-
Re: Spolszczenie Rage of Dark Gods: Battle for the Empire
Coolecka, jest mały problem.
Otóż, grałem ostatnio caratem Kislevu i zostałem napadnięty przez rebelię. Oczywiście wygrałem, lecz po tej turze dostałem wiadomość (która jest wydarzeniem) i nie była ona po polsku. Niestety zapomniałem zrobić zdjęcia, ale naprawdę był cały jeden tekst nie spolszczony. Radziłbym więc przejrzeć jeszcze raz wydarzenia :)
-
Drogi DMage to prawda, nawet wiem kto cię napadł, niejaki bandyta Shvyrt Pałka. To jest jeden z eventów, ale napisany po rosyjsku i angielsku, że ciężko się w nim połapać. Już powiedziałem o tym paru osobą i może się za to zabiorą:) Pisałem, że nie będzie w 100%, ale każdy kto chce może streścić i wysłać mi angielskie linijki z historic_events. Teraz wolę zająć się cytatami, a później cechami:) Wstawiłem już teraz eventy, bo dlaczego ktoś ma czekać z miesiąc na całość skoro już jest gotowy w ponad 90 % :)
-
Ja też się oferowałem że pomogę w tłumaczeniu i trochę już zacząłem tydzień temu ale teraz mam egzaminy na uczelni, więc prace nie będą zbyt intensywne przynajmniej do końca tego tygodnia. Jak masz problemy z cyrylicą to pokaż tylko plik i wyślę Ci tłumaczenie na polski.
-
Zaktualizowałem plik o cytaty, które działają na wcześniejsze zapisy gry. Data aktualizacji to 08.07.2013.
Życzę miłej lektury podczas wczytywania;)
-
Dzięki Coolecka za super robotę.
-
Zaktualizowałem plik o cechy generałów i nowsze opisy frakcji. Najnowsza wersja jest z dnia 12.07.2013.
Więcej plików do przetłumaczenia nie ma, poza fragmentami w historic, które wystarczy streścić. Liczę że znajdzie się śmiałek, który tego dokona, ponieważ to praca na parę dni. Jak coś to służę pomocą i na końcu mogę sprawdzić nazewnictwo.
-
Wielkie dzięki za tłumaczenie widać jak wielki ogrom pracy i czasu musiałeś w to wszystko włożyć… jeszcze raz gratuluje kawal dobrej roboty. 8-)
BTW ostatnio ogrom spraw życiowych na głowie ale teraz mam więcej czasu wiec mogę zabrać się za grę - testy itp. :)
Pozdrawiam wszystkich. ;)
-
Pozwólcie że podejmę temat na nowo gry. Czy możecie mi powiedzieć czy została wydana jakaś nowsza wersja Calla? Bo widziałem filmiki na Youtube ze skavenami i Tomb kingami oraz krwiopijcami khorna http://www.youtube.com/watch?v=XvgRf-6Q7Cs To odnowiona wersja czy jakiś inny dodatek nie wiem może do Rome 2?
-
To jest nowa wersja Sunderinga nie Call of Warhammer chyba.
-
To miał być submod do Sundering, co dałeś. Same frakcje Skavenów, Tomb Kings i Barbarzyńców z Norski mają być w 1.6 moda.
-
Mod wydaje się wyższej jakości przez danie modeli z warhammera online a nie Mark of chaos. Jak na razie widziałem tylko wojny domowe Elfów do ściągnięcia wiecie może kiedy będzie old world?
-
To temat o spolszczeniu moda, nie o submodach i innych takich.
Zamiast pisać nie na temat, podziękowalibyście jeden z drugim Coolecce, za jego spolszczenie.
Kolejne posty nie na temat pousuwam.
-
Wielkie dzięki Coolecka za spolszczenie :) robota pierwsza klasa :) :D doceniam ogrom pracy i czasu którą w to włożyłeś :)
Pozdrawiam :)
-
Mnie także zdziwiła ta konwersacja w tym temacie, ale każdy człowiek ma prawo pomylić temat. :D LordDWM dziękować, ktoś to musiał zrobić^^. Zbieram powoli siły na pełne przetłumaczenie, bo nikt się nie kwapi do tych paru linijek ;D Pewnie pominę tłumaczenie słowo w słowo, ponieważ 90% to tylko informacja o ataku na daną osadę i zrobię przekaz jak w większości wydarzeń, że np. Nieumarli atakują Nachtdorf itp :D
-
Więc już się zebrałem i dokończyłem spolszczenie. Teraz mogę zakomunikować wszem wobec, że spolszczenie jest ukończone i raczej już zostanie w obecnej formie. Pozdrawiam i życzę miłej zabawy w świecie fantasy! :D
Link do spolszczenia z dnia 20.09.2013:
http://chomikuj.pl/kulka189/Spolszczeni ... _Warhammer
-
Ja dziękuję Ci ponownie, za wspaniałe spolszczenie, poprzednie było świetne, a jak je jeszcze udoskonaliłeś to czad.
-
Spolszczenie jest mega to fakt. Te bogate opisy jednostek, frakcji, artefaktów... w końcu z przyjemnością się to czyta :)
-
http://www.twcenter.net/forums/showthre ... 29-patches
Pocisnąłem temat na t-klopie jak mam coś dodać daj znać coolecka.
-
Hejo, dziękować, dobra robota, każdy powinien zrozumieć o co chodzi ;D Im więcej ludzi się dowie, że można grać na polskiej wersji tym lepiej :D Nie mam żadnych zastrzeżeń, chociaż na wersji Rosjan też powinno śmigać :D
-
Siemka mam problem z spolszczeniem.
Nazwy jednostek są po rosyjsku,a po kliknięciu na nie by dowiedzieć się o nich więcej,wyskakuje okienko na którym nie ma żadnej nazwy jednostki jest tylko opis ale także po rosyjsku.Podobny problem występuje w komunikatach np.Wyskakuje komunikat że jakaś frakcja zawiązuje sojusz z inną, i tu zaczyna się problem bo w miejscu nazw frakcji widnieją trzy kropki.Tak samo jest z opisami budynków gdy kliknę na budynek prawym przyciskiem myszy powinno mi wyskoczyć okienko z pełnym polskim opisem budynku itp. zamiast tego w okienku nie ma nazwy budynku (są te trzy kropki"...")a opis jest po rusku.Spolszczenie zainstalowałem według instrukcji.Mam orginalnego Medievala,a sam mod działa bez zwiech ani crashy,problem jest jedynie w tym spolszczeniem.
Czy ktoś pomoże?
-
przerzuciłeś wcześniej folder text na pulpit, usunąłeś z data moda i wrzuciłeś folder ze spolszczeniem?
-
Tak zrobiłem wszystko według instrukcji.
-
Wątpię.
Tu poczytaj. viewtopic.php?f=368&t=14432
Ile katalog z modem Ci zajmuje i jak się nazywa?
Poza tym jak nazwy po rosyjsku to masz raczej wersję Rosjan zabugowaną. A nie stabilną Gigantusa.
Pobierz wersję Gigantusa, ona jest po angielsku.
I na nią działa super spolszczenie Coolecki.
-
Mam problem, usunałem text i wrzuciłem twój text a i tak menu i resztę mam po angielski wersja Giga
-
Usuń z katalogu text pliki binarne, te białe, z rozszerzeniem strings.bin.
Na pewno dobrze ten text wrzuciłeś????
-
-
Skoro 500 Osobom działa, a Tobie nie.
To źle zainstalowałeś.
Albo masz uszkodzone pliki.
Pobierz ponownie i przeczytaj dokładnie jak masz to zainstalować.
Odpaliłeś grę po usunięciu strings.bin????
Usuń też map.rwm z katalogu base i odpal.
-
Umiem czytać zrobiłem dokładnie tak jak w instrukcji usunałem map.rmw oraz te biny
problem jest tez taki ze nawet jesli usune CAŁY folder text to i tak odpala po ang i mam napisy po ang
-
Wierzę, że umiesz czytać, skoro umiesz też pisać.
Jaki masz system?
Jak nazywa się katalog moda i ile zajmuje pobrane spolszczenie?
I ile zajmuje sam mod?
-
Paladyni bez urazy, ale może ty skasowałeś text z Medievala. Zrób tak, całkowicie z data wywal gdzieś folder text, aby go wcale nie było i wtedy odpal grę. Gra się nawet nie załączy i nie ma innej możliwości jak ponowne wstawienie folderu text, aby gra odpaliła. Sprawdzałem to u siebie i dopiero po ponownym wstawieniu folderu text gra odpaliła. Oczywiście jak ci gra nie ruszy to wstaw od razu folder ze spolszczenia i będzie gites majonez :D
-
System Windows 7 64
C:\Program Files (x86)\SEGA\Medieval II Total War\mods\Rage_of_dark_Gods
spolszczenie zajmuje zajmuje 853 kb
mod zainstalowany 8,77 G
mod niezainstalowany 5.02 + 223mb patch + 4 pliki z instrukcji na forum do podmienienia (429 gb + 85,2gb + 20gb + 173)
co do Coolecka
[spoiler:16oxmcyi]http://imageshack.us/a/img545/8526/81m2.jpg
http://imageshack.us/a/img802/8407/rmna.jpg[/spoiler:16oxmcyi]
Nawet jesli usune text to i tak mod z "odbytu" bierze tłumaczenie angielskie, nie rozumiem czemu
-
UAC masz wyłączone?
Ja mam taki sam Windows i mnie wszystko działa.
Masz tu link: http://www.sendspace.pl/file/600f27d3c3a7fe51fb202bf
To gotowy katalog text. Wywal ten co masz i po rozpakowaniu wstaw mój do moda.
I odpal grę powinno być po polsku.
Z tego co widzę masz moda w najgorszym możliwym miejscu, nie dość, że na C to jeszcze w Program Files.
I pewnie nie wyłączone UAC ?, a ono blokuje często mody w Program Files, stąd różne problemy.
Na Win7 najlepiej gry instalować na innej partycji niż system, albo wręcz na innym dysku.
-
Dzięki, zainstalowałem medievala i resztę na dysku D, spolszczenie działa jak nalezy.
-
Taką sprawę mam, jest możliwe spolszczenie dla wersji Steam - czyt. spolszczenie takich elementów jak zima, lato itp. (mimo wgranego spolszczenia elementy vanilii pozostały po angielsku)?
-
W bibliotece kliknij lewym przyciskiem myszy na medievala.Wybierz właściwości i tam masz taką zakładkę o nazwie język.
Z angielskiego zmień na polski i poczekaj aż pobiorą się polskie pliki językowe.
Nie wiem czy medieval 2 ma polski język do wyboru,ponieważ mam wersję pudełkową.
Ale z innymi grami to tak działa.
-
Medieval 2 w wersji Steam nie ma polskiej wersji. Polskim wydawcom widocznie nie chciało się robić spolszczenia na wersję cyfrową :( ...
-
brak na tym linku więc co ?
-
MineVPR a Tobie o jaki link chodzi, bo w tym temacie to jest ich dużo. Spolszczenie jest w poście nr 1.
-
1 załącznik(ów)
Załącznik 307http://i.imgur.com/q2w3Gp8.png
-
Cóż na chomiku uznali, ze to pewni piracka gra, a to nieprawda. Napisałem PW do Coolecki, by wstawił gdzieś indziej.
Masz wersję od Gigantusa 1.5.1 ?
Edit: Chwilowo spolszczenie http://87826.file4u.pl/download/5350....file4u.pl.rar
Zrób kopię katalogu text oryginału i wytnij z data moda (trzymaj gdzieś osobno). Potem wrzuć mój text do data.