-
Re: Zmiany na forum i portalu - changelog
Mnie też średnio się podoba to domyślne tło (za dużo naciapane wszystkiego tak bez ładu i składu), ale to akurat najmniejsze zmartwienie. Jest jeszcze trochę do roboty, głównie kosmetyka. Najważniejsze, że większość starego contentu została przywrócona i uszeregowana.
-
Ja tak uważam ze technicznie strona jest bardzo dobra, bez zarzutu, ale właśnie układ graficzny bardzo chaotyczny i nierónomierny.
-
-
Uff ciężki dzisiaj dzien byl, oto dodane dzialy do portalu:
Shogun:
Słownik
Opinie
Galeria
Viking Invasion:
Galeria zdjęć
Tło historyczne
Medieval i Medieval 2:
Tło historyczne
Recenzja
Galeria zdjęć
Rome:
Poradnik Moddera
Prowincje
Porady=> Dyplomacja
Porady=> Prowadzenie Wojen
Porady=> Kampania rzymska
Tło historyczne
Empire:
Wywiady
O grze
Kingdoms:
Recenzja
Tło historyczne
Tipsy
Alexander:
Tło historyczne
Barbarian:
Tło historyczne
Portal:
Do działu „Pomoc” dodano pomoc do gry Rome: Total War
Zmiany zostały zapisane w changelogu: http://totalwar.org.pl/?page_id=12698
-
Riko ,, nie wiem skąd Cię tu przywiało , ale kawał dobrej roboty tu robisz , brakowało takiej osoby (nikomu nie ubliżając) graty stary , tak trzymaj ;)
-
Brakowało, brakowało. :) Świetna robota!
-
...dzieki za maila :) dawno mnie tu nie było, az.....1/5 roku :( Ten nowy wyglad jest super - czysto i przejrzysto ! Dobra robota :)
pzdr.
-
-
Witajcie, oto kolejne zmiany, które wprowadziłem na portalu.
Portal & Forum:
Dział download – prace ciągle trwają więc dział jest chwilowo zamknięty, osoby, które mogą pomóc w jego rozwoju bardzo proszę o kontakt ze mną za pomocą PW na forum. ucp.php?i=pm&mode=compose&u=3218
Zmiana nazwy każdej gry w danej grze na „Wiadomości”
Rome 2:
Reorganizacja galerii, dodano kategorię „Arty”.
Rome:
Wideo
Świat modyfikacji
Download
Rome – Barbarian:
Wideo
Świat modyfikacji
Download
Rome – Alexander:
Wideo
Rome Total War Realism
Świat modyfikacji
Napoleon:
Galeria zdjęć
Wideo
Świat modyfikacji
Empire:
Galeria zdjęć
Wideo
Świat modyfikacji
Shogun 2:
O grze
Wideo
Galeria zdjęć
Usunięto dział „Wymagania” i połączono go z działem „O grze”
Świat modyfikacji – aktualizacja
Medieval:
Świat modyfikacji
Download
Medieval 2:
Świat modyfikacji
Wideo
Download
Medieval 2: Kingdoms
Wideo
Galeria zdjęć
-
Poprawiłem emotikony, teraz nie mają już fragmentów białego tła. :)
-
FAIL! :P
nawet w emotka w twoim poście ma białe tło
-
Ciekawe gdzie :P Czyścimy ciasteczka to będą nowe. :)
[ukryj:3fbnctsd][attachment=0:3fbnctsd]emota.jpg[/attachment:3fbnctsd][/ukryj:3fbnctsd]
-
Od teraz zdjęcia większe niż 640x480 będą automatycznie skalowane aby mieściły się w oknie wypowiedzi, po kliknięciu w nie otwierane będzie nowe okno z wielkim obrazem. :)
-
Bardzo dobrze, o to mi właśnie chodziło
-
Re: [OGŁOSZENIE] Zmiany na forum i portalu - changelog
Witam Was serdecznie, oto kolejne zmiany techniczne wprowadzone na portalu i forum:
Portal:
-Uruchomiliśmy nasze konto w serwisie Twitter: www.twitter.com/totalwarorgpl
-Działa już wersja mobilna portalu, a więc możecie przez swoje telefony przeglądać niusy.
Forum:
-Gdy użytkownik otrzyma ostrzeżenie, to pojawi się ono w oknie rozmowy, przy jego profilu.
-
chciałbym zauważyć iż nie ma obrazkow tylko ikona ze powinien byc http://totalwar.org.pl/?page_id=1831 oczywiscie w innych czesciach takze nie ma
-
Dzięki za zgłoszenie. Obrazki będą uzupełnione, tylko czekam na ruch Jarla, bo teraz on odpowiada za ich modernizacje.
EDIT:
+Rangi zostały dodane.
+Forum zostało zaktualizowane do najnowszej wersji, czyli 3.0.11, to samo z dodatkami jak Shoutbox czy Download.
+Na głównej stronie po prawej, pod znaczkiem "Forum" dodano Szybkie logowanie, czyli możecie się zalogować na forum z portalu i zostać tam przekierowanym jako już zalogowana osoba, proste a praktyczne. Wystarczy jedynie rozwinąć widget.
-
Dodałem bardzo ważną informację związaną z niusami. Zauważyłem, że niektórym uda się znaleźć jakieś wieści przed nami, bardzo proszę takie osoby o kontakt z nami w celu umieszczenia niusa na naszym portalu. Dla przypomnienia umieściłem informację w dziale Rome 2, bo tam najczęściej trafiają nowe wiadomości z gry.
http://i.imgur.com/Ey2Sq.jpg
-
Dodano nowy czat, aby wyłączyć dźwięki możecie skorzystać ze swojego panelu lub wyłączyć je bezprośrednio z czatu. Wierzę, że to zmiana na lepsze.
Problem z brakiem nazw do legend ikon jest mi znany i zostanie naprawiony. :)
-
Dodano pole profilu dotyczące przynależności klanowej użytkownika (członkostwa w grupie graczy multiplayer). Dostępne w ustawieniach Profilu w Moje konto.
-
Mam nadzieję, że teraz na portalu i forum czuć trochę świętami :P
-
I to jak! Nic tak nie oddaje ducha świąt jak Rzymianin w mikołajowej czapie :)
-
Mi się wydaje, że ten Mikołaj-Rzymianin to już po Sylwestrze jest. Albo przed :P
-
-Powrót do poprzedniego stanu "Pomoc techniczna": viewforum.php?f=287
-Ujednolicenie nazw pomocy technicznych w działach o grach z serii.
-
Kiedyś tematy w działach były porządkowane od najnowszego do najstarszego, teraz jest odwrotnie. Moglibyście rozważyć przywrócenie starego systemu, bo był o wiele wygodniejszy niż ten teraz?
-
Przecież są w porządku, sam przestawiłeś sobie forum, pod tematami w dziale masz opcje konfiguracji menu.
Jak zwykle niezwykły bystrzak z ciebie.
-
W ich rozłożeniu nic nie zmieniałem, aczkolwiek dzięki za informacje. Mogło się jednak obejść bez tego komentarza.
-
Nowe odnośniki do modyfikacji w działach o grach z serii. Mam nadzieję że to ułatwi trochę poruszanie się po forum oraz rozreklamuje modyfikacje.
http://i1064.photobucket.com/albums/...psf7b762cf.jpg
Teraz jeszcze tylko ikonkę trzeba zmienić i gotowe. ;)
Przy okazji ujednoliciłem nazewnictwo w "Wszystko o modyfikacjach".
-
W ostatni dniach powstała nowa grupa osób funkcyjnych. Są to "moderatorzy lokalni" którzy zajmują się specjalnie dla nich wydzielonymi działami na forum od modów po inne gry które mają swoje miejsce na stronie. Aktualna lista nowych funkcyjnych jest na dole forum w legendzie grup.
-
Tak sobie spoglądam na Tawernę i myślę że przydałoby się tam trochę uporządkować topici według jakichś generalnych norm,np:muzycznych,sportowych,filmowych,motoryzacy jnych,hobbistycznych,etc...Bo trza powiedzieć że bałagan tam panuje i to dość spory ;)
-
Czyli stworzyć podfora w Tawernie typu "Muzyka", "Sport", "Hobby", etc?
-
Myślę że to nie jest zły pomysł;)
-
1) Nie wiem co to ma wspólnego ze zmianami systemowymi. Wyjaśnisz?
2) Jakby rzeczywiście przybywało tam 100 postów i 1 temat dziennie...
-
Uporządkowałem nieco Tawernę. Proszę pamiętać o umieszczaniu nowych tematów w odpowiednich poddziałach (jeśli dany temat nie pasuje do żadnego z nich, to o zakładanie go w dziale głównym). Ewentualne komentarze do mojej pracy przyjmuję na PW.
-
No Tawerna ma teraz wystrój jak nie po libacji.Wszystko (no prawie) ładnie i zgrabnie poukładane oraz rozlokowane.Good job :ok:
-
Także popieram,wszystko jest teraz znacznie bardziej przejrzyste :)
-
W imieniu portalu TotalWar.ORG.PL mam zaszczyt ogłosić, że specjalny zespół złożony z osób funkcyjnych naszego forum rozpoczął prace nad nowym wyglądem strony głównej. Projekt ten jest w wysokim stopniu zaawansowania, więc w najbliższych dniach spodziewajcie się nowych informacji odnośnie postępów. Nie zapomnijcie również o przedstawieniu waszych sugestii i obdarzeniu przedsięwzięcia komentarzem!
http://i.imgur.com/Pq7BcZt.png
http://i.imgur.com/9RMZOLq.png
http://i.imgur.com/8INmDrE.png
http://i.imgur.com/kbzatqy.png
http://i.imgur.com/rFWhOvO.png
-
Naprawdę ciekawy mix wam wyszedł, połowa loyoutu(Chyba tak to się nazywało) jest zrobiona w stylu nawiązującym do starszych stron. Jak teamSpeak oraz te paski po kliknięciu w zakładkę jak "Spotkania Multiplayer" czy tam "kontakt/logowanie"
A połowa jest zrobiona w nowym stylu, jak ikony z zaprzyjaźnionymi youtuberami.
Choć może nasunąć się pytanie czy nie jest za mało nowo modnego stylu.
Co do opinii skoro już zacząłem pisać ten post, osobiście był bym żebyście pobawili się jeszcze trochę z jasnością oraz nasyceniem kolorów jak w bocznym pasku "Wieści ze starego świata" i te poniżej.
Dla przykładu, "Historia" oraz "wieśc"i zrobione sa w bardzo ladny sposób, przez co są pierwszymi z rzeczy na które zwróciłem uwagę patrząc "tam"
Trochę dalej w moich osobistych preferencjach są "wymagania", które też dość przyzwoicie kontrastują z resztą.
Nie przypadły mi do gustu "zapowiedzi" których obrazek jest zrobiony trochę w innym stylu, jest trochę ciemnawy przez co osłabia ogólny efekt wizualny reszty. Z braku laku "rasy starego świata" mogły by być. Jednak można by wypróbować tam trochę inny obrazek dla testu.
Jestem też ciekawy czy linki do waszych youtuberów będą przekierowywały na nich profile, czy może w ich top filmiki dzięki czemu zwiększycie szanse na pozyskanie przez nich nowych subów.
Reszty nie oceniam bo to już naprawdę zależy od osobistego gustu osób które to będą oglądać.
-
Dzięki za opinię :) Co do grafik ikonek itd. to prawdopodobnie jeszcze będą poprawiane, przyznam, że robiąc je skupiałem się głównie na samym układzie strony, zaś do grafik przywiązywałem trochę mniej uwagi, przez co niektóre odstają od reszty.
Linki do youtuberów będą przenosić na ich profil, już w gestii youtuberów jest by po wejściu kanału pojawiał się film najlepszy/promujący ;)
-
I jak tam postępy prac nad nową stroną, bo ostatnio coś zastój w temacie?