Dokładnie Fifa jeżeli tylko wszystko będzie ok z nowym silnikiem Next Gen to będzie potęga i wróci na 1 pozycje wśród PC-owych Piłek Nożnych. :D
http://www.youtube.com/watch?v=4bq5ahax ... re=related
Wersja do druku
Dokładnie Fifa jeżeli tylko wszystko będzie ok z nowym silnikiem Next Gen to będzie potęga i wróci na 1 pozycje wśród PC-owych Piłek Nożnych. :D
http://www.youtube.com/watch?v=4bq5ahax ... re=related
http://www.efifa.pl/newsy/gameplay-fifa ... -1568.html
Chyba w tym roku jednak już FIFA :D
Tu nie o grafikę chodzi, tylko o grywalność. A tego z Gameplaya nie wyciągniesz. Ja szczerze mówiąc nie potrzebuje wiele więcej od PES'a 2010, po prostu niech dorzucą trochę lepszą grafę, poprawią fizykę i animacje, zrobią porządną pracę sędziego, ogarną więcej licencji...
No nie chodzi o grafikę. W końcu PES do tej pory miał lepszą grafikę, ale to co przyciągało głównie to to, że ta gra jest poukładana. Grywalność to kwestia osobista. Kiedyś dużo grałem w FIFA, ale odrzucała mnie grafika, animacje, fizyka gry. Jeśli to poprawią to prawdopodobnie FIFA będzie lepsza od konkurenta. Będzie można czerpać nie mniej przyjemności z gry.Cytat:
Zamieszczone przez Czik
Zamówiłem w pre-orderze Fifę 11 ale z tego co piszą w Empiku będzie dostępna dopiero 6 października. Szkoda że tak późno bo 1 jest w końcu premiera :roll: Fifa 11 i F1 2010 To hity tej jesieni jeśli chodzi o gry sportowe już zacieram ręce ze zniecierpliwienia. :mrgreen:
Eh czyli lepiej wyjdę na tym jak w dniu premiery udam sie do sklepu, nie raz tak bylo - brales preorder, a ludzie juz mieli w dzien premiery bo kupili na miejscu.
Ale może uda sie wychaczyć przed premiera :mrgreen:
Na PESa 2011 nie czekam, bo na co ? na drewnianą grę ?
Dokładnie! Fifa rządzi, Fifa radzi, Fifa nigdy Cię nie zrazi xDCytat:
Zamieszczone przez Aquila
Im nowsza część tym gorsza od poprzedniej fify...ja zostaje przy najlepszej grze z serii czyli pes 2010
Mnie zrażała od 2004 roku :?Cytat:
Zamieszczone przez Hetman
Posiadacze PS3 grają już w demo PES'a. Mówią, że na pewno jest spora (jak na PES'a) poprawa w stosunku do poprzedniej części: szczególnie pod względem podań i fizyki gry (ciężka piłka). Widziałem gameplaye z dema fify i nie jest to nic specjalnego. Owszem, wygląda sporo lepiej, niż kiedyś, ale dalej widać brak swobody w konstruowaniu akcji i pewną schematyczność. Nowe PES'y są świetne pod względem konstruowania akcji i rozgrywania piłki, jeśli ten aspekt uległ jeszcze większej poprawie to chyba FIFA nie ma za dużych szans. I tak każdy woli co innego, wątpię żeby niezależnie od jakości następnych gier fani FIFY przestawili się na PES'a albo odwrotnie.
Z licencjami Konami dalej daje dupy, ale przynajmniej coś robią w dobrym kierunku. O ile pamiętam, w 2009 dostaliśmy pełną Champions League, w następnej części jeszcze Ligę Europejską, a teraz - tu niespodzianka - Copa Libertadores, czyli najlepsze drużyny z Ameryki Południowej. 40 dodatkowych zespołów to sporo. Dalej strasznie boli brak bundesligi, którą trzeba będzie kolejny raz dodać sobie patchem. Tak samo jak nie ma pełnej licencji na Premier League, ale tam przynajmniej jest zrobiona liga, tylko nielicencjonowane zespoły mają zmienione nazwy. Bundesligi nie ma w ogóle, i to wielkie niedopatrzenie, kiedy taki Bayern osiągnął finał LM. Ale już im to wybaczę, bo widać, że się starają zmienić coś na lepsze w tej materii.
Mam tylko nadzieje, że w nowej części realistycznie podłączą animacje do fizyki gry - w wersji 2010 często zawodnik kopiąc piłkę niesamowicie mocno, wykonując ruch, który powinien ją tylko lekko podbić (np. te dziwne strzały ze wślizgu).
Oj ten rok będzie należeć do FIFY ;) Wspaniała grafika, grywalność . Po prostu bomba, a sami piłkarze nie wyglądają już tak wirtualnie. Konami musi ustąpić :twisted:
Wcale tak nie musi ustępować z miejsca ;] Do tej pory Konami rządziło na PCety i trzeba też zobaczyć co oni mają do zaoferowania ;] Konami też poprawia swój produkt ;]Cytat:
Zamieszczone przez Krzyzak
FIFA lepsza do 2007. PES od 2008 do dzisiaj.
Sam - owszem ale jeśli będą chcieli pobić Fifę to będą się musieli sporo napocić, a poźniejsze wydanie gry będzie się wiązało z utratą pieniędzy i zaufania graczy :D Przynajmniej w moim odczuciu ;)
Wg mnie to nadal FIFA musi się napocić żeby pobić PES'a :D Narazie wstrzymuję się z oceną obu gier aż do ich premiery.Cytat:
Zamieszczone przez Krzyzak
ps nie mniej jednak mam nadzieję, że FIFA przebije PES'a :D
Ale musisz przyznać, że zwiastun najlepsiejszy :DCytat:
Zamieszczone przez Sam Fisher
Jaka grywalność człowieku? Przecież ty w to jeszcze nie grałeś, skąd takie wnioski?Cytat:
grywalność
Są dema. I PES'a, i FIFY. Wyjątkowo w tym roku jestem ciekawy FIFY i zagram w obie propozycje.
Ściągam demko FIFY.
Dzięki za info :D Też ściągam
Też sprawdzę obydwa dema.
Nooo :shock: teraz musze pesa sprawdzic. Jak tak bedzie fifa wygladac w finalnej wersji, to :o super
Ojjj :D coś za bardzo podoba mi się demko FIFY :D Świetnie to wygląda wszystko.
Dla mnie demo PESa jest niegrywalne. Nie da się skutecznie kiwać, nie da się ustawić normalnej kamery, nie da się agresywnie odebrać piłki, nie da się mocno strzelić, nie da się szybko biegać... Pewnie do wszystkiego da się przyzwyczaić, ale dla mnie system dryblingu w PES 2010 był doskonały i nie wymagał ulepszeń.
Da się skutecznie kiwać :D Trochę potrenowałem i wychodzi całkiem fajnie :D Da się odbierać piłki z łatwością nawet na najwyższych poziomach trudności. Strzały rzeczywiście są jakieś takie słabe choć udało mi się kilka razy posłać bombę Ibrahimovicem.Cytat:
Zamieszczone przez Czik
Grałem też w demko FIFA11. To jest wreszcie to na co czekałem :D Wreszcie ta gra wciąga :D Praktycznie wszystko już jest lepsze niż w PES.
A da się nie ustawić kamery telewizyjnej?
Są tylko Wide i Normal long :(
Kamera Wide w każdym dotychczasowym PESie była normalna, a nie transmisyjna. Jak w pełnej wersji nie będzie zwykłej, biorę się za FIFĘ.
Może tak więcej coś merytorycznego? :DCytat:
Zamieszczone przez kretu19955
Jak dla mnie przypisywanie zagrań jest bez sensu. Nie powinno być dryblingu prawą gałką.
Nie ma to jak obiektywna ocena obu gier :DCytat:
W najnowszych demach chociażby: W FIFĘ nie zagrałem nawet jednego pełnego meczu w PES już kilkanaście
Wypuszczają od dawna bardzo dobre gry, ale moim zdaniem jeśli pełna wersja gry będzie tak jak demo to nie mają czego szukać. Spieprzyli dużo w porównaniu do poprzedniej części. Strzały beznadziejne, kiwka beznadziejna. Widoczny jest brak elitarności pewnych zawodników. Messi nie robi tak wielkiej różnicy w grze jak to miało miejsce w poprzedniej części.Cytat:
Japończycy wypuścili w końcu coś co przypomina prawdziwy mecz
A nie miało to miejsca w poprzednich PES'ach? Też trzeba było rozklepać piłkę na trudniejszych poziomach...Jedyne co przeszkadza mi w demie FIFA11 to tylko jeden poziom trudności (bodajże amator).Cytat:
Teraz trzeba rozklepać(i to z manual pasem) lub próbować kiwać zdolniejszym zawodnikiem
Trudność? One są beznadziejne!!Cytat:
Poza tym strzały z dystansu sprawiają wreszcie trudność
To oczywiście Twoja opinia :D Moim zdaniem mylisz się co najmniej w drugiej części oceny. Jest mnóstwo dodatków/modów do gier z serii FIFA. Klimat to rzecz względna. Moim zdaniem nowa FIFA zyskuje w tej kwestii dużo wraz z powiewem świeżości.Cytat:
Na zakończenie dwie rzeczy, które pes ma i miał, a których fifa nigdy mieć nie będzie(przynajmniej jednej) klimat i możliwości modowania.
Nie ma to jak zachować choć pozory obiektywizmu. :lol: Beka z fanbojów.Cytat:
Dla mnie fifa i tak jest gorsza niż pes. Z tą kamerą jest racja, ale i tak FIFA Pesowi nie dorówna. PES to po prostu PES. FOREVER!!!
Fifa to po prostu symulator piłki nożnej. Pes z całym szacunkiem do tego tytułu to tylko Arcade i nic ponadto. Na dodatek z niepełną licencją. ;) Fifa z nowym NextGen to będzie prawdziwy rarytas na PC. Nawet jeśli bardziej będzie przypominała konsolową Fifę 10 to i tak pobije Pes-a bo do tej pory tylko Grafiką PES mógł wygrywać z Fifą a teraz ten element odpadł. :D
Tylko szkoda, że ten "symulator" był do tej pory mniej realistyczny od tej nędznej arkadówki :lol:Cytat:
Zamieszczone przez Ronin
1 Października wychodzi Fifa 11 zobaczymy co przedstawi Pes 11 i kto się będzie śmiał ostatni :lol:Cytat:
Tylko szkoda, że ten "symulator" był do tej pory mniej realistyczny od tej nędznej arkadówki :lol:
Bo na konsolach Fifa króluje niepodzielnie od lat. I nie widzę szczerzę mówiąc jakiś niedoróbek które mogłyby podważyć opinię o tym że jest to symulator. Do tej pory przez to że mieliśmy podwójne standardy Fifa na PC odstawała od Pesa nieznacznie ale jak EA Sports wyrówna te braki to nie będzie mocnego na Fifę. Która z pewnością niepodzielnie zdominuje rynek virtualnej piłki nożnej bez podziału na kategorię Konsola czy Szarak. :lol:
PS. Oczywiście zawsze będzie mniejszość która stwierdzi że PES TO PES ale ortodoksów się już nie przekona. ;)
No ja już wiem kto będzie śmiał się ;] Ja tam przerzucam się na FIFE :DCytat:
1 Października wychodzi Fifa 11 zobaczymy co przedstawi Pes 11 i kto się będzie śmiał ostatni
Z takim zachowaniem mieliśmy do czynienia w poprzednich latach jeśli chodzi o fanów FIFA na PC :DCytat:
PS. Oczywiście zawsze będzie mniejszość która stwierdzi że PES TO PES ale ortodoksów się już nie przekona.
Grałem w Fifę, później w PESa, potem znowu w Fifę i bardziej mi leży Fifa. Pograłem w 11 PESa i mogę stwierdzić, że PES zaliczy spadek do okręgówki, bez pchania w nowości w rozgrywce, licencjach stanie się grą dołączaną do Clicka za 6,99.
A demo FIFY lub PES`a wyszło w CDA lub w innym pisemku ? ;)
dzis oficjalna premiera, wersja od sasiadow ze wschodu byla juz wczoraj :D dzis jest juz po polsku ;)
Ja planuję to cudo jutro dostać w Empicu już nie mogę się doczekać ;)