Ogólnie podejrzewam, że gdyby w tej WKO 31 był wtedy MG, to by się nie zgodził na takie warunki wasalizacji.
Ale nie mieliśmy MG, to się "rozbrykaliśmy" trochę.
Wersja do druku
Ogólnie podejrzewam, że gdyby w tej WKO 31 był wtedy MG, to by się nie zgodził na takie warunki wasalizacji.
Ale nie mieliśmy MG, to się "rozbrykaliśmy" trochę.
padam na twarz...
jesli chodzi o mko26, to sam matisek odbil oblezenie tych statkow i napisal do mnie zebym spobowal jednak odbic i faktycznie, kilka prob i sie udalo, nie dopilnowalem zeby spikrambo zrobil ture z odpowiedniego zapisu i wyszlo bagno, czekalem na decyzje MG, liczylem z odbije tak czy siak, ale gra odwalila taki skrypt ze mimo iz zostawaly mi 3 do 1 w statkach to odbijalem, wyslalem dyplomate bo liczylem na honor danii, oczywiscie sie pomylilem.
wko31 nie mam sobie nic do zarzucenia z turcja, sytuacja potoczyla sie tak, gdy Joopiter olal Egipt, zostawil mnie samego a swoje panstwo oddal ziomkowi ktory zerwal ze mna wszystko i podpisal pokoj z biz, sorki...
wko30 to zrezygnowalem tylko z powodu ciaglych spin i ponaglalem domena (chociaz prawda jest taka ze nie powinienem mu dac wejsc na glowę) i KO mnie wkurzyla, dziesiatki (chocby sami oskarzajacy) osob zostawiaja KO, niektorzy anwet po 1 turze, wiec nie wiem o co halo...
a drobne pierdoly jak przesuniecie statku to smiech na sali...
Ile może trwać "kilka prób" :?: I jakim cudem takie coś odwaliłeś, że udało się odbić, a przekazałeś dalej turę, w której się nie udało :?: Poza tym skoro rzekomo po "kilku próbach" się udało za pierwszym razem - to dlaczego w następnej turze nie udało się przez 10 dni :?:Cytat:
i faktycznie, kilka prob i sie udalo
I dlaczego nie prześlesz MG sejwa na dowód tego, tylko wykręcasz się tym, że sejw wygasł :?: A wygasł, bo zgłosiłeś to o 2 tygodnie za późno.
Ruszasz pokonane statki w WKO 33, wysyłasz sobie kasę od Papieża w WKO 31 - a liczysz na to, że będziemy dalej wierzyć Ci na słowo :?:
Straciłeś w moich oczach całkowicie wiarygodność.
Może gdybyś nie zwyzywał mnie na GG od najgorszych i nie zablokował już jakiś czas temu, tylko dlatego że miałem pretensje, że zrobiłeś turę za Papieża kiedy pisałem Ci kilka razy, żebyś wysłał ją MG do zrobienia, to może bym teraz uwierzył w te pozostałe Twoje tłumaczenia i wymówki.
Niestety sam się wkopałeś.
===============================================
Tu jest ta sprawa - MG dostał wreszcie hasło do Bułgarii (od Sayeera - dawnego MG) i okazało się, że Mnil sobie kasę posyłał od Papieża:
viewtopic.php?f=359&t=8265&start=1060#p281668
http://img5.imageshack.us/img5/7278/oszustwo.jpg
NIe bede sie powtarzal ze Matisek powiedial mi ze jednak da sie odbic mna przede mna turę) i dlatego tez poprawilem.
Matisek
2013-01-29 19:18:36
mko26 koniec mojej tury (jak chcesz misję ustawić):
http://www.sendspace.pl/file/4fe99e7aaa8864892ea53ab
2013-01-29 19:19:29
z tego co widziałem, to chyba jeśli trochę powczytujesz da radę odbić blokadę portu
2013-01-29 19:19:41
dania ma dużo statków, ale słabych
a co mialem wyslac MG, zapis ktory byl juz dla kolejnego panstwa?
Nie jest moja winą ze MG przez tydzien mial w d... cokolwiek sprawdzić.
zastanow sie co mowisz, musialbym byc jakims idiotą zeby taki cyrk tworzyc, mam zycie poza KO, pomysl czlowieku...
z kasą sprawę juz wyjasnilem, sorki ze nie przedstawie ci domen nagrania z iprezy, albo zdjecia alkomatu.
Zablokowalem cię, gdyż po 10 raze w ktorym przysiagalem juz ze nie zrobilem tego specjalnie dalej mnie obrazales i zasypywales oskarzeniami, mialem dosc tego.
Nie obrażałem ani nie zasypywałem oskarżeniami. Napisałem tylko:
"Jestem po prostu ostrożny"
I nic więcej nie pisałem. Ty za to mnie obrażałeś po tym jak to napisałem, a później zablokowałeś.
A sorry ale jak chcesz, żeby Ci wierzyli na słowo, to byś musiał mieć reputację świetną.
A nie masz, bo zdarzało Ci się oszukiwać - np. tak jak Marat pisał, w WKO 33 ruszyłeś pokonane statki.
Jest Twoją winą że do MG nie poleciałeś z tym 16 lutego (kiedy pisałem Ci, że nic nie było pokonane), tylko dopiero 4 marca. :!:Cytat:
Nie jest moja winą ze MG przez tydzien mial w d... cokolwiek sprawdzić.
====================================
Poza tym sorry ale ta MKO 26 to już teraz nie ma żadnego znacznia, bo się okazuje, że w WKO 31 dużo grubsze przewałki odwalasz... :roll:
oczywiscie,
wlasnie mialem dac ture MG zeby ci wyslal tą kasę, ale nie wiem w jakim stanie robilem tą turę skoro malo ze wrzucilem od razu do anglii to jeszcze z kasa dla siebie -.-Cytat:
KaMnil
zakceptowalem, ale nie raty
Domen
2013-02-27 15:16:59
haha
2013-02-27 15:17:04
nie da się zaakceptować połowy propozycji
2013-02-27 15:17:07
a odrzucić reszty
2013-02-27 15:17:10
więc nie zaakceptowałeś
2013-02-27 15:17:11
...
KaMnil
2013-02-27 15:17:27
przerwalem od razu trybut bo nic o nim nie widzialem
Domen
2013-02-27 15:17:51
to trzeba było zajrzeć na forum albo dać MG turę
2013-02-27 15:18:00
i tak nie wierzę, że zaakceptowałeś i przerwałeś trybut
2013-02-27 15:18:06
bo mam w tej turze raptem 16 000 kasy na plusie
KaMnil
2013-02-27 15:18:13
doczytalem tak
Domen
2013-02-27 15:18:13
a powinno być więcej gdybyś zaakceptował
KaMnil
2013-02-27 15:18:23
zaakceptowalem
Domen
2013-02-27 15:18:42
to po co trybut zerwałeś ?? teraz nie da się udowodnić, że zaakceptowałeś
2013-02-27 15:18:46
a jakoś nie chce mi się wierzyć
KaMnil
2013-02-27 15:19:01
bo z jakiej racji tyle kasy?
Domen
2013-02-27 15:19:13
kurwa...
2013-02-27 15:19:18
przeczytaj sobie
2013-02-27 15:19:19
z jakiej racji
2013-02-27 15:19:28
na forum jest opisane
2013-02-27 15:19:35
poza tym miałeś dać MG turę Papieża do zrobienia
KaMnil
2013-02-27 15:19:36
to luz, porpos w nast, wydawalo mi sie ze sie pomyliles
Domen
2013-02-27 15:19:48
nie bede drugi raz ruchu dyplomaty zużywał
2013-02-27 15:19:54
a ture Papieża masz dać do zrobienia MG
KaMnil
2013-02-27 15:19:55
to niech robi, mi to rybka kto
2013-02-27 15:19:57
to papiez da
Domen
2013-02-27 15:20:07
tak - i niech mi wyśle znowu tyle same
2013-02-27 15:20:09
samo*
2013-02-27 15:20:17
bo nie wierze ze te 4000 zaakceptowales i zerwales trybut
KaMnil
2013-02-27 15:20:21
zaakceptowalem
2013-02-27 15:20:25
ile razy mam mowic?
Domen
2013-02-27 15:23:53
nie udowodnisz tego i tak
2013-02-27 15:23:55
a ja nie wierzę
2013-02-27 15:24:11
w sumie można by to udowodnić w jeden sposób
2013-02-27 15:24:15
niech MG
2013-02-27 15:24:20
zajrzy do sejwa dla Papieża
2013-02-27 15:24:25
i raz zaakceptuje a raz nie'
2013-02-27 15:24:30
a następnie przeklika do Bizancjum i sprawdzi ile jest kasy
KaMnil
2013-02-27 15:25:04
jestes chory
Domen
2013-02-27 16:11:55
po prostu ostrożny
2013-02-27 16:11:58
po prostu ostrożny...
2013-02-27 16:11:59
:)
2013-02-27 16:12:21
zeby mnie ktos w ciula nie zrobil
KaMnil
2013-02-27 16:31:14
za tą "ostroznos" p[ol forum cie nie trawi, ciekawe jak jest w zyciu realnym, mam nadzieje ze nie tak "ostroznie"
2013-02-27 16:31:28
nie pisz juz do mnie wiecej, bo glowa mnie boli od sluchania tego
zasatnow sie jakims idiotą musialbym być jakbym robil to z trzezwym umyslem, teraz obczailem swoj blad, ale nikt oczywiscie nie raczyl mi napisac o pomylce ;/
Proszę odpuścić sobie tego typu dyskusje, sprawa jest rozpatrywana.
No i teraz każdy może zobaczyć, kto kogo obrażał, a kto się tylko upominał o swoje prawo do poproszenia MG o sprawdzenie czy wszystko jest OK... :roll:
A tak przy okazji, to rozmów z GG nie wkleja się na forum...
To dlaczego po wytrzeźwieniu mnie nie odblokowałeś na GG...Cytat:
zasatnow sie jakims idiotą musialbym być jakbym robil to z trzezwym umyslem
przepraszam wiec.
banujcie mnie, ciagne kampanie, przyuczam mlodych, nie spozniam praktycznie tur, prowadze mapy itp itd.
wywalcie mnie z forum, sam dorzucam sie do prośby, mam juz dosc tego ;/
wielu widzi drzazgi w cudzych oczach a w swoich belki nie..
I vice versa.Cytat:
wielu widzi drzazgi w cudzych oczach a w swoich belki nie..
Nikt cie bez powodu banował nie będzie. Nie chcesz, to nie wchodź na forum i po sprawie, nikt cię nie zmusza.
No ja tam też nie popieram, żeby go całkowicie wywalać z KO. Ale jakaś przykładna kara musi być.Cytat:
Zamieszczone przez Markus
A skoro i tak ma 20 KO (jak sam pisze), to zakaz dołączania do nowych KO przez jakiś czas obowiązkowo się należy...
Niech przystopuje, bo od takiej ilości KO jednocześnie to nie jednemu by palma odbiła... :roll:
Mnil - naprawdę nie musisz opisywać siebie. My już to wiemy. Nadal słowa "przepraszam" czy "sorry" nie przebąknąłeś nawet...Cytat:
Zamieszczone przez Mnil
Najpierw licz na swój (zamiast cwaniakować - co ewidentnie ostatnio robiłeś), a potem może ktoś się odpłaci.Cytat:
Zamieszczone przez Mnil
Ale nie - jedziesz po mnie równo na forum i na GG, blokujesz na GG, a potem na honor liczysz. Wcześniej jeszcze (zanim wyszła na jaw ta sprawa z MKO 26) przesyłasz sobie w WKO 31, robiąc za Papę turę, 10,000 z kasy papieskiej, a moją wypłatę kasy, którą mi MG przyznał, odrzucasz...
Brawo. Honorowe na maksa. Po prostu dajesz innym przykład, jak postępować honorowo... :roll:
mam andzieje ze wkoncu sie wyjasnilo na priw...
przepraszam za duzy nieogar ktory posrednio wprowadzilem.
W imieniu Kolegium ogłaszam, że Mnil zostaje wpisany na Czarną Listę - od razu jako 2 przewinienia, co oznacza 4-miesięczny zakaz podejmowania nowych KO, a kolejne wpisanie na CL skończy się banem w KO.
W razie wątpliwości co do wyroku zapraszam na PW/GG.
4 miesiace?
to chyba jakis zart, ale juz nie mam sily tego komentowac.
Panowie powiem szczerze i do wszystkich, przestańcie wyciągać brudy w postaci prywatnych rozmów... to głupie..
Ponownie zgłaszam Mnila na CL, w celu wpisania go na 3 część listy, zarzuty wcześniejsze tylko się potwierdziły i delikwent w następnej kampanii dawał sobie kase od papiestwa.
No i co wywalisz go z KO? Teraz trzeba było ogarnąć KO po hunterze których trochę było i chyba jeszcze nie wszystkie zostały wzięte, Mnil ma ich jeszcze więcej więc będzie wesoło. Inna sprawa Mnil może i zrobił zagrywki które zostawię bez komentarza lecz z innej strony gra już w KO ładny kawałek co daje mu jakiś większy wkład w KO więc jak dla mnie trzeba na ten przypadek trochę inaczej patrzeć. Nie wiem w każdej KO patrzeć mu na ręce itp jakieś surowsze kary od MG w danej KO żeby się odechciało łamania przepisów, coś można wymyślić. Zresztą co ja tutaj będę pisał jestem tylko szarym człowieczkiem bez głosu 8-)
Ehhh jak przypomnę sobie opowieści niektórych graczy dobrze że CL nie istniała kiedy jeszcze regulamin był króciutki a w KO działy się czasami rzeczy nie stworzone :mrgreen:
Dlatego, że gra jakiś czas mamy patrzeć trochę inaczej ? Dobra, to każdy kto zaczął grać w KO parę lat temu, może robić cuda na kiju, bo i tak mu się to upiecze ? Najprostszą karą było by aby MG zrobił mu parę tur, polikwidował budynki, jednostki, wydał kasę na odpust u papieża i będzie sprawiedliwie.
ps. Nie ma tam dodanego Admina ? Przecież może on zmienić hasło dla papieża i Mnil będzie mógł tylko pomachać na do widzenia.
To, że ma dużo KO, daje mu przywilej bezkarnego oszukiwania w grze? Trzeba eliminować takich graczy :twisted:
Bo najgorsza jest jego bezczelność i to że kłamie w żywe oczy, mimo że został przyłapany drugi raz na gorącym uczynku. Wypisuje takie absurdalne rzeczy
UCZCIWE :lol:Cytat:
nie powinienem na wlasne reke, ale to i tak nic nie zmienilo, mozecie sobie sprawdzac i gdybac, ale sadze iz bylo to uczciwe
Ty znasz jakieś legendy od jednego czy drugiego, a ja grałem wtedy i podobnych wałków nie było, więc nie opowiadaj bzdur. Zresztą na co to argument, bo nie wiem? Że kiedyś więcej oszukiwali to teraz też można? Kiedyś to była inkwizycja :lol:
Wkurzające to, ale dajcie mu może ostatnią szansę tak jak pisze Milanos - bo za dużo tych KO by się opróżniło.
Poza tym przesłanie sobie 3,000 to nie jest rzecz, której nie mógłby ukarać MG. Jak dla mnie to przesłanie sobie 3,000 z kasy Papieża jest jednak mniejszym przewinieniem niż wyburzenie komuś przed nosem budynków kosztujących ok. 7,000 i budujących się ok. 10 tur (patrz Nihilus w WKO 31).
A jakoś Nihilusa nikt z KO usuwać nie chciał (mimo, że to też była recydywa, bo też wcześniej zrobił coś podobnego w WKO 32).
Zresztą Nihilus ma dużo mniej KO niż Mnil. Mnil w większości swoich KO chyba nie oszukuje, tylko w paru z nich mu się to zdarzyło.
Dlatego moim zdaniem nie powinniście go całkowicie wywalać z KO. Najwyżej dodatkowy miesiąc (albo więcej) zakazu grania w nowych KO mu dajcie.
Zresztą w tej sytuacji po prostu MG powinien wymierzyć bardzo surową karę. A Kolegium nic do tego.
To tamci "legendarni-elitarni-superowi" uber-gracze, co teraz takich już (podobno) nie ma, więcej oszukiwali :?: :lol:Cytat:
Zamieszczone przez Marat
No patrz. A ja myślałem, że jednak kiedyś to było lepiej (przynajmniej tak mi próbowano wmówić i już prawie w to wierzyłem). :mrgreen:
Dokładnie :!: W pełni popieram zastosowanie w tym przypadku tego typu lub podobnej kary.Cytat:
Zamieszczone przez Destro7er
Chyba nie za bardzo wiesz o co chodzi kolego. Wpisanie na trzecią część listy oznacza całkowity zakaz gry w nowych KO, a nie wyrzucenie z obecnych. Także przykładem Nihilusa trafiłeś jak kulą w płot.
Nie, ja nic takiego nie powiedziałem, to było tylko przypuszczenie w odpowiedzi do Milanosa.Cytat:
To tamci "legendarni-elitarni-superowi" uber-gracze, co teraz takich już (podobno) nie ma, więcej oszukiwali
No patrz. A ja myślałem, że jednak kiedyś to było lepiej (przynajmniej tak mi próbowano wmówić i już prawie w to wierzyłem).
Śmiej się, śmiej i drwij sobie, tylko proszę mi potem nie wypisywać "powściągnij swoje złośliwości".
Jedno jest pewne, g... widziałeś i tyle samo wiesz, dlatego sobie kpisz ;)
Gdzie jest o tej trzeciej części listy? Bo patrząc na pierwszy post tego tematu to pisze "CL dzieli sie na dwie czesci." Pierwsza daje czasowy zakaz udzialu w nowych KO, a druga całkowity zakaz gry w KO. Co do tego drugiego, to nie pisze, że zakaz gry w nowych KO, tylko ogólnie KO, więc nie można jasno powiedzieć, że gracz wpisany na drugą część listy może grać w obecnych KO-bo przecież ma zakaz. Co do Mnila to jestem za wpisaniem go na tą drugą, czy trzecią część listy. Wysyłał sobie kasę od papy, wiedząc, że tak nie wolno. Może nie jest to takie ułatwienie gry jak przy zmianie plików, ale jednak robił to celowo.
Trzecie ostrzeżenie, to zakaz gry w KO i o to mi chodzilo.
A Nihilus burząc budynki w obleganym mieście w WKO 31 nie wiedział, że tak nie wolno :?:Cytat:
Wysyłał sobie kasę od papy, wiedząc, że tak nie wolno.
Masz coś jeszcze do powiedzenia na temat Nihilusa?Cytat:
Zamieszczone przez 27.02.2013 Marat
To, że za notoryczne i celowe łamanie Nihilus trafił na pierwszą część listy, a za to samo Mnila chcecie dać na drugą albo nawet trzecią.
Nie widzisz różnicy pomiedzy zlamaniem regulaminu, które da się wykryć od razu, a skrytym dawaniem sobie pieniędzy z papieskiego skarbca? To drugie, to jest dla mnie poziom Szychy i Jedra, grzebiących w plikach. W dodatku gdyby się od razu przyznał, a nie palił głupa i wymyślał kłamstwa żeby się usprawiedliwić, to i może inaczej byłoby to teraz rozpatrywane. A dowody są, również na tą wcześniejsza kampanie.
Na piata część listy go! :lol:
A tak na serio jak wpisanie na drugą część listy równa się z zakazem gry w KO, to ja bym nie wpisywał tam Mnila ;)
Choć to co zrobił zasługuje na wszelakie obelgi, sądzę że więcej razy tych błędów nie popełni(choćby i dlatego że teraz wszyscy będą bacznie patrzyć jak robi tury i przy każdej z nich będzie ''Alert oszust! '' :D )
Z jednej strony tak, ale z drugiej gram z nim w kilku KO i w przypadku wojny nie zamierzam co chwila pisać do mg żeby sprawdzał, czy Mnil nie ma jakiś nielegalnych przychodów albo w inny sposób nie oszukuje. Wyburzenie budynków da się od razu zauważyć i można zgłosić mg. Po drugie kogoś trzeba na tą drugą część CL wpisywać :D
Może zamiast kolegium byśmy zagłosowali czy jeszcze chcecie z nim grywać czy nie ??
Tiaaaa i teraz będzie kilkudziesięciu graczy głosować tygodniami ;) Kolegium od tego jest ,żeby takie sprawy rozwiązywać a nie do każdej sprawy robić zgromadzenie ludu.Cytat:
Zamieszczone przez spikrambo
Wywalając Mnila ze wszystkich KO, też tych gdzie gra uczciwie, karacie nie tylko jego ale wszystkich graczy tych KO (zwłaszcza sojuszników).
Jeśli chcecie ukarać tylko Mnila, to wywalcie go z tych KO gdzie oszukiwał - a raczej z tej, gdzie teraz oszukuje (czyli WKO 34), bo za poprzednie oszustwa został już ukarany zakazem gry w nowych KO przez 4 miesiące, a obowiązuje zasada "ne bis in idem" (zakaz powtórnego karania za ten sam czyn).
Gdzie taka zasada obowiązuje? Gość nie wyleciał całkowicie, bo nie było 100% dowodu, że robił to celowo. Ale dowody się znalazły + w kolejnej KO wyszły wałki, więc jak najbardziej można karać jeszcze raz.
Po trzecim ostrzeżeniu ( a nie po dostaniu się na "trzecią" część listy, bo takiej nie ma, moja pomyłka, przepraszam ) ma jedynie zakaz grania w nowych i nikt go nie wywala. Więc nie opowiadaj glupot.
Ogólnie, we wszechświecie.Cytat:
Gdzie taka zasada obowiązuje?
Ktoś tu ciągle pisał o wywalaniu. A ten zakaz grania w nowych to do kiedy ma :?:Cytat:
ma jedynie zakaz grania w nowych i nikt go nie wywala.
Albo zrobić kolejną część listy, która zabrania NA ZAWSZE grania w nowe KO, ale te które ma może kontynuować.
Haha Domen, skąd Ty się wziąłeś ? Jak ta zasada może obowiązywać :DDDDDDDDD
Chyba nie zrozumiałeś co to jest "ten sam czyn". Nie "czyn tego samego rodzaju", tylko "ten sam czyn" - to różnica.
Za przesyłanie kasy w WKO 34 można go ukarać, ale za przesyłanie kasy w WKO 31 już został ukarany.
Ja go podaje na CL za wko34, a nie za stare KO. We wszechświecie obowiązuje też coś takiego jak "recydywa" i tutaj mamy ta samą przewine zrobioną drugi raz i kara w takim wypadku powinna być sroga, jak juz taki legista jest z ciebie.
Zwiastun, ale druga czesc listy jest taka. Przepraszam, wprowadziłem zamieszanie. Są dwa ostrzeżenia, a za trzecim jest druga część listy i całkowity zakaz gry w nowych KO.
No i kto go za to chce karać?Cytat:
Za przesyłanie kasy w WKO 34 można go ukarać, ale za przesyłanie kasy w WKO 31 już został ukarany.
Skoro druga część listy nie polega na wywalaniu z trwających KO, w których już gra, to sobie karajcie.
Źle to zrozumiałem - myślałem, że chcecie go wywalić ze wszystkich już istniejących KO, nawet tam gdzie nic złego nie zrobił.
Widocznie nikt, źle zrozumiałem. Ale wywalenie go teraz z WKO 31 byłoby taką karą za coś, za co już był ukarany.Cytat:
No i kto go za to chce karać?
A Mnil teraz będzie miał trzecie :?: Bo wydaje mi się, że dopiero drugie.Cytat:
Są dwa ostrzeżenia, a za trzecim jest druga część listy