-
Re: Screeny z Napoleon Total War
-
Na drugim skrinie ten z pistoletem to oficer prawda? W porównaniu do Empire jest wspaniały. :)
Z tego co widzę to moździerze zniknęły na dobre. ;D
-
Tak to brytyjski oficer :)
Każda frakcja będzie miała innych oficerów i każdą jednostkę :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez King Louise Assurbanipal
Tak to brytyjski oficer :)
Każda frakcja będzie miała innych oficerów i każdą jednostkę :)
Czemu mam dziwne przeczucie że jak Napoleon dojedzie do domu KLA, będziemy mogli się spodziewać że przez miesiąc nic nie usłyszymy o nim a po powrocie czeka na nas zaspa informacji,newsów, zapowiedzi modów itd ? :lol:
-
-
Z tą piechotą polską i Poniatowskim to bardzo miłe zaskoczenie. Chociaż z Warszawą to się wygłupili :D Na razie uważam, że Napoleon będzie hitem. Trzeba będzie kupić nowego kompa :D
Ps: Fajny widok jak Black Watch ucieka przed naszymi 8-)
-
Czyli widać, że ta nasza piechota to nic innego niż spieszona konnica.
-
Może i to jest czepianie, ale w statystykach jest napisane, że ma 45 lat. Natomiast na zdjęciu wygląda na jakieś 70. :P
-
W ostatnim prewiev unitcardy nie zawsze jeszcze są właściwie dopasowane. Kampania egipska ok, ale np. w koalicyjnej Austrią zdarzało się, że i Napoleon miał inną "gębę".
-
O screenach mieszane mam uczucia... Poniatowski wygląda jakby miał 100 lat śmieszne zielone troche za szerokie czapki piechoty... takich czapek nie nosili czasem ułani ??okręt dymi jakby to była bitwa z XX wieku...
-
No nie, tymi screenami z polską piechotą i Poniatowskim zniesmaczyli mnie. Po niezłych niedawnych obrazkach rostera różnorodnych jednostek miałem już nadzieje, że w NTW będą one poprawne, a tu taki klops. Rozumiem, że dla CA Polacy to jedynie mali wasale brytyjskiego wroga Napoleona, ale co za problem było dać naszym piechurom czarne rogate czapki z orłem, albo nawet francuskie czako, ale z blachą słońca N. Byłoby prościej i bardziej prawidłowo, a tak jest tylko śmieszniej.
A Poniatowski to już zupełna bania. Ten historyczny polski wódz, który potrafił nawet z fajką w zębach iść z karabinem w ręku na wroga, jeździec który honorowo walczył do końca, a nie poddał się. Jedyny obcokrajowiec Marszałek Francji, książe Poniatowski w tej grze to ma być jakiś zgrzybiały starzec zamiast dzielnego ulubieńca pań. Ohyda!
Jak pomyślę jeszcze o tym strasznie dymiącym okręcie, przesadnych, ognistych i wielkich wybuchach kul armatnich, granatach grenadierów, a raczej mistrzów świata w rzucie bombami to nachodzą mnie spore wątpliwości co do wizualnej strony tej gry.
Jeśli inne aspekty gry będą powielały błędy ETW to choć lubię epokę napoleońską nie wiem czy warto kupować NTW.
Narazie powstrzymam się i poczekam na relacje oceniające realną gre, a nie wersję przedsprzedażną.
-
Okręt tak dymi i wybucha, bo wtedy ładniej wszystko wygląda, jest bardziej komercyjne.
Natomiast z twarzą Poniatowskiego faktycznie przesadzili ;) Gdyby dali mu rysy Brada Pita, to bym zrozumiał - prawa rynku ;) ale że taki stary dziad ? Coś tu nie gra...
-
-
-
znowu mają te same twarze ale inny kolor brody, no robimy postępy :lol:
-
Fajnie Prusacy wyglądają, podobają mi się ich czaka.
-
Samoluby :mrgreen: gracie od kilku godzin w N:TW a screenów brak. A ja w pracy siędzę i nie mam co oglądać. Dawać mi tu screeny post premierowe, ale już :lol:
-
-
[quote="DonVega"]Grenadierzy w akcji :)
Jak zrobiłeś że masz wersję pl.
-
DonVega!!! Jak zainstalowałeś polską wersję??? :shock:
@edit
Zainstalowałem... tak namotałem, ze moje menu wygląda mniej więcej tak:
http://img408.imageshack.us/img408/2383/menue.jpg
A przy jednostkach i w ogóle nie mam żadnych napisów, a koleś z bitwy gada po angielsku. xD
-
To ja na Dzień Dobry instaluję inglisz werszon :D Bez motania będzie :D
-
To jest mała przeróbka oryginału - wypakowałem sobie wszystkie pliki z archiwów sid i podłączyłem do tego "pliczki" odpalające bez udziału steama. - wiem to troszkę nagięcie prawa no ale cóż............cel uświęca środki. - Dziś po aktywacji już normalnie ( legalnie ) na steamie gry zobaczę co można tam pogmerać - by była polska wersja :) Może mi się uda choć nie jestem tego tak na 100% pewny. Sprawdzę parę wariantów :)
-
-
http://img98.imageshack.us/img98/1113/balonj.jpg
Taka ciekawostka z kampanii egipskiej ;)
Szkoda, że nie da się uchwycić drżącego od gorąca powietrza.
-
Mam takie pytanie co to za denerwujące paseczki nad jednostkami? W niedziel zakupuję więc musze wiedzieć :P
-
Wskaźnik morale , przydatna rzecz.
-
Tylko dość dziwną rzeczą jest to, że widzimy też morale przeciwnika. No ale, co kto woli :)
-
-
Jakim cudem masz 400 jednostek w jednym oddziale?
-
A czy ktoś patrzył już czy poprawili coś w Empire bo Napoleon miał wprowadzać jakieś zmiany też w Empire. Ja swój egzemplarz odbiorę dopiero w środę :(
-
Podłączam się pod pytanie Caiusa
btw farciarze jestescie :evil:
Miałem kupic w piątek ale nie bło imperialnej i dopiero we wtorek ma byc :evil:
-
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=335867
Proszę , zmiana bardzo prosta , wystarczy tylko podmienić jedną cyfrę na odpowiadającą nam :). Z bazowego 1 ja zmieniłem na 2.5.
Tylko jedna uwaga. Każda zmiana w opcjach gry ( grafiki , dźwięku itp ) powoduje zresetowanie tej wartości , dlatego ponownie trzeba ją zmienić. I druga uwaga najważniejsza. Pod żadnym pozorem nie zmieniajcie opcji gry na mapie kampanii ( w bitwach lepiej też nie ) , wtedy za przeproszeniem spieprzycie sobie całą kampanię.
-
-
-
Grenadier
Jak się ma ten pułk statystycznie z innymi jednostkami ? Statystyki są zbliżone czy też nie ?
-
Najlepsi lansjerzy w grze. Potrafią wygrać z ciężką konnicą dzięki szarży, z lekką piechotą i artylerią dzięki szybkości. Ogólnie jak dla mnie najlepsza konnica w grze.
-
Z tego co widzę to jest dodatkowa jednostka właśnie z edycji kolekcjonerskiej. Pozostałe jednostki takie jak: Moscow Musketeers - Russia, 18th Regiment d'Infanterie de Ligne "The Brave" - France , 1st Regiment Emperor's Own - Austria, 17th Jäger Regiment - Russia, 6th Regiment d'Infanterie Légère - France, 1st East Prussian Grenadier Battalion - Prussia, 15th Hussars - Great Britain, 1st Hussars - Austria, Brandenburg Uhlans - Prussia
Też dają taką przewagę ? Być może wszystkie jednostki z edycji kolekcjonerskiej są tak dobre ?
-
-
Pomysł z balonikiem bomba jak dla mnie.
-
Przydałobby się , żeby w nim jeszcze jacyś strzelcy siedzieli i był prowadzony ostrzał z góry :lol: