-
Re: Le Mappenno di Mefisci'ente
Cytat:
Zamieszczone przez Domen
Ta zablokowana fortami przebijała się w stronę Trebizondu i nawet chwilowo go zdobyła, ale już jest po niej. ;)
Po grabieży Ani miał kase na kilka fortów, a balista, czy tam katapulta która szła w kierunku tej armii była do dogonienia z tego co pamiętam więc jakim cudem ja się pytam? W dodatku, że cała reszta kraju nie miała nic do obrony pozostało podzielić armię na 4 części po 10 oddziałów i zdobywać jak leci, z grabieży by było tyle kasy, że Trebizond by się wybronił zanim by się do niego przebił, a jak by się zawrócił armią w głąb Turcji to i tak można by złączyć siły spowrotem :P Wszystko to dłuugo planowałem :mrgreen: Teraz nie ma nawet pona z Egiptem i jest w dupie, bo Bułgaria też miała apetyt na Gruzję :mrgreen: Ale dobra... kończe z tym spamem :P
-
Chanat Bułgarski to ma inne rzeczy do roboty... 8-)
-
-
Rozdzierają wilcy mą ojczyznę między sobą.
-
a oto ci ino historyje pisze zywot...
-
Teodozja w turze 20 dla Polski.
Przy czym teraz miasto nosi nazwę: Władysławów.
-
Czernihów jest teraz litewski.
-
Barcelona i Korsyka francuskie.
-
Korsyka znów dla Aragonii! (na chwilę przynajmniej :P)
-
Trebizond - odtąd Kamieniec Pontyjski - dla Polski.
Synopa jeszcze nie jest zaznaczona dla Egiptu, a już dawno egipska.
-
A kiedy niby została o tym jakakolwiek wzmianka zapisana?
-
Jeśli nie została to sprawy nie ma, ale teraz zaznacz. :)
Ancyrę możesz dla Bizancjum też już zamalować, a Turku dla Polski (oblegane bez szans na odbicie przez Nowogród).
-
Korsyka, Palma, Pampeluna, Notthingam dla Francji.
A Sardynia z tego co widzę należy do Sycylii.
-
Na mapach z 1, 5 i 10 tury Akka i Damaszek są rebelianckie a na mapie z 15 tury nagle egipskie.
To się nie zgadza - w rzeczywistości oba miasta były tureckie, a Egipt zdobył je z rąk Turcji - nie z rąk buntowników.
-
Nie miałem żadnych wiadomości - ani od Maryniasza, ani od eeee zmiennokrztałtnego gracza Turcji. Dlatego pretensje nie do mnie.
-
Zazwyczaj to zdobywca zgłasza, ale te ziemie weneckie w Afryce są teraz egipskie.
-
Kreta też jest egipska. Co do Rodos nie jestem pewien, ale chyba też Bizancjum sprzedawało Rodos Egiptowi.
Cypr jest bizantyjski nadal.
-
Domen chyba musze rozejrzeć się za twoimi szpiegami :D
-
Hehehe. Co do Krety to akurat po prostu pamiętam, że się wymienialiście.
-
Pozostałe ziemie Aragonii dla Francji, przy czym z tego co wiem to Sardynia od dość dawna należy do Sycylii.
Ponadto Notthingam, York do Francji(Notthingam w poprzedniej turze).
-
Rodos powinno być na mapie bizantyjskie nie egipskie. Ghadamis jest własnością Bizancjum. Durazzo znowu bizantyjskie.
Nowogród Wielki w następnej turze dla Polski, Kamieniec Pontyjski (Trebizond) w następnej turze dla Egiptu.
-
Reszta Anglii dla Francji.
-
W stosunku do tego co na mapie, są takie nieścisłości:
Włodzimierz Wołyński jest litewski (nie wiem od której tury, on przechodził kilka razy z rąk do rąk - spytaj Blacka i Adiego), Kursk chyba jest jeszcze bułgarski, przynajmniej do końca tury 23 był (widziałem znaczek oblężenia tylko), a Czernihów został w turze 23 zdobyty od Litwy przez Nowogród.
Tak w ogóle to ktoś widział w KO wojnę między dwoma frakcjami trwającą tyle tur :?: Tutaj Litwa i Kijów biją się od 1 tury. :shock:
-
Chociażby w sąsiedniej wko32, gdzie przez 26 tur, które rozegraliśmy - cały czas miałem wojnę z Niemcami. ;)
-
Ale czy faktycznie aktywnie toczyliście walki czy tylko formalnie był stan wojny?
=====================================
Nowogród Wielki dla Polski.
-
Przecie grałeś trochę w tej KO, toteż powinieneś się nieco orientować w jej historii, że tak: walczyliśmy od początku do końca. ;)
-
Jakąś aktualizację mapy według stanu na koniec tury 24 / początek tury 25 mógłbyś dać.
Sardynia (do tej pory rebeliancka) chyba będzie dla Francji teraz, bo w poprzedniej turze oblegała.
Tę Sardynię zdobyła Aragonia (chyba od Sycylii), później Aragonia została zniszczona więc Sardynia się zrobiła rebeliancka.
-
-
Ta KO taka śnięta się zrobiła, że po prostu wyleciała z troski ostatnio. ;) Proszę, francusko-polskie empiryzmy zaznaczone...
-