z takimi pytaniami wejdźcie na stronkę system coś tam co sprawdza wam wasze komputery a nie spamujcie...
Wersja do druku
z takimi pytaniami wejdźcie na stronkę system coś tam co sprawdza wam wasze komputery a nie spamujcie...
Ludzie {dzieciaki} po jakiego chu.....piszecie czy Wam pójdzie i podajecie najnowszy sprzet jaki jest teraz na rynku! Przecież to logiczne że pójdzie.Tylko Wy wolicie sie pochwalić że dobry tatuś bądz mamusia Wam kompa kupią. Takie tematy to poprostu żenada !!!!
Temat sam w sobie jest dobry, bo można sobie porównać komputery i sprawdzić na jakich detalach będzie mozna spokojnie grać, jednak nie chodzi w tym teacie na zadawanie pytań, jak słusznie zauważyłeś dotyczących najnowszego sprzętu.
Witam.Czy ETW będzie płynnie "chodziło" <detale obojętne> na takim sprzęcie:
Płyta Główna: GIGABYTE M61PME-S2P
Karta Graficzna: Radeon HD4850 512MB DDR3
Procesor: AMD Athlon 7850 Dual Core
RAM: 2GB
widzałeś wymagania minimalne? Nie zadawajcie pytań o sprzęt który uciągnie spokojnie na wysokich...
Phenom II x4 955 3,2GHz
Gigabyte GA-880GA-UD3H s.AM3
Kingston 4GB DDR3-1333
Gigabyte GTX460 1024MB 256Bit PCI-E OC
Windows 7
1920x1080
BARDZO WYSOKIE
Witam mam pytanko czy Empire będzie mi chodził na takim sprzęcie?
Procesor Intek Pentium Dual Core E2160 1.8 GHz
HDD SEAGATE 250 GB ST ST3250410 AS SATA II 16 MB
DIMM 2GB DDR2 PC 800 2x1GB GEIL
Płyta Główna Gigabyte GA-965GM-S2
Nie podałeś najważniejszej rzeczy-karty graficznej :P.
Witam mam pytanko czy Empire będzie mi chodził na takim sprzęcie?
Procesor Intek Pentium Dual Core E2160 1.8 GHz
HDD SEAGATE 250 GB ST ST3250410 AS SATA II 16 MB
DIMM 2GB DDR2 PC 800 2x1GB GEIL
Płyta Główna Gigabyte GA-965GM-S2
karta graficzna Intel(R)G965 Exspes Chipset Family
Karta zintegrowana... nie pójdzie, ale nie jestem pewien, gdybyś wymienił kartę na coś mocniejszego to tak.
Hmm, właśnie a ma może ktoś kartę zintegrowaną i chodzi mu empire?
W sumie mam Roma i Medieval 2 i jakoś mi chodzą.
Proszę o szybką odpowiedź czy empire będzie mi chodził na karcie zintegrowanej?
Niestety NIE :(Cytat:
Zamieszczone przez Pipeusz
Witam,
chciałbym spytać posiadaczy Windows XP czy gra im się tnie (na mapie kampanii, bitwy lądowej i morskiej) oraz na jakich detalach śmigają :)
Wszystko zależy od sprzętu a nie od systemu ;)
Ja mam win xp
3 Gb ramu
procesor AMD Athlon Dual Core 2.21
Grafika GT 240
I Gra śmiga na najwyższych detalach.
Witam
kupiłem taki sprzęt
Procesor:
Intel Core i7-2600k /3.4GHz, 8MB, LGA 1155, BOX/
959 zł
Płyta główna:
Asus P8P67 Rev.3.0 /intel P67/
499 zł
Pamięć RAM:
GoodRam 8GB (2x4GB) 1333MHz CL9
279 zł
Wentylator:
Xigmatek Gaia SD1283
99 zł
Dysk twardy:
Seagate 500GB 7200rpm 16MB cache SATAII Barracuda 7200.12
135 zł
Karta graficzna:
Gigabyte GeForce GTX 570 OC 1280MB DDR5 /320bit/ 2xDVI/HDMI
1249 zł
Nagrywarka DVD:
LG GH22NS50 SATA SecurDisc (black)
99 zł
Obudowa:
Aerocool VS-9 (bez zasilacza)
179 zł
Zasilacz:
Corsair 650W [CMPSU-650TXEU]
295 zł
Monitor:
Benq G2420HDBL (16:9, 5ms, DVI, LED)
669 zł
System Vista ultimate
Gra na średnich w 1920x1280 tnie się strasznie.Dlaczego?Sprzęt jet dobry.Powinno na nim pójść wfull hd na najwyższych bez problemu i w ogóle się nie ciąść.
Gra była kiepsko zoptymalizowana :( ale ja mam gorszy sprzęt i chodzi mi na maks detalach :o Inne gry pewnie chodzą dobrze, a jeśli to jest nowy komp pewnie ma już wszystkie stery zaktualizowane hmm może to wina systemu nie wiem. Poczekaj aż się wypowie się ktoś kto bardziej się orientuje ;)
Możliwe że to wina systemu, a póki co staraj się grać na niższej rozdzielczości, ściągnąć najnowsze stery do procesora i karty graficznej itp
Dzięki!!
Jak ccudownie jst zobaczyć szarżę husarii bez najmniejszego zacięcia!
Przeinstalowałem na starego poczciwego xp i chodzi w full hd aż miło.
Czy na windows 7 będę miał problemy takie jak na wiście(będę musiał przeinstalować aby wykorzystać możliwości kompa)?
Ta vista to coś okropnego.Powinni wypłacać za nią odszkodowania!
No właśnie się zastanawiałem dlaczego mi ta gra nie idzie na b.wysokich w fullhd.Przecież mój komp powinien na b.wysokich w fullhd nie wykorzystać nawet 50% swoich możilwości-Czy dobrze myślę?
Olej Viste,jak ją miałem to 5 z kolei stery do grafy pasowały.
na ten sprzęt to wrzucaj smiało win7 64-bit i graj na DX11,bo na XP jest DX9.
Witam
po przeinstalowaniu na win 7 wszystko chodzi płynnie.Słyszałem że nie potrzeba aż tak dobrego sprzętu jek mój żeby płynnie pograć na full detalach w Epire i Napoleona w full Hd.Jaki sprzęt by wystarczył?
Dzisiaj naszedł mnie pomysł na test.Ustawię na mapie bitewnej 8 armii w każdej tylko sama piechota liniowa po 200os.Chcę sprawdzić czy wszystko będzie płynnie chodziło.Osiągnę 32 000 ludzi.Powiedzcie mi z góry czy mój sprzęt pociągnie tą bitwe na full detalach w full hd? Przy okazji ostawcie zakłady.Bitwę rozegram około 20.
Trochę przestałem się interesować najnowszym sprzętem i jego możliwościami, ale pewnie pójdzie na maks detalach w full HD. Może się ścinać jak dojdzie do samej walki i kamerę skierujesz w sam środek "bałaganu" ;) Twój komputer jest bardzo dobry i sam chciałbym mieć takiego :P
Czyli może się ścinać?!Myślę że nie.Nawet jeśli wszystkie jednostki będą walczyć w jednym miejscu to tylko spowolni. Badałem niedawno swój zestaw podczas gry i uzyskałem informacje że wykorzystuje go w Empire w 60%.Przecież nie możliwym jest aby z 60 fpsów które do tej pory miałem (2vs,2 i 1vs3) do wartości poniżej 30 fpsów.Liczę na to iż płynność będzie ,spadnie trochę liczba fpsów ale myślę że poniżej 40-45 fpsów nie zejdę.
Tu masz test mojego procka i nawet jest EMPIRE.http://nvision.pl/Intel-Core-i7-2600K-C ... ls-14.html
Ps.Mój także jest podkręcony do 4,7Ghz.
Znalazłem taki test http://nvision.pl/Ile-rdzeni-procesora- ... ils-9.html
Jest tam empire i bitwa 4vs4.AA jest off a u mnie włączone Antyaliasing x24, Anizotropowe x16.
Procesor to i7 860 który od mojego jest o 15 fpsów wolniejszy.Gpu to HD 5870 też wolniejsza od gtx 570 więc myśle że mi się uda.
Możliwe że jak będzie upał, a masz trochę kurzu na radiatorach (chociaż pewnie nie masz - wszystko nówka?) , to być może będziesz miał procka .... na przykład 3,6 ... albo chwilami 1,2 jak to możliwe?
NIEKTÓRE procesory mają taki rodzaj zabezpieczenia przed spaleniem że okresowo zmniejszają sobie mnożnik - ten sam który ty podniosłeś przy overclockingu, albo po prostu robią sobie "kilka" "bezczynnych" cykli. Czy twój model też - nie wiem. Więc ... ja bym nie wykluczał że zatnie.
A co z mostkiem północnym, magistralą ?? Jak ustawione masz wiatraki ....
No i podajesz test procesora a tak samo ważna (albo ważniejsza) jest karta graficzna. Jej chłodzenie? Jakim kablem podpiąłeś monitor? poza tym ...
zainstalowane programy i procesy (zwłaszcza antywirus) ...
krótko pisząc : Za dużo niewiadomych - nie będę obstawiał ...
ale ...
rezultatów eksperymentu jestem bardzo ciekaw!!
Opisz szczegółowo!!
Witam.Chciałbym Wam przedstawic wynik.Otuz gra sie nie zaciela mialem od 50 fpsów do 38-40 fpsow.Co do temp. w pokoiu bylo 21 C .na plycie ma wiatraczek do mostka i sekcji zasilania.sorry ze tak dlugo nie pisalem net mi padl a teraz pisze z kom. Wiecej imf. Pozniej
Tego co się spodziewałem :P A co do tych zacinek, to myślałem że gra coś będzie szwankować. To całkiem nieźle :P Jak pisał Maryjan1001 zainstaluj sobie win 7 64-bit tu dopiero twój sprzęt rozwinie skrzydła :D
No fajnie bylo.Na oddaleniu mialem 46-50 fpsow.gdy skierowalem w sam srodek to 36-42.zacieć nie zauwazylem.co do antivira to go wylączam gdy gram.gpu od gigabite z 3x80mm wiatraczkami.czy kabel ktorym podpinam gpu do monitora ma znączenie(dvi czx moze hdmi).co sądzicie o moim monitorze?
Wyjścia cyfrowe biorą obraz bezpośrednio z zasadniczej części karty (HDMI, DVI-D) i przekazują je kablem do monitora. [spoiler:1s5s8od2]((to tez uproszczenie bo oprócz tego za każde gniazdko odpowiada odrębna "cześć gniazdkowa" w której mieści się nie tylko odpowiedni kontroler))[/spoiler:1s5s8od2]Cytat:
Zamieszczone przez maxcezar5
Natomiast wyjścia analogowe (D-sub , DVI-A biorą sygnał z "dodatkowej" części karty graficznej odpowiedzialnej za przekształcanie sygnału cyfrowego na analogowy. A ta część może się okazać wąskim gardłem ... jeśli tak to masz na monitorze lekko opóźnioną reakcję na działanie myszy, albo wręcz przycinki.
Najśmieszniejsze że zarówno monitor LCD jak i LED muszą sobie "znowu" sygnał analogowy zmienić na cyfrowy - tak że podłacz jakimś cyfrowym jak masz wybór - mniej prądu zużyje karta graficzna i monitor, a i szybkość działania powinna się poprawić (choć możesz nie zauważyć jak ogólnie masz dobry sprzęt). Myslę tez że poprawi się jakośc i może się okazać że masz do wyboru więcej rozdzielczości, większa rozdzielczość, a mimo to nie będzie spowolnienia.
A ha! i z DVI jest jeszcze jeden skecz: DVI-I -
:arrow: jak masz takie złącze na WYJŚCIU z karty to znaczy że możesz wysyłać sygnał analogowy li/lub cyfrowy na monitor. jak wejście do monitora masz DVI-A to po kablu leci analogowy sygnał,
:arrow: jak masz w monitorze DVI-D to kablem jest przesyłany cyfrowy (musisz mieć odpowiedni kabel
- wystarczy jak masz na obu końcach DVI-A lub DVI-D - [spoiler:1s5s8od2]nie jestem pewny czy w ogóle produkuje się kable z wtyczką wszechstronną (DVI-I) na jednym końcu a na drugim z analogową (Dvi-A) lub cyfrową (DVI-D)[/spoiler:1s5s8od2]
:arrow: jak masz i w monitorze i w karcie DVI-I to wszystko zalezy od kabla (a właściwie od "najbiedniejszej" wtyczki), niestety nie jestem pewny co się dzieje jak połączysz to kablem DVI-I - bodajże wybiera cyfrowe połączenie, być może użytkownik (administrator) kompa może ustawić jaki sygnał bedzie transmitowany. Jeśli tak wybierz cyfrowy - powody jak wyżej.
==================================
zatem zachęcam wszystkich:
jak macie wybór to
podłączajcie monitor cyfrowym złączem - powinien lepiej działać on i karta graficzna
Witam, mam pytanie. ( Sorry, jeżeli zły dział)
Otóż aktualnie posiadam :
Procek: Intel Pentium 4 530
Karta graficzna: Radeon 9200 series
RAM: 2 GB
Wiem że przez słabą grafikę ETW nie ruszy. Lecz przy konsultacji z kolegą, który zna się trochę na sprzęcie, polecił mi kartę
SAPPHIRE Radeon HD3450. Powiedział że na pewno ruszy na tym. I tutaj właśnie chciałbym wlepić moje pytanie- na jakich ustawieniach grafiki będzie można komfortowo pograć? Bardzo dziękuję za każdą odpowiedź.
SAPPHIRE ATI Radeon HD6450 512MB DDR3/64bit DVI/HDMI PCI-E (625/1334)DX11-koszt około 150pln-powinno być lepsze od 3450
W tym problem że ja mam płytę główną z wejściem AGP. A ta karta którą podałeś jest na PCI. Mógłby mi ktoś powiedzieć jak mój procesor będzie się sprawował w ETW? O kartę grafiki się nie boję, lecz nie wiem jak to będzie z prockiem (Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00GHz). Wiem że ruszy na nim, lecz na jakich opcjach grafiki jeszcze uciągnie? Bardzo proszę o odpowiedź.
Ściągnij sobie po prostu demo i tyle. Albo wejdź tutaj http://www.systemrequirementslab.com/cyri/intro.aspx
Laptop Acer 5750g
procesor: Intel® Core™ i5 2gen 2410M 2,3 GHz
płyta główna: Intel
RAM: 4 GB ddr3
karta graficzna: GeForce GT540M 1GB ddr3
Dysk twardy: 1TB
System operacyjny: Windows 7 Home Premium 64 bit
ustawienia: bardzo wysokie/ultra
Stronka canyourunit pokazuje, że Empire mi będzie śmigało, ale czy to rzeczywiście możliwe?
Procesor Amd Athlon 3400+ 2,4 Ghz
1,5GB RAM
Karta graficzna Radeon HD 3450 512mb
Jeśli zadziała, to bez przycinek? Bo planuję kupić Empire, a nie chcę kota w worku :D
Jaki system , bo jak masz 7 to ramu masz za mało, przydało by się 3GB ram , grafa też cieniutka , najlepiej zassaj Demko bo Twój laptop Demonem nigdy nie był.Cytat:
Zamieszczone przez ArsMoriendi
To mój Pecet :D !
Mam XP Home Edition SP3
No właśnie mam 3x512mb, chciałbym zamienić jedną 512 na 1024, ale czy płyta pociągnie konfigurację 1x1024 i 2x512 ??
Grafę mam tą samą, sam też(na razie). Procek lekko lepszy.Cytat:
JEŚLI CHCESZ GRAĆ W EMPIRE TO TYLKO RÓB KOMPA NOWEGO...POD DARTHMODA. I epickie bitwy :D.
Mi na razie tnie się przy jednostkach na large i reszcie ledwo na medium. Średnio polecam :/.
A jak chyba Ciebie kojarzę z .... the-westa ?:D
To nie jest źle! Medium i large przycinka, to na Low i Medium będzie śmigało. Nie chcę żadnych modów, podoba mi się czyste Empire. Znalazłem już na allegro z dostawą za 38zł. Tak samo musiałem ostro ograniczyć grafę jak grałem w Third Age: Total War. Chyba na wszystkim najniższym... Ale liczy się grywalność :)
EDIT: Sprawdziłem wszystko na demie. W samouczku, przy najmniejszych bitwach na low wszystko działa ok. Ale już w bitwie lądowej przycina się przy obracaniu i ruchu kamery i przy zwiększaniu prędkości. Grafa na low, jest gorsza niż w Medievalu, a gram z przycinkami. To ja dziękuję.
Stare dzieje. :D W końcu odkryłem, że przeglądarkowe gry nie są dla mnie - wkurzyło mnie zrobione na t-w i grepolis wypasione konto premium.Cytat:
Jedynie ktoś podpiął się po mój nick na travianie i jakimś klubie pingwina. Na reszcie nick mam ten sam.
Gra na medium i large jednostki jest niemożliwa przy oblężeniach. Ale ja zapomniałem, że medium w DMUCu = prawie ultra w podstawce :D.
Zobacz pełną wersję. Demo to BUGTOTALWAR 7777777777777777777777.0 :D.
Ja jestem typem gracza, który przyzwyczaił się do grafy z lat 2000-2005, także mi to zbytnio nie robi różnicy, poza właśnie tym, by wszystko się nie cięło i jednocześnie dużo ludzi w oddziale.
A co jak kupię pełną wersję i będzie przycinało ? Dziękuję, dobranoc.
Ja też przyzwyczaiłem się do starszej grafiki. W Tropico 3 gram na najniższej praktycznie, nie robi mi to różnicy, liczy się grywalność.
Ale co jak w Empire jest słaba i na dodatek się przycina... Demo zasysałem ze steama.
Mój nick z tw to Piecka :D Kojarzysz ?
Witam
Mój komp to
mobo gigabyte 990 XA UD3
cpu amd phenom 955 3,2 GHz podkręcony do 4.2 Ghz 1,37 V
gpu amd ati radeon 7870 HD
3x2 gb ram goodram 1333 mhz
XFX 550 W
HDD samsung 320 gb 16 mb cache sata 2 kj 321
windows 7 64 bit pro OEM
Czy empire będzie chodził w miare dobrze na tym kompie ?
Zależy mi aby detale były w miare wyskowie oraz rozmiar jednostki na ultra, planuje też grać w darth mod