2.08 może wtedy pójdzie.
Przecież wyraźnie jest napisane, że na całość moda składa się instalacja dwóch plików. Instalujesz tam gdzie masz grę, tzn. Rome total War, a nie gdzie chce instalator...Cytat:
Zamieszczone przez Sam Vimes
Nie chało mi iść nawet jak miałem wersje 2.08 więc próbowałem na samym 2.0. Zainstalowałem jednak jeszcze raz i mi ruszyło wreście.
Niestety forum padło, póki co zniknęło całe kompendium wiedzy tej modyfikacji, to co jest na twcenter to jest tylko część, trzeba mieć nadzieję, że wrócą. :cry:
Raczej już nie wrócą, Bardo i Wlesmana pisali, że mogą prowadzić tylko jedno forum (czytaj: chce im się tylko jedno forum prowadzić).Cytat:
Zamieszczone przez Eutyches
Ciekawe co z projektami które były, czyli Arda Total War itp?...Postaram się zorientować, bo była szykowana nowa odsłona moda,...hmmm.... ;)
Koleś, co tworzy Arda: Total War, przeniósł ten mod pod Medievala. :( Dla mnie to źle, bo mój komp jest za słaby na tą grę.Cytat:
Natomiast koleś, co tworzył Last Alliance przeszedł do Third Age, a projekt Last Alliance zawiesił.
Shadow of Angmar został wstrzymany i nie będzie dalej kontynuowany.
Dzięki wielkie za informacje, jakbyś coś jeszcze miał to podawaj, mam sentyment do tego moda, ale informacje są niezbyt radosne, kompa mam mocnego, ale czasami takie przenosiny pod Medka na dobre nie wychodzą, bo od początku będzie musiał dorabiać wszystko, inna mechanika gry itd..
Ja też cieszyłem się na Ardę: TW, lecz to już koniec marzeń o wcieleniu się w Numenorczyków. :P Szkoda, że ten koleś podciąga to pod Medievala, moim zdaniem to chybiony pomysł. Zresztą widziałem projekt mapy - okazało się, że zamierza dorobić on tereny wschodniego i południowego Śródziemia, których Tolkien w ogólnie opisał, nie podoba mi się takie dorabianie własnej fantazji do twórczości Tolkiena, heh.Cytat:
Natomiast Wlesmana i Bardo kontynuują swoją robotę, która ma zaoowocować patchem 2.1 Ów patch ma wnieść ogromną ilość nowych rzeczy i być ostatnim, finałowym. W 2.1 będzie sporo nowych jednostek, możliwe, że więcej "specjalnych" miast, oraz grafika z moda "Roma Surrectum" (czyli wizualny orgazm pól bitewnych: http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=406850 ).
Ja też tego moda bardzo sobie cenię, właściwie to dla niego kupiłem antologię. :P
Bardo and Wlesmana have been working hard to get the next version of the mod up:
http://www.moddb.com/mods/the-lord-of-t ... progress11
Jednak zmusili się i póki co forum moda i pokrewnych mu modyfikacji reanimowało się, mam nadzieję że na dłuższy czas. :D :D :D
http://www.lotr-tw.net/
http://www.lotr-tw.net/styles/newgon.../site_logo.png
To mnie cieszy, że nie zrezygnowano(?) z tych co na screenie projektów...
http://img412.imageshack.us/img412/4120/sbk01.jpg
Mam pytanko :
czy jakiś submod działa do tego moda???(chodzi mi o te z screena)
Tak, do wcześniejszej wersji działał Last Alliance, Arnia Total War, to samodzielny mod, a pozostałe są albo robione, abo przerzucane na Medka 2.
a mógłbyś mi dać linki do tych submodów i modów ??? Wiecie jak się wygarnia armię umarłych z Duruhanow?
Po awarii zniknęły posty, ale z tego co pamiętam zapoznałeś się z linkami i opisem?
jak znajdę chwilę, to jeszcze raz podam. ;)
Bardzo dobry mod!! Takiego czegoś było mi trzeba bo grając w TGAW3 czułem trochę niedosyt.
Na razie gram 2 dni ale i tak jestem zachwycony. Razi w oczy troche brak dopracowania niektórych szczegółów ale i tak jest super.
Bardzo polecam hotseat mod. Nie wiem czy u wszystkich to było ale ja mogłem wybierać rozdzielczość ekranu tylko do 1280x700. Dla tych co nie wiedzą powiem, że w pliku : alexander\lotrtw\preferences\ tam jest plik prefereces, można to zmienić.
Siema! Jest spr. Gdy chce wlaczyć moda (mam Alexandra i path 2.08) włacza mi sie gra jest tam Aragorn na koniku i nad nim pisze Lord of the Rings Total War. Czekam chwile potem sie wyłacza :(. Nie wiecie moze czemu ?
Podaj system jaki masz, kompa i kartę grafiki ;)
nie nie o to cho gdy odpale Rome BI, Alexandra albo normalna rome total war to odpala, a jak widzialem screeny to ta sama grafika a tu masz dane:
Karta- Radeon 9200Pro
System-Windows MX ( cos jak Vista ale XP :P )
Komp- jakis taki szary... :P marki nie widac ale pojemnosc 32GB i inne pierdoły :P
ale pobralem path 2.06 wiec moze odpali.
Nie jednak nie odpalił :(
Prześledź wątek z kodekami, brak ich może powodować to co u ciebie.
Zerknij na sposób instalacji pod Vistą podałem również w obrazkach.
Ten twój może przy instalacji podobnie się zachowywać.
Pytanie, gdzie instalujesz gry? Jeżeli do domyślnego dysku, partycji też może być problem.
pozdrawiam
chymm chyba z modem dam sibie spokuj. Rome mi sie sama wylącza :/ a instalowałem na dysk D: jak zawsze
Poczytaj co wcześniej napisałem, często brak kodeków powoduje podobny błąd. Spróbuj powalczyć, mod wart tego ;)Cytat:
Zamieszczone przez Kamikaze134
Witam forumowiczów mam pytanie odnośnie tego moda- gram trochę w TATW i chce się dowiedzieć z waszego punktu widzenia który mod lepszy? TATW czy LOTR? Chodzi mi o bardzie 'Tolkienowski' klimat (miasta, jednostki itp)?
LOTR :DCytat:
Zamieszczone przez radoxx4
W takim razie zostaje mi tylko przetestować ;) a to jest switch mod czy podmienia oryginalne pliki?
switch mod :DCytat:
No to zaraz instaluje i się przekonamy :D
Pierwsze wrażenia: ładnie odwzorowane jednostki, miasta typu minas tirith czy jar ale gdy zobaczyłem minas morgul to mnie cofło xD Ogólnie rzecz biorąc- dla mnie fana twórczości Tolkiena jest on lepszy od TA . TA może i ma fajna grafikę, ale brakuje mu tego "czegoś" Poczekam na TATW 3.0 aż odwzorują te miasta, i oskryptują tak jak tego oto moda, Widziałem foty na forum o TA ale narazie to tylko kilka zdjęć i zapewnienia. Pożyjemy zobaczymy. Teraz jak chce oglądać ładne bitwy odpalam TATW, a gdy chce ocalić śródziemie przed Mrokiem gram LOTR. szczególnie byłem pod wrażeniem robiąc swoją Bitwę Ostatniego Sojuszu ( około 20.000 chłopa ) z Gilgaladem, Elendilem itp. A tego w TA brakuje- odwzorowania modeli bohaterów oraz klimatu.
A orientuje się ktoś jak tych zdechlaków z gór zdobyć?
Oraz Sauron da się może jakoś zrobić aby był jeden Władca Ciemności w oddziale?
Jak chce włączyć LotR-TW to pokazuje mi się Aragorn w Czarnej Bramie, a jak klikne Spacje lub Enter, pokazuje mi się to: failed to word dictionary file : data itp. :x
Zdecydowanie LotRCytat:
Rozumiem że dodatek Alexa masz? Przy wersji oryginalnej nie ma problemów, jeżeli są to odinstaluj moda, ponownie zainstaluj, ściśle według tego co jest w pierwszym poście. Na przyszłość bardzo bym prosił o podawanie, jaka wersja gry, jaki system operacyjny i karta grafiki, podobne problemy były opisane wcześniej i wspólnie próbowano je rozwiązać. ;)Cytat:
Zamieszczone przez RohanRider
Pozdrawiam
A może by tak założyć temat LOTR problemy techniczne?
wersja 2.8 :( nie dziala mi. Mimo to mam post (jestem wierzącym chrześcijaninem) i nie moge grać :( :arrow:
Nie trzeba, wszystko jest w porządku, jeden z niewielu modów co nie ma technicznych dziwactw. Oczywiście pod Vistą są problemy ale podałem rozwiązanie. Szanowny kolego to są dwa pliki instalacyjne, podajesz ścieżkę swojej gry i instalujesz, odpalasz ze skrótu. Gdzie masz tu problem?
Mam Alexandra. Jak wiecie jestem zapalonym fanem LotraCytat:
Może raczyłbyś odpowiedzieć na moje pytania? Ja nie wróżka :lol:Cytat:
Zamieszczone przez RohanRider
Hmmm a wygrał ktoś już Bitwę Ostatniego Przymierza? Mi się udało do 89% orków ale przylazł Władca Ciemności i...
Ponawiam pytanie, czy w kampanii też będę miał 4 Sauronów albo Gandalfów czy tylko 1?
Zagraj w końcu :lol: Za ten czas byś się dowiedział...Ja części twoich pytań nie rozumiem, ale cóż lata lecą...Wybacz :oops:
Trzeba powalczyć trochę Aragornem, żeby w końcu zdobył Anduril (taki miecz). Wtedy idziesz do Erech i zostawiasz tam Aragorna na jedną turę, w kolejnej powinien już mieć armię umarłych. Polecam jednak tą armię umarłych brać tylko w przypadku, gdy nie damy rady obronić Minas Tirith - bo tylko raz tą armię umarłych można wziąć.Cytat:
Co do Saurona - nie.
Wiem co to Anduril xD
Zaczęłem grę Noldorami przegiete trochę to by uzyskać te lepsze jednostki wg mnie :p ale ci Noldor Swordsman to ładnie koszą. 1400 elfów na 5k orków to miałem straty 100 (vh m ) też tak macie? To trochę dziwne..i
Radze wam robić bitwy typu :
20 kohort Orków + 1 koh. Saurona 19 koh orków vs 20 noldor foot ( bowy, swordy, piki ) i 20 gondor ( 5 pik, 5 łuki, 10 foot)