dzięki :)
co najlepsze już wczesniej wydawalo mi się, że ten mod będzie wlasnie odpowiadal- ale wciaz warto bylo miec nadzieje, ze znajdzie się cos innego (i lżejszego w mb ;) )
ściągam i wypowiem się.
Wersja do druku
dzięki :)
co najlepsze już wczesniej wydawalo mi się, że ten mod będzie wlasnie odpowiadal- ale wciaz warto bylo miec nadzieje, ze znajdzie się cos innego (i lżejszego w mb ;) )
ściągam i wypowiem się.
Może mi ktoś podać link do niestandardowego UI Third Age? Musiałem reinstalować system i gdzieś mi przepadło.
EDIT:
Już nieaktualne.
Ja już grałem, zmienili nie tylko mapkę ale też lekko utrudnili/urealistycznili (?) rozgrywke - 2 razy dłuższe budowy, zapasy dla wojska, więcej na razie nie wyczaiłem. A mapka świetna :)
a tam mapka świetna, z tego co kojarzę polska nie jest podzielona na Wielkopolskę i Malopolskę plus Śląśk, nie mowiac juz o Mazowszu.
Zapytałem się tego gościa co robi żeby dostał pare regionów w polsce ale już full mają ;s
Czy jest jakiś mod, w którym jest frakcja gruzji? Oprócz najnowszego wwmwe(2.0), ponieważ mam z nią problemy. ;) Czekam na propozycje.
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=282072
z tym że nie jest starannie zrobiona ;p
Szukam czegoś podobnego do "Barbarossa82's Gold Mod Collection: Vanilla Balance Mod; VBM for BI, Alexander Reborn",
tylko pod medka i krulestwa.
Czyli mini mody który minimalnymi zmianami podnosi grywalność.
Retrofit pod Kingdoms (to samo co podstawka ale jedzie na Kingdomsach i jest wrzący olej, dodatkowo dobra baza na własnego moda i liczne submody) oraz DarthMod pod zwykłego (znacznie lepsza inteligencja kompa, pikinierzy walczą cały czas pikami, oraz nowa ulepszona mapa). Oba nie podmieniają plików gry.Cytat:
Zamieszczone przez ituriel32
Dzięki
Retrofit zmiany mało widoczne, chyba że sobie źle nagrałem (ale skoro chodziło z własnego startera to raczej dobrze)
DarthMod to osobny mod który dużo daje.
Przez pomyłkę pobrałem i zainstalowałem RegMod Kings 3.80.0 Full Version, który spodobał mi się najbardziej (mimo tego że żabojady zawsze zostają imperium gniotąc na miazgę wyspiarzy i buntowników.
Witam ,dopiero zaczynam swoją przygodę z MTW2 oraz na tym forum , czy może mi ktoś dać linka do moda który odblokowuje wszystkie nacje nie dostępne na początku gry ? i mam jeszcze pytanie czy jest jakiś mod zwiększający fundusze? z góry dziękuję i pozdrawiam.
To jest na forum, ale nie chce mi się szukać to tobie napisze.
Szukasz pliku descr_strat ktury znajduje się u mnie:
D:\gry\med\data\world\maps\campaign\imperial_campa ign
Robisz jego kopie zapasową
Wchodzisz w niego i na samej górze masz frakcje
wycinasz sobie nacje z
"end
unlockable"
"end
nonplayable "
i wklejasz sobie do playable, tak aby wyglądało to tak:
playable
england
france
hre
spain
venice
sicily
milan
scotland
byzantium
russia
moors
turks
egypt
denmark
portugal
poland
hungary
end
unlockable
end
nonplayable
papal_states
aztecs
mongols
timurids
slave
end
Co do kasy to w tym pliku są informacje o frakcjach. Możesz zwiększyć im kase startową i/lub sakiewke króla:
faction england, balanced smith
ai_label catholic
denari 10000
denari_kings_purse 2500
Dzięki wielki :) a czy to odblokowało mi też nacje w kingdoms ?
Każda kampania z Kingdoms ma swój osobny folder w folderze mods.
W każdym trzeba odnaleźć descr_strat np.
Med2\mods\americas\data\world\maps\campaign\imperi al_campaign
i wykonać analogiczne akcje jak w pliku z czystego Medka2.
Witam szukam moda do Medka o klimacie początku Rzymian , Potęgi Sparty , mniej więcej 278 p.n.e.
Najlepiej żeby był to mod z mapką Rome total War lub całej grecji . z góry dzięki
Witam szukam moda do Medka o klimacie początku Rzymian , Potęgi Sparty , mniej więcej 278 p.n.e.
Najlepiej żeby był to mod z mapką Rome total War lub całej grecji . z góry dzięki
No tak ale ten mod jeszcze nie wyszedł zna ktoś jeszcze jakiś ?
Oksymoron :)Cytat:
Zamieszczone przez dunios
Mógłbyś mi podać link do forum tego moda?Cytat:
Zamieszczone przez CaiusCosades
Kiedyś były takowe próby pod mod SS, ale twórca moda dał sobie spokój...Jest mod o starożytności, ale to schyłek Imperium Rzymskiego, inne produkcje o tym okresie, już 3 rok się robią...W planach jest np. o starożytnym Egipcie itp...A, o tym okresie, jak wspomniano wcześniej to E.B. 2, ale nim go zrobią............... :shock:Cytat:
Zamieszczone przez dunios
Panowie mam pytanie czy znacie jakiś mod który dodawał by nowe prowincje i/lub dodatkkowe frakcje i żeby nie wymagał Kingdoms? Prosze o nazwe i jeśli można pobieżny opis. Z góry thx.
Witam! Gram w mod Third Age i chciałbym się dowiedzieć jaki jest najlepszy sub-mod do niego na lepszą inteligencję jednostek itp. I przy okazji szukam też jeszcze jakiś sub-modów poprawiających grafikę typu tekstury, czcionkę itd. Chodzi mi o takie których nie ma wymienionych w liście wypuszczonych na twcenter.com
Chciałem się spytac czy istnieje jakiś mod dzięki któremu w medieval 2 total war bedę mógł ustawic wojne z udziałem np:2000 ludzi??? bo gdy ustawiam własną bitwe to ograniczają mnie floreny i mało miejsca na jednostki... a bitwy historyczne są nie zbyt efektywne...
Jest :lol:
Na drugi raz czytaj regulamin forum, trochę zabawy było z kasowaniem twoich postów :lol: :lol: :lol: . Następnym razem za zaśmiecanie działu z modami ostrzeżenie :lol:
Ok, przepraszam. A jak nazywa się ten mod???
Ty nie przepraszaj, bo za te kasowanie siema :twisted: :twisted: :twisted: , ale z racji tego że mam ostatnio humor ( chorobowe :evil: ) to odpowiem tak, w każdym modzie możesz grać taką ilością ludków, wystarczy w opcjach ustawić. Poszczególne mody mają submody które jeszcze dodają jednostek, napisz o jakiej tematyce chodzi ci mody, i będziemy linkować :) Oczywiście zakładam że masz mocny sprzęt :lol:
kompa ma dobrego. chodzi mi o mod który pozwoli mi na wystawinie ogromnej ilości wojska... bo nawet jak ustawiam jedostki na olbrzymią skale to dla mnie to jeszcz za mało.... :)
Skoro tematyka nie gra roli spróbuj tego moda, weź w ustawieniach na największy rozmiar jednostek i ..powodzenia. jak za mało ci wyjdzie są submody, jest ich z trzy co zwiększają dodatkowo ilości wojska, ale najpierw po kolei, zainstaluj tego, pograj, zobaczysz sam :lol:
viewtopic.php?f=30&t=6489
ok, dzieki
Tak jak w temacie, chciałbym żeby ktoś podał mi mod który wprowadza najwięcej prowincji do podstawki MTW2. Z góry dziękuję za pomoc.
viewtopic.php?f=3&t=2668
W tym temacie jest kilka mapek z Kingdoms i trzech sporych modyfikacji.
Cześć,
Czy jest jakiś mod dodajacy nowe prowincje do głównej kampanii , gdzie mozna znaleźć wszystkie najwazniejsze miasta z naszego regionu czyli np. Gdańsk ,Toruń, Gniezno, Malbork, Królewiec itp. itd.?
Testowałem SS 6.2 ,ale nie podoba mi sie w tym modzie to,że miasta sa bardzo oddalone od siebie oraz razi mnie brak Gdańska. Gdbyby ktoś moglby mi doradzić jakis mod to bylbym wdzieczny:)
Spróbuj tego na początek
viewtopic.php?f=30&t=6218
jakoby są, ale dawno nie grałem, i nie pamiętam.
Zwracam się do was z pytaniem czy jest jakiś mod który dodaje kampanie Azteków, Tatarów lub Mongołów???
Jeżeli taki istniej prosze o link :)
W Medku II w dodatku Kingdoms masz kampanie Aztekami, co do reszty nie wiem, ale chyba można w folderze zmienić ustawienia i zrobić Mongołów frakcją grywalną ;)
A wiesz może jak???
Ściągnij najnowszy Kingdoms Grand Campaign mod, tam można grać Aztekami i Mongołami (najnowszy, podkreślam).
Cześć wszystkim, jako że jest to mój pierwszy post na tym forum chciałbym przy okazji stworzyć monolog i przedstawić się .
A więc jestem Piotrek mam 17 zim interesuję się językiem C++,koszykówką,Japonią - nie tylko anime i manga ale także język ich historia. Od dwóch lat uczęszczam także na sztukę walki mieczem - za specjalizację wybrałem drogę Bushido,katanę (to taka informacja dla bardziej wtajemniczonych ). Jestem w tej chwili uczniem II klasy liceum profilowanego zarz.informacją .
No to chyba wszystko o mnie przejdźmy do mojego pytania .
Szukam moda w uniwersum świata wiedżmina do tej zacnej gry Medieval II:Total war mam grę w wersji podstawa.
Głównie chodzi mi o nowe jednostki nie o kampanię bo raczej bawię się w pojedyncze bitwy
Jeśli jest ale do dodatków też powiedzcie najwyżej allegro.pl będę musiał odwiedzić .
P.S
Mam nadzieję że to dobry dział jeśli nie to na mnie na krzyczcie
P.S2
Z góry dzięki za pomoc
Edit:
A znacie może jeszcze jakieś mody na Japonię i Star Wars? :)
Nie musiałeś się tu przedstawiać masz do tego osobny dział ;) viewforum.php?f=28
Co do modów to takowych z uniwersum Wiedźmina niestety nie znam.
Natomiast co do Japonii to warto poczekać na All Under Heaven,
a jeśli masz Rome Total War i dodatek Barbarian Invasion to ściągnij Ran No Jidai (beta) akurat na razie są tam same pojedyncze bitwy.