-
Re: Mecze / rozgrywki - wasze komentarze, opinie, analizy, i
Cytat:
Zamieszczone przez kirlan
Naprawdę nie czujesz "znudzenia" Niemcami ?
Nie nudzi się coś, co wygląda dobrze i co sprawia przyjemność.
Nie wiem jak Wy, ale ja wolę statystyczny mecz Niemców ( 2-5 goli, ok. 10 strzałów), niż takich Hiszpanów, przy których meczach "napawać" można się co najwyżej milionem podań. :mrgreen:
-
Fakt, wczorajszy Iberyjski mecz choć strasznie zacięty i dramatyczny , nie był tak porywający jak mógłby być. To już Polska - Rosja lepiej się ogląda (jako powtórkę, bo na żywo to horror).
Ale ja do dziś nie wiem co się właściwe stało z tym portugalskim "słupkiem" - niby widziałem zwolnioną powtórkę, ale kiepskie to spowolnienie i nie jestem wcale taki pewien SKĄD ta piłka się "cofnęła" /odbiła , czy przypadkiem nie od "siaty" - czyli był gol/karniak !
-
Hiszpanii momentami się nie dało oglądać. Dopiero jak weszli skrzydłowi to zaczęli coś grać
-
Cytat:
Zamieszczone przez Lawrence of Arabia
No i przynajmniej ten nażelowany pajac sobie nie strzelił. Dobrej nocy. :lol:
rozumiem nażelowany, ale czemu pajac? :D
Hiszpanii nigdy nie da się oglądać, gorsze od snookera to jest
-
Snooker to bardzo porywająca gra - o ile grają dobrzy zawodnicy...
Jak już porównywać to połowa jeśli nie 60 % footballowych spotkań jest dużo słabsza od snookera, ba! wręcz niewiele jest ciekawszych.
Poznajcie zasady i obejrzyjcie dobrego snookera a zrozumiecie 8-)
-
Cytat:
Zamieszczone przez kizi
Cytat:
Zamieszczone przez Lawrence of Arabia
No i przynajmniej ten nażelowany pajac sobie nie strzelił. Dobrej nocy. :lol:
rozumiem nażelowany, ale czemu pajac? :D
Bo odpajacował i nie poszedł strzelać pierwszy karnego. Nie wziął na siebie jako kapitan i jako najlepszy zawodnik co ważniejsze w drużynie, odpowiedzialności za to, żeby wyprowadzić Portugalię na prowadzenie w karnych i dać jakiś tam "spokój" na następne kolejki. A poza tym nie lubię typa i tyle. ;)
-
Ale Włosi wypunktowali Niemców :shock:
Po tych dwóch półfinałach trzeba powiedzieć, że faworytem do tytułu są jednak Włosi. Hiszpanie mają świetny skład, ale w porównaniu z "Makaroniarzami" brakuje im jednego - świeżości.
-
A ja tylko Witii chciałem coś :D To ja jednak się nie zdziwiłem, ale wielu tutaj chyba w h.. tak co? :lol:
Mówiłem, że będzie ładny mecz! Mówiłem, że będzie finał Włochy - Hiszpania! I mówiłem, że Włosi wygrają Euro i wygrają! :lol:
A propos Niemców to jest jedno proste wytłumaczenie. Nie trafili wcześniej na tak świetnie poukładany zespół i dlatego wszyscy się tak zachwycali ich grą.
Wygrali ze słabą w meczu z nimi Portugalią. W meczu z rozbitą Holandią nie mieli większych problemów. Z dobrze poukładanym zespołem jak Dania już mieli jakieś kłopoty. Mecz z Grecją to w ogóle się nie liczy ;) no i przyszła ich kolej z przeciwnikiem grającym perfekcyjnie.
-
Cytat:
A propos Niemców to jest jedno proste wytłumaczenie. Nie trafili wcześniej na tak świetnie poukładany zespół i dlatego wszyscy się tak zachwycali ich grą
2 lata temu trafili na Hiszpanie i gdyby Hiszpania była skuteczniejsza byłoby 5:1 dla nich. Ciency ci reprezentanci Niemiec są i tyle - za mało turków. Włosi ich zjedli tym co niegdyś właśnie Niemcy mieli, konsekwencją i czekaniem na swoje szanse.
Co Cassano sobie pogrywał to też czapki z głów. Kiwał tego Hummelsa jak chciał. 8-)
Zobaczymy jak wyrachowani Włosi zagrają z wyrachowaną Hiszpanią.
Ja stawiam na Hiszpanów ale wolałbym Włochów. O dziwo ładniej grają.
-
Cytat:
Jak już porównywać to połowa jeśli nie 60 % footballowych spotkań jest dużo słabsza od snookera, ba! wręcz niewiele jest ciekawszych.
Poznajcie zasady i obejrzyjcie dobrego snookera a zrozumiecie
Popieram! A jak przy okazji taki Roonie wbija maksa, pytajac sedziego czy jest za to dodatkowa nagroda ( a akurat w tym turnieju nie bylo, o czym sam zawodnik wiedział ) i przy ostatniej czarnej bili dowiaduje się prawdy i postanawia odejsc od stolu ( przy czym publiczność przekonuje go jednak do gry do konca ) :mrgreen:
Cytat:
Bo odpajacował i nie poszedł strzelać pierwszy karnego. Nie wziął na siebie jako kapitan i jako najlepszy zawodnik co ważniejsze w drużynie, odpowiedzialności za to, żeby wyprowadzić Portugalię na prowadzenie w karnych i dać jakiś tam "spokój" na następne kolejki.
To przecież ustala trener! Można by mnożyć przykłady, gdzie "podpory" drużyny są ustawiane na końcu ( Del Piero - LM 2003, MŚ 2006, Terry w finale LM z ManU i chyba jeszcze Szewa, ale ręki sobie uciąc nie dam ). Sam nie lubie Krystyny za jego pozaboiskowe wyczyny, ale piłkarzem jest świetnym, nie potrzeba szukać jakiś wyimaginowanych negatywów...
Brawo Italia. Potrójna uciecha dla mnie. Najważniejsze, że drużyna której kibicowałem od początku, dociera do finału. Cieszy mnie też odpadka szkopów, a jako dodatkowy smaczek, zawód jaki musiały przeżyć osoby które spuszczały się nad ich genialną grą m.in z outsiderami z Grecji... Mówiłem, z byle ogórem to każda klasowa drużyna wygra, ale jak przyszło co do czego i na przeciw staneła drużyna co najmniej równa, już nie było tak kolorowo. Niemcy nigdy nie pokonali Włochów w fazie pucharowej na wielkim turnieju i dziś to mogło być kluczowe, psychika!
Na szczęście Euro dobiega końca i niedzielni kibice przestaną się interesować piłką, co najmniej przez najbliższe dwa lata.
-
Cytat:
Poznajcie zasady i obejrzyjcie dobrego snookera a zrozumiecie
Cytat:
Popieram! A jak przy okazji taki Roonie wbija maksa, pytajac sedziego czy jest za to dodatkowa nagroda ( a akurat w tym turnieju nie bylo, o czym sam zawodnik wiedział ) i przy ostatniej czarnej bili dowiaduje się prawdy i postanawia odejsc od stolu ( przy czym publiczność przekonuje go jednak do gry do konca ) :mrgreen:
:shock:
Gdzie to znalazłeś? Czyżby był jakiś temat o snookerze?
-
Wracając do tematu może panowie. Włochy po prostu wymietli wczoraj drużynę Niemiec. Już dawno nie widziałem tak dobrze grającej jedenastki Azzurrich. W finale myślałem że będę kibicował Hiszpanii ale po tym co pokazali Włosi jestem za nimi :)
-
No jestem zaskoczony, Włosi grali w tym meczu po prostu lepiej. Zupełnie jak nie Włosi :)
-
jestem za Hiszpanią i mam nadzieję, że Messi strzeli w końcu bramke ;/
Forza Espana ! <33
-
Forza ITALIA! 8-) 8-) 8-)
Espania - e viva! - co najwyżej. ;)
============
Grunt że
Detshland Deutshland auf ... wi ...ze ...dein!
:lol:
============
A już najbardziej to mnie cieszy że nie słyszę tygodniami po nocach "nic się nie stało ..." gdy zamykają pobliski bar i się rozchodzą "piwosze" do domów.
tylko kibicują tej lub innej grającej jeszcze drużynie.
======================
Ktokolwiek wygra nie będę rwał włosów ani ze smutku ani z radości.
Chcę zobaczyć ładny, wyrównany, pasjonujący mecz i minimum 3 bramki, a lepiej 5. 90 minut dynamicznej gry wystarczy, oczywiście nie obrażę się jak bezie dogrywka i się zakończy 4:3 dla Włoch.
-
No to mieliśmy MECZ‘! Aż trudno uwierzyć że to był finał! Miała być dogrywka , 1 gol góra, a tu proszę! 4/0! 8-)
-
To nie to samo co finał LM Chelsea - Bayern albo MŚ 06 Włochy - Francja :D. Przynajmniej Espania pokazała, że obecnie nikt nie jest w stanie jej powstrzymać ani nawet dorównać. Mówi się, że gdyby zamiast Italii były Niemcy, to byłoby inaczej... Niemcy okazali słabość w meczu z Italią i na tym się skończyło. Tacy mocni, a trafili na drużynę silniejszą, bo tak właśnie należy nazwać niepodważalnego zwycięzcę tego półfinału. W finale znalazły się 2 najlepsze drużyny i tyle. Hiszpania rozjechała swoich konkurentów do zdobycia mistrzostwa i na tym się kończy historia ME 12. Fajnie, że pokazaliśmy się od najlepszej strony i nie będzie już tak, że obcokrajowcy nie potrafią nawet wskazać na mapie Polskę i nie będą nas porównywać do Rosji.
-
Tylko pot, trud i łzy.. :(
-
o jakby niemcy grali z Espanią to by zupeeeeełnie inaczej było ...
4 bramki w 1 połowie - wszystkie dla Espanii :twisted:
a potem byłaby druga polowa - o ile Niemiecka drużyna nieprzyzwyczajona do pogromów miałaby jeszcze odwagę wejść na murawę.
====================
Włosi - pewnie że rozumiem: byli tak blisko, a tu 4:0 , ZERO!
Ale naprawdę nie mają powodu do wstydu. grali dobrze, BARDZO DOBRZE!!!, szczęścia im zabrakło , ale też Hiszpanie byli w tym meczu naprawdę ostrzy i baaaardzo sprzyjało im szczęście. Przecież te 4 hiszpańskie gole równie dobrze jak włoskie sytuacje mogły się zakończyć : "aj! tak blisko!"
Za dwa lata możne być odwrotnie.
-
Cytat:
Zamieszczone przez Arrim
Przynajmniej Espania pokazała, że obecnie nikt nie jest w stanie jej powstrzymać ani nawet dorównać
W Europie może i tak ale jest jeszcze Argentyna, która moim zdaniem na MŚ rozegra kluczowa rolę. Wkońcu World Cup w Ameryce płd.No i gospodarze Brazylia.
Podejrzewam że za 2 lata będzie koniec supremacji Hiszpanii.
-
Cytat:
W Europie może i tak ale jest jeszcze Argentyna, która moim zdaniem na MŚ rozegra kluczowa rolę. Wkońcu World Cup w Ameryce płd.No i gospodarze Brazylia.
Podejrzewam że za 2 lata będzie koniec supremacji Hiszpanii.
Niestety, Argentyna ma ten sam problem co keidyś Hiszpania. Czyli wiele gwiazd, które ładnie pykają w grupach z cieniasami ale jak przychodzi granie o stawkę, to taktyka, teamplay i zgranie drużyny się rozsypuje. Dobrze ustawione drużyny, poukładane zjadają Argentynę na turniejach.