-
Re: WWmwE wersja 2.0 - Download
Cytat:
Zamieszczone przez Marcin97
Czy da się grać w wersję 2.0 bez trybu kampanii online?
Musisz otworzyć plik wme.preference.cfg (nie wiem czy tak dokładnie się nazywa, ale muszą być w nim te dwa ostatnie wyrazy, a pierwszy muszi mieć coś z wme) Poszukaj w nim słów hotset czy multiplayer, wykasuj wszystko co z nimi jest związane (czyli najpewniej wszystko między tym wyrazem, a dużym odstęp z następnymi ustawieniami)
-
W tym pliku preference są tylko dwa pliki : advice i keys (odtwarzacz).
-
Cytat:
W tym pliku preference są tylko dwa pliki : advice i keys (odtwarzacz).
Nie wiem, poszukaj po plikach w sega/medievalII , w którymś od wme to musi być
-
Piter - jesli nie jestes czegos pewien po prostu nie odpowiadaj.
Marcin97 - szukasz pliku WWmwE-2.0.cfg (jesli dobrze zainstalowales moda bedzie w glownym katalogu medka), otwierasz go notatnikiem i tam ostatnie linijki zamieniasz tak, by wygladaly w ten sposob:
Kod:
[multiplayer]
playable = false
[misc]
unlock_campaign = false
Niemniej nie musisz tego robic, to zmiania tylko to, ze teraz mozesz wybrac 1 frakcje zamiast kilku i nie masz na poczatku tury karty danego panstwa z haslem. Bitew dalej nie mozna rozgrywac na mapie bitewnej (tylko automat).
-
Dzięki.A jeśli wywala mnie w trybie własnej bitwy? Chciałbym sobie powalczyć nowymi jednostkami a nie mogę stworzyć bitwy. Pomożesz?
-
Cytat:
Dzięki.A jeśli wywala mnie w trybie własnej bitwy? Chciałbym sobie powalczyć nowymi jednostkami a nie mogę stworzyć bitwy. Pomożesz?
Nie da się, jednostki nie są skończone, w 3.0 będą
-
E szkoda bo jest ich naprawdę wiele, są bardzo ciekawe. Nie mogę się doczekać. :D
-
Nie widzę ile dostaje pieniędzy kupiec z surowców i ogólnie nie widzę niektórych napisów, miał ktoś ten problem, zainstalowanie wwmwe od nowa nic nie daje.
-
Czy mod dał by się w razie czego odinstalować? (chodzi mi od medka a nie z medkiem)
-
Wystarczy skasować folder z modem.
-
Jestem pod małym wrażeniem :) , w podstawce świat był taki spokojny a w tym modzie jest zdecydowanie więcej wojen, co mi się bardzo podoba ;) Szkoda że nie można rozgrywać bitew :( , zauważyłem także że jest gorsza sytuacja finansowa.
-
Bo mod był balansowany pod KO.
-
Cytat:
Zamieszczone przez Marat
Bo mod był balansowany pod KO.
Wiem. W niektórych postach było napisane że nikt nikomu nie wypowiada wojny, ja obecnie gram Bizancjum i co zaskakujące, Aragonia wywołała wojnę Genui (nie pamiętam dokładnie czy księstwo, czy królestwo).
Ja jednak czekam na WWmwE 3.
-
A ja mam takie pytanie, poniewaz zaczalem juz grac sporo czasu na tym modzie (ponad 200 tur) i chcialbym wylaczyc ten caly multiplayer, a najbardziej bitwy ktore same mi sie rozgrywaja gdy ktos mnie zaatakuje. I mam pytanie czy da sie to jakos obejsc bez potrzeby grania od nowa, czy inaczej sie nie da?
-
Niestety należy rozpocząć grę od nowa. Otworzyć plik WWmwE-2.0.cfg za pomocą notatnika i zmienić linijkę:
Cytat:
[multiplayer]
playable = true
na
Cytat:
[multiplayer]
playable = false
-
No to lipa, to do konca gry juz przeboleje ;) dzieki
-
Mogę zrobić z waszej mapy coś takiego? [youtube:3nxtgfcc]http://www.youtube.com/watch?v=hX7J-8WgTN8[/youtube:3nxtgfcc]
Jeśli chcecie to mogę odwzorować przebieg jakiejś WKO jeśli tylko dacie mi dane kto kiedy i co zdobywał + może kto z kim miał od kiedy wojny, sojusze i PONy, to też mogę spróbować dodać.
-
Ale dlaczego to tutaj...?
viewtopic.php?f=3&t=909
-
Dodaje tutaj wpis do rejestru który daje możliwość uruchamiania WWmwE przez Launcher ;]
https://hotfile.com/dl/159321012/12de42 ... 0.cfg.html
-
Słuchajcie mam wielki problem z automatycznymi walkami. Gram Polską, do jakiegoś czasu ładny ogar jest ale tak po setnej turze każą automatyczną bitwę przegrywam nawet jak dla mnie jest 7 do 5. Często zdarza mi się przegrywać oblężenia gdzie jest 20 do 5 dla mnie. Nie wiem czy to Polacy są tacy słabi czy po prostu komputer oszukuje ale aż się później grać odechciewa jak raz na 10 walk wygrasz i to jeszcze umiarkowanie. Dodam że oblężenia były z najlepszymi armatami i piechotą a bitwy z lansjerami i huzarami. Proszę o odpowiedź czy to jest normalne;]
-
A opcji wczytaj / zapisz / wczytaj nie ma :?: :P
-
Może nie doczytałem/jestem idiotą, ale proszę o odpowiedź - jak wyłączyć tryb hotseat z kampanii dla pojedynczego gracza? Wnerwia mnie to powoli, gdy nie widzę ruchów AI i nie mogę rozgrywać bitew(To ostatnie akurat udało mi się ogarnąć, tylko że przy wczytywaniu pola bitwy wywala do pulpitu, jak napisałem dalej). Właśnie, co do bitew, mam pewien bug z nimi. Gdy uruchamiam "Szybka bitwa", czy "Własna Bitwa", gra wywala do pulpitu z komunikatem - "Medieval II Total War napotkał problem". Co zrobić z paskudztwem? Ogólnie mod zajebisty, pozdrawiam twórców i z góry dzięki za odpowiedzi.
-
Czy przypadkiem nie ściągnąłeś odchudzonej wersji moda gdzie bitwy nie działają :?: To wersja tylko pod kampanie Hotseat.
-
Em, ściągnąłem wersje 2.02b, dokładnie to - http://hotfile.com/dl/75204352/16a1b16/ ... b.rar.html. Jeśli to zły link, proszę o wskazanie mi poprawnego, tzn: Co ściągnąć i zainstalować, aby mod miał wszystko dostępne, co w nowej wersji i aby bitwy działały.. Z góry dzięki.
-
Cytat:
Zamieszczone przez Ardas
Może nie doczytałem/jestem idiotą, ale proszę o odpowiedź - jak wyłączyć tryb hotseat z kampanii dla pojedynczego gracza? Wnerwia mnie to powoli, gdy nie widzę ruchów AI i nie mogę rozgrywać bitew(To ostatnie akurat udało mi się ogarnąć, tylko że przy wczytywaniu pola bitwy wywala do pulpitu, jak napisałem dalej). Właśnie, co do bitew, mam pewien bug z nimi. Gdy uruchamiam "Szybka bitwa", czy "Własna Bitwa", gra wywala do pulpitu z komunikatem - "Medieval II Total War napotkał problem". Co zrobić z paskudztwem? Ogólnie mod zajebisty, pozdrawiam twórców i z góry dzięki za odpowiedzi.
By wylaczyc hotseat musisz otworzyc plik wwmwe[wersja].cfg i w dwoch ostatnich linijkach zamienic "true" na "false"
W wersji 2.0 bitwy nie dzialaja, to wersja do rozgrywania KO. Ostatnia wersja moda z bitwami to 1.1 viewtopic.php?f=33&t=2168
-
Dziękuje za rady, wszystko działa, jak powinno. :)
-
Witam mam problem z modem kiedy odpalam moda wszystko działa poprawnie klikam wielka bitwa wybieram państwo klikam start i nagle mnie wywala do pulpitu i wyskakuje błąd medieval napotkał błąd. Czy wie ktoś jak to naprawić lub spotkał sie z czym takim ? Bardzo prosze o odp. :)
-
Przeczytaj ten wielki czerwony tekst z pierwszego posta.
-
wielka kampania chciałem na pisać :D
-
Masz zainstalowany patch z tego linka? http://hotfile.com/dl/75204785/bd890c2/ ... b.rar.html Jak nie to zainstaluj, jak tak to usuń plik map.rwm z D:\Program Files\SEGA\Medieval II Total War\WWmwE-2.0\data\world\maps\base może pomoże ;)
PS. Instalowałeś do głównego folderu mtw2 czy do mods?
-
dobra dzięki wielkie pomogło wszystko chodzi jak powinno :)
-
mam problem. jak chce odpalić jakąkolwiek frakcje to i tak zawsze gram anglią.Mp: włanczam polske i pokazuje ,i się anglia, niemcy, i gram znowu anglią.
-
Musisz przy wyborze frakcji odznaczyć wszystkie poza tą, którą chcesz grać :roll:
-
Jak chce pobrać to pisze takie coś :
As a result of a United States federal court having found Hotfile.com to be in violation of copyright law, the site has been permanently shut down. If you are looking for your favorite movies or TV shows online, there are more ways than ever today to get high quality access to them on legal platforms.
-
Cholerni jankesi, do hotfile'a też się przyczepili :roll: No cóż, z tej stronki już "raczej" niczego nie ściągniemy.
-
Szkoda :(. A wie ktoś z skąd można pobrać tego moda?
-
To był jedyny link, więc póki co nie można go ściągnąć.
-
-
Ja mam na Chomikuj.pl WWmwE 2.0 wersje kampanii online może być?
-