Uważam podobnie jak Blood. Też czekam na Twego moda w kolejnej odsłonie. Pozdrawiam.
Wersja do druku
Uważam podobnie jak Blood. Też czekam na Twego moda w kolejnej odsłonie. Pozdrawiam.
i zapiszczałem jak dziewczynka...:D
a jest planowana data wydania tego moda?
No i jest premiera wersji beta :) . Jak wspomniałem wcześniej, jest ukończona w około 80%, więc może brakować jakiś ikonek albo kart jednostek, ale przede wszystkim nie jest jeszcze gotowa rekrutacja, ani nie są dopracowane umiejętności wszystkich jednostek pieszych. Konnica natomiast jest już właściwie skończona, tak jak rooster'y oraz modele i tekstury jednostek.
Ta wersja jest przeznaczona tylko na dodatek Teutonic. W razie jakiś braków, czy błędów w grze, postaram się regularnie wydawać patche. Na razie najlepiej nie zaczynać kampanii, bo po wprowadzeniu kolejnych zmian nasze zapisy gry mogą po prostu nie działać :/ . Ale Własna bitwa działa bez problemów :D .
Medieval II Teutonic - Polish Kingdom Mod 1.05 (beta):
http://download.hellshare.pl/medieval-i ... e/9129705/
Miodzio Aramegilu rozjechałem Braćmi Dobrzynskimi i kopijnikami oraz wystrzelałem hajdukami wrażych Krzyżaków. Mała uwaga Instalator robi skrót na pulpicie do C: a ja zmieniłem lokalizacje bo mam na D ale i tak skrót zrobił na C.
Luzik ręcznie sobie odpaliłem. No super. Landsknechci z dwuręcznymi mieczami to jest to. To są prawdziwi "dooppelsonger?" czyli pobierający podwójny żołd, elita landsknechtów z dwuręcznymi mieczami. Zawsze mnie wkurzali Landsknechci tylko jako pikinierzy, wolę Twoich. A będą spieszeni Bracia Dobrzyńscy? Może ich przeoczyłem. Czekam na wersję finalną. Super robota.
a jak to zainstalować?
Do katalogu głównego Medka, przecież w Instalatorze Aramegila pisze jak wół po polsku, jak instalować.
Plik uruchomieniowy się tworzy w kampanii Teutonic.
ale wtedy nie tworzą mi się foldery preferences i custom
Te foldery powinny się utworzyć automatycznie przy uruchomieniu gry, bo zależą od zmian wprowadzanych w opcjach i potyczek rozgrywanych we Własnej bitwie. Jeśli gra się dobrze uruchamia, to brak tych folderów nie powinien być żadnym problemem ;) .
właśnie nie uruchamia tylko wyskakuje medieval 2 total war napotka lub CA_LIBS
Jesli dobrze zainstalowałeś to w mods w kampanii teutonic masz plik teutonic_polish_kingdom plik wsadowy czyli bat. Z niego odpalaj a nie ze skrótu, bo skrót ma pewnie złą ścieżkę. I nie wiem czy działa kampania grałem tylko w custom battle, ale kampania też powinna odpalić.
mam tak nie odpala
Myślę, że mod zainstalował się nie tam gdzie trzeba :/ . Najlepiej jest otworzyć instalator Winrar'em, wypakować np. na pulpit folder 'mods', a następnie przenieść go do głównego folderu, w którym zainstalowana jest gra (domyślnie to C:\Program Files\SEGA\Medieval II Total War ). Potem grę można uruchamiać odpalając plik 'teutonic_polish_kingdom.bat', który jest w folderze C:\Program Files\SEGA\Medieval II Total War\mods\teutonic .
udało mi się ale czy mógłbyś dać z powrotem spieszoną polską gwardie tą z tymi XV wiecznymi toporami i mieczami?
i przepraszam z góry jeśli w becie nie miało być tej jednostki :D
mam pytanie kiedy będzie premiera?
Planowałem ją na koniec tego tygodnia, ale już wiem, że na pewno całość się przedłuży, ponieważ do moda będzie wprowadzonych jeszcze parę usprawnień ;) . Sądzę więc, że "oficjalna" wersja pojawi się gdzieś w połowie października, najpierw na Kingdoms - Teutonic, a później na podstawkę :) .
wow chyba będzie sporo usprawnień ale mam nadzieje że będzie to naprawe fajny mod
jest pewna kwestia otóż dotyczy konnych rycerzy gotyckich mieczników litewskich oraz jak teraz ich nazwałeś litewska gwardia chodzi o to żę gdy sięoddali kamerke u gotyckich widać tylko konia bez jeźdźca u mieczników tylko głowe a u litewskiej gwardii głowe i konia:mam nadzieje że wyeliminujesz ten błąd a no i przypominam ci o wprowadzeniu polskiej gwardii^^
Witam bardzo serdecznie mam pytanie właśnie zrobiłem nowe konto i gram juz w twojego Moda Pare miesięcy i Bardzo mi sie podoba Masz Bardzo wybitny talent jeśli chodzi o modowanie ci Tarczowi Halardnicy , Drużyna książęca,łucznicy są wspaniali :D ale czy nie mógł byś dodać Rycerzy Feudalnych w końcu u nas jak w całej średniowiecznej europie obowiązywał system feudalny i wiekszość frakcji w medievalu ma zawsze dwa rodzaje rycerzy, i Bazyliszka ponieważ wszystkie środkowo-wschodnio słowiańskie frakcje je posiadają więc dlaczego my ich nie możemy mieć.
Mam problem ściągnąłem sobie wczoraj tego moda instaluje jest ok włączyłem moda odpalam kampanie polską lecz gdy wybieram jakąś postać medek wychodzi do pulpitu z napisem medival 2 total war napotka
Co robić
Bardzo proszę o pomoc
W chwili obecnej to beta napewno działają bitwy, kamapnia to nie wiem bo nie próbowałem. Aramegil napisał, że koło połowy października będzie ostateczna wersja z działającą kampanią. Należy poczekać. A jak nie działąją Ci nawet bitwy to przeczytaj wszystkie posty w tym temaci i powinieneś sobie poradzić z poprawną instalacją.
Thx za odpowiedź Na szczęście bitwy mi działają
Dziwne bo mi działa i to i to tylko oblenżenia własne mi nie działają
mam taki fajny pomysł co do nowych usprawnień do moda: zaawansowany pancerz płytowy dla polskich rycerzy! Wiecie ten który noszą późna polska straż generalska po ulepszeniu pancerza pomysł wynikł dlatego żę marzą mi się tacy wojacy :twisted:
Dobry pomysł ale jak by Aramegil mógł by dodac rycerzy feudalnych i Bazyliszka polsce
drogi Aramegilu cierpliwość nie należy do moich cnót więc pytam się: czy jest planowana data premiery?
Jeszcze jedna sugestia dotycząca moda: zwiększyć ilość jednostek które będą posiadać zaawansowany pancerz płytowy np: Francji ,Anglii ,Niemcom ,właśnie Polakom Hiszpanom, Włochom, no i dać trochę lepszych jednostek Egiptowi turkom Maurom i innym państwom wschodnim. rusi nie dać zachodnich mieczy tylko jakieś typowe dla ich regionu. zmiany dla mnie naprawdę by były ciekawe
Jednostkami arabskimi praktycznie wcale się nie zajmowałem, bo te tereny i dzieje historyczne znam najsłabiej :/ . Polsce dodałem z powrotem Polską Gwardię, dorzuciłem Bazyliszka do artylerii, Polskim Rycerzom dałem zaawansowany pancerz płytowy. Rycerzy feudalnych nie będę dodawał, bo właściwie kopiowaliby Polskich rycerzy, więc po co dwie identyczne jednostki? Litewska gwardia i miecznicy też powinni działać bez zarzutu razem z Rycerzami gotyckimi. Nie będzie za to w grze pieszych Braci dobrzyńskich, ani Tarczowych halabardników dla Polski (tylko spieszeni Półbracia zakonni).
Bitwy i kampania działają bez problemów, a statystki piechoty i konnicy są już poprawione. Przygotowałem także bardziej profesjonalny instalator i nową ikonkę do gry. Ponadto Piter zasugerował aby dodać nowe AI do moda, więc jeśli się uda, to będzie dodatkowo udoskonalony system rekrutacji, frakcje grywalne w postaci Norwegii i Mongołów oraz inne usprawnienia w regionach/miastach/zamkach.
Mod pojawi się w niedługim czasie. Jest mała "obsuwka" czasowa, bo dodawałem nową frakcję w postaci Szwecji. Teraz kiedy coraz głębiej wchodzę w modowanie gry to widzę, jaką kaszanę w plikach i budowie aplikacji narobili państwo z CA. Jak kiedyś dorwę któregoś z ich programistów, to zatłukę gołymi rękami...
z dodaniem frakcji może odpuść bo chyba każdy kto parał się trochę edytowaniem plików wie gdzie zmienić żeby mongołowie i norwegowie byli grywalni.
a co do arabskich to może tylko jakaś nawet wymyślona piechota miecznicza albo piechota z szablami tak jak jest z piechotą al haka czyli tą z crusaders oraz jakiś lepszych łuczników spieszonych powiedzmy spieszeni łucznicy mameluków
może zamiast feudalnych dodaj pancerze odpowiednie polskiej szlachcie i jeszcze pytanko czy polska szlachta będzie z oszczepami czy tylko z mieczami bo mi bardziej odpowiadają ci drudzy
a będą konni bracia dobrzyńscy?
to kopnij go jeszcze za mnie i powiedz że to za polske :lol:
Dzięki,że dodałes bazyliszka tera gra bedzie lepiej dopracowana historycznie niż w oryginale :D pozdrawiam
dla mnie ten mod jest najlepszy w swojej kategorii
Jak to nie będzie tarczowych halabardników??? Jedna z moich ulubionych jednostek :(
ale będzie polska gwardia która dla mnie jest lepsza (nie czuje realizmu walki tych halabardników tylko dźganie) zobacz jaka fajna jest polska gwardia szczególnie mi się podoba zbroja gotyckich a hełm włoski
Dzisiaj pierwszy raz zagrałem w tą zmienioną wersję moda, faktycznie, Polska Gwardia wymiata :) Świetnie, że mają różne rodzaje broni, a nie tylko 1. A Polska Szlachta z najlepszym pancerzem wygląda naprawdę miodnie, gratulacje Aramegil. A jeszcze co do tej Polskiej Gwardii, taka (lub podobna) jednostka naprawdę istniała w tamtym okresie czy to raczej taka Twoja luźna fantazja? ;)
może nie pod nazwą polska gwardia ale na pewno podobni miecznicy na pewno byli w późnym średniowieczu może jako rycerze zaciężni
A co do zmian w modzie czy podrzucał ktoś już pomysł o zmianie wyglądu generałów i kapitanów? Prawie wszyscy europejscy tak samo wyglądają, Polscy powinni się jednak różnić jakoś od tych zachodnich. To samo tyczy się zresztą rycerzy z generalskiej gwardii, dobrze gdyby i oni mieli bardziej polski, słowiański charakter, a nie tacy typowi feudalni.
Polscy generałowie i żołnierze w średniowieczu wzrorowali sie głównie na zachodnioeuropejskich rycerzach więc bez sensu dodawac jakiś nowy wyglad który by pasował tylko do czasów jescze pogańskiej polski przed chrzestem
Oczywiście, nie mówię przecież, że mają biegać w skórzanych kaftanach i futrzanych czapach ;) Ale dobrze by było, gdyby jednak jakoś się odróżniali od niemieckich czy francuskich, a nie identyczne klony, poza kolorami.
Myślisz, że drużyna z przed chrztu latała w kaftanach i futrzanych czapach? a już tym bardziej dowódcy? :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez HellVard
Heh, jasne, że nie, ale w pełnej płycie też nie wojowali ;)