Czy ktoś mógłby to przetłumaczyć lub przekazać ogólną zawartość tego tekstu ? Taka ilość tekstu mnie demotywuje do tłumaczenie :lol:
PS. I jak Nieśmiertelnik wygląda sytuacja ?
Wersja do druku
Czy ktoś mógłby to przetłumaczyć lub przekazać ogólną zawartość tego tekstu ? Taka ilość tekstu mnie demotywuje do tłumaczenie :lol:
PS. I jak Nieśmiertelnik wygląda sytuacja ?
"To nie nasza wina, że AI jest takie trudne do zaprogramowania!!!oneoneeleven".
Na zachodzie bez zmian :lol:
"Sorry, że N:TW będzie słabe, ale co my tu poradzimy......"
NOWE WIDEO!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=tm3yvYXqI8c
No to Nieśmiertelnik będzie niepocieszony, że Jason nie zawitał do Polski dzisiaj :lol:
Widać, że na mapce jest Księstwo Warszawskie.
Wlasnie to samo chcialem napisac po zobaczeniu tego filmku :) ale tam Księstwo Warszawskie jest jako..... chyba prowincja Francji :) co by to nie bylo ale jest jak ktos by sie czepial :lol:Cytat:
Zamieszczone przez Amrod
Veni, Vidi... i siadam do pisania bo chyba jest o czym.
Na szybko napiszę tylko, że w trakcie panelu dyskusyjnego zadałem ok 80% ogólnej liczby pytań, a później w siedzibie CDP w trakcie prezentacji gry miałem jeszcze szansę na 30-to minutowa rozmowę. W sumie przez to nie położyłem łapy na myszce, bo przegadałem czas, ale:
1. to była alfa
2. była do dyspozycji jedna bitwa, w miasteczku i na przedpolach
Nieco żałuję, ale wydaje mi się że wkrótce będzie szansa na testy bardziej zaawansowanej wersji gry.
Dzięki rozmowie mam dużo materiałów do opracowania i opisania. Nie wiem czy wyrobię się z tym dzisiaj, jaki jest harmonogram założony przez Redakcję etc., choć myślę, że te materiały dostana chyba pierwszeństwo i już wkrótce będziecie mogli się z nimi zapoznać.
Najważniejsza informacja:
Duche de Varsovie może i jest widoczne jako prowincja, ale nie będzie nacją grywalną i to jest informacja 100%. Co by nie mówić - w tym czasie już się nie liczyliśmy.... poniekąd na własną prośbę.
@Andzia
Niestety - na tym spotkaniu żadnych gadżetów nie było, ale usłyszałem że oczywiście możemy na nie liczyć w przyszłości.
No to czekamy z niecierpliwością na relację ;)
szkoda, ale mam nadzieję że się da odblokować tak jak w empire :)
Mi się zdaje co zresztą było widać na mapie, że niestety to będzie prowincja francji więc nawet nie będzie można odblokować jej jako oddzielnej frakcji.
Szkoda bo jednak na polach bitew liczyliśmy się.
Wolałbym już nie oglądać samodzielnej frakcji w ETW, zwłaszcza że co my znaczyliśmy w XVIII wieku, a co w epoce napoleońskiej 8-)
http://www.youtube.com/watch?v=tm3yvYXqI8c
Obczailem ten filmik i widze w nim jedynie Empire z nowymi skinami, na dodatek nie pasującymi do epoki.
Do jakiej epoki nie pasują? Lodowcowej?
Zgoda, że w Egipcie mają mundury z okresu Cesarstwa, ale też zachowajmy umiar. Gdyby miano wiernie oddać empirową rewię mundurową, wachlarz francuski szedłby w setki jednostek 8-)
Sorry, że się wtrącę, ale może kogoś zainteresują te materiały dot. Napoleona :)
http://gamecorner.pl/gamecorner/1,86013 ... okazu.html
http://gamecorner.pl/gamecorner/1,86013 ... iec_o.html
Na gamecornerze powjawiła się garść informacji z prezentacji NTW:
http://gamecorner.pl/gamecorner/1,86013 ... szych.html
http://gamecorner.pl/gamecorner/1,86013 ... okazu.html
http://gamecorner.pl/gamecorner/1,86013 ... iec_o.html
Kampania multi na ETW ma się pojawić w ciągu kilku tygodni (wersja beta) i od przyjęcia zależy czy będzie w NTW.
Wymagania NTW będą takie same jak ETW, ale podobno dostaniemy więcej przy takich samych kompach. Poza tym mają nie powtórzyć błędów z ETW - zobaczymy...
Edit - ups nie zauważyłem wcześniejszego postu :)
Pozdr.
Kampania przez pryzmat jednego człowieka... Czyżby powrót do "Kozaków" z ich durnowatymi misjami Iwana Gołodupcowa?
To chyba będzie inna gra po prostu.Europa tylko była w M2TW, w ETW był prawie cały świat - teraz znów tylko Europa więc to jest tylko wycinek wcześniejszych TW. Ale to się może udać, bo łatwiej dopracować wycinek mapy, gdzie cywilizacje są w miarę podobne, niż zrobić cały świat. Zresztą to będzie dopracowane ETW więc powinien być bardziej grywalny.
Cieszy mnie że zamiezają wypuścić edytor jednostek, choć obiecywali to oni wiele... Ale z drugiej strony martwi brak narzędzi - np nadal moderzy nie umieją zmieniać mapę kampanii, więc bez narzędzi to może być nawet niemożliwe :/
no wreszcie kampania multii :) może być serio ciekawie(wreszcie prawie rok po premierze...)
Czy w NTW będą klony jak w ETW?
Mam nadzieję że CA nie powieli błędu, który opisałem tutaj:
viewtopic.php?f=15&t=2054
;)
Na to pytanie nie znam odpowiedzi.
W żadnym momencie nie było zbliżenia na jednostki.
Jest to wersja alfa.
Trzeba poczekać na bardziej zaawansowaną wersję.
Co się kryje za frazą ,,edytor jednostek"? Był rozwijany ten temat? Czy to będzie edytor statsów? tekstur? modeli ;) ?
Ja bym marzył o edycji modeli, bo statsy to nie sztuka zmieniać w plikach tekstowych. Modele to już wyczyn. Dopiero po pol roku od premiery ETW postawiono pierwsze małe kroki w edycji modeli, co można zawdzięczać wyłącznie modderom bo CA nie dało nam żadnych narzedzi. :)
No tak, tekstury też nie sztuka zmieniać o ile ktoś umie rysować czy wklejać w photoshopie, a jak nie umie to mu edytor nie pomoże. Chyba, że byłby tak prostacki że zamieniałby gotowe elementy np kolor kurtki od munduru. A może to będzie jakieś badziewie na zasadzie robienia konwersji modeli z gotowych elementów- domek dla lalek- zmiana broni, czapki itd - tylko po co robić takie ahistoryczne pokemony... W sumie wszystkiego się można spodziewać.
Eeee, i tak KLA z ekipą stworzy moda regionalnego, w którym będzie księstwo warszawskie ;) ;)Cytat:
Zamieszczone przez PrisonNeo
Priorytetem jest dla nas EW2...Ale ja się na pewno w coś pobawię :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez AgentMax
Zgadzam się tu zarówno z Tobą, jak i Romanem. Mimo to musze przyznać, że nie będzie powtorki Empire.Cytat:
Zamieszczone przez King Louise Assurbanipal
Ciekawy temat o mundurach na twc:http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=311175
Dokładnie, zrobi się moda z Księstwem Warszawskim. To będzie pierwsze wyzwanie dla modderów :)
W temacie ze screenami dałem screen z mapy kampanii! Wygląda o niebo lepiej niż ETW! :D
http://www.twcenter.net/forums/showt...36#post6321036
Polecam przeczytać temat.
KLA pisze, że Brytyjczycy muszą być poprawieni,a Lusted mówi, że to stare screeny, nowe jednostki są poprawione :lol: :lol:
Nie znamy tego z Empire :lol:
Ja niedługo napiszę parę zdań o tym bardziej rozwiniętych bo to naprawdę wymaga komentarza :)
http://www.cdprojekt.pl/game/2990/Napoleon_Total_War
NTW pojawi się na stronie CD Projekt - Cena 99,90zł, za ile ponoć zapowiedzieli cenę ? 120zł ? Niestety nadal w katologu CD Projekt nie ma wzmianki o ETW Warpath + DLC
Przejrzałem ten topic który KLA podał i jedno co mi się rzuca w oczy to to, że KLA chce wojsko wysyłać na pokazy musztry paradnej. Na szczęście goście z Anglii siedząc na podręcznikach i skanując coraz to nowe strony wstrzymują jego zapędy ;) ;)
Hehe co racja to racja... wymiękłem przy konnej Gwardii, ale cóż, nie ma to jak lobbing :lol:
Powtórzę jeszcze raz, że wachlarz mundurów, a w przypadku jednostek "strojnych" jak gwardyjskie czy huzarów to właściwie koktajl, jest tak wielki, że nie ma mowy o oddaniu w grze ubioru pasującego do magicznego zaklęcia "zgodny z historią". Nie mówię już o paradnych, ale przecież mundury kompanii wyborczych różniły się od zwykłych, letnie od zimowych, były stroje robocze, kolejne reformy zmieniały dane formacje, cięcia finansowe poskramiały wybujałe zapędy, do tego poszczególne pułki danej formacji różniły się między sobą kolorami. Zobaczcie dragona spod Austerlitz i porównajcie go do tego spod Waterloo. Żeby oddać zmiany trzeba by chyba rekrutować konkretne pułki, a do tego w trakcie kampanii mundury musiałyby się samoczynnie zmieniać. Pytanie co w momencie, gdy mamy megabudżet a zaskryptowany byłby rozkaz Napoleona z bodajże 1809 roku o ograniczeniu bogatych zdobień w pułkach huzarskich? No i jaką firmę stać na takie detale?
Tak wsławiona ekipa jak Lordsi wybrnęła z tego na zasadzie kompromisów i wydaje się to rozsądne. CA mogłaby dodać zapowiadane narzędzia modderskie z łatwym tworzeniem mundurów, bo powtarzam - epoka nietuzinkowa. Starczy spojrzeć na Joachima Murata ;)
Wie ktoś czemu Szkoci nie mają standardowych czerwonych kurtek, tylko jakieś białe? Mam ryciny z kampanii belgijskiej, może wcześniej mieli inne?
Jest tylko jedno rozwiązanie na problemy historycznego umundurowania - jakiś uproszczony edytor w grze, gdzie można by edytować mundury dla konkretnych zrekrutowanych już pułków. Wtedy każdy miłośnik historycznych realiów byłyby w siódmym niebie, a pozostali mogliby robić sobie co tylko chcą - żółte kurtki do różowych spodni, itp:P Szczególnie fajne jak się chce stworzyć swój własny elitarny pułk piechoty;)
Tak naprawdę mundury w ogóle nie są problemem, problemem jest oddanie pola walki.
Bo jeśli będziemy mieli system Empire z lekkimi zmianami w statystykach jednostek to otrzymamy drugą część Wojny Secesyjnej, tym razem w przebraniach napoleońskich. Pal sześć paliki, przynajmniej urozmaicają multiplayera, ale odpieranie jazdy salwami nawet przez lekką piechotę w rozproszeniu (!!!), ostrzeliwania się jazdy rodem z westernów czy walki kontrbateryjne charakteryzują bitwy z końca XIX, powiedzmy z połowy XIX wieku, a nie z jego początku.
Tymczasem Napoleonie nanieść trzeba obowiązkowe czworoboki przeciw jeździe (nie tylko gdy flankują), zwolnić poruszanie się w zwartych szykach, "kamień - nóż - papier" w jeździe, bardziej mordercze rykoszety kul, krótkie zasięgi kartaczy, porzucanie armat przez kanonierów, mniejsze straty od ognia, a większą płochliwość, jednocześnie możliwość powrotu do bitwy po spanikowaniu. W skrócie: zmienić trzeba wszystko 8-)
Właśnie wypowiedziałeś marzenia każdego fana...
Mało z nich pewnie będzie zrealizowanych...
Większość z nich została zrealizowana... w Napoleonicu 2 8-)
Racaj, ale jakoś mnie już ten mod nie kręci....Ja wierzę w Darth Vadera 8-)
Jeśli powstrzyma się od wsadzania takich kwiatków jak policja punicka pod Roma :roll:
Wolę wierzyć w Lordzów.
Wolę wspierać Vadera i w niego wierzyć.
Sporo historycznego infa mu na twc dałem. A lordy...Z nimi nie wiadomo...Czy będą robic tego moda pod empire, zy zaczną od nowa na napoleonie....
Ponoć pracują nad Empire i co teraz....Napoleon pokrzyżował im trochę plany.