W przyszlym roku i tak pewnie bedzie to konieczne, bo jak sie pojawia konsole nowej generacji to wymagania w większości nowych gier mocno podskocza.Cytat:
Zamieszczone przez Shay Ruan
Wersja do druku
W przyszlym roku i tak pewnie bedzie to konieczne, bo jak sie pojawia konsole nowej generacji to wymagania w większości nowych gier mocno podskocza.Cytat:
Nie wiadomo w jakim okresie 2014 roku wyjdzie? Wiem że na gamescomie był jakiś bardzo wczesny i niestabilny kod.
W jakim by nie wyszedl, to bedzie gra na konsole nowej genracji, wiec niemal na pewno wymagania beda duzo wyzsze niz W2.
Może nie tak bardzo dużo wyższe, bo gra ma się sprzedać, więc musi dobrze chodzić większości zainteresowanych.
A nawet jeśli nie wowa karta zostają klasyki :P np warcraft 3 morrowind
Ale większość zainteresowanych to konsole - PC jest dużo w Polsce a o ile W2 była robiona głownie na PL rynek, to juz dwójka nie. W3 śmiało juz ma walczyć z Dragon Age 3 wiec siła rzeczy rynek PC nie jest najważniejszy.
Zresztą zapewne jakoś pójdzie nawet na starszych komputerach, tylko po wylaczeniu prawie wszystkiego.
Mi tam powinno pójsc na niskich ale po cichu licze na średnie...
To znalazłem na golu przekopując się przez setki postów:
John Mamais - producent wykonawczy w CDPRED w wywiadzie na E3 2013 wypowiedział się w kwestii wymagań sprzętowych, oto informacje w pigułce:
- CDPRED nie chcę aby ich gra była potworem sprzętowym, dostępna tylko dla bogatych ludzi - Redzi celują, aby gra chodziła płynnie na Geforcach serii 300 ( GT 320 itp. ) oraz słabszych procesorach 2-4 rdzeniowych :)
- Chcą dopieścić minimalną konfigurację, aby te słabsze maszyny zdolne były do uruchomienia gry w wysokich detalach.
- Redzi nie chcą aby na ich grę, wydatek na komputery był drogi... chcą aby W3 był dostępny dla jak najszerszego grona osób
- Redzi przykują większą uwagę optymalizacji i poświęcą jej mnóstwo czasu - proces optymalizacji rozpocznie się później, na razie poświęca się czas na dopieszczenie grafiki i mechanizmów gry
- Na razie W3 jest testowany na komputerach z GTX serii 600 i Tytanach - Spokojnie, Tytan nie będzie wymagany do płynnej zabawy :) To tylko karta do testów :)
- Gra na razie jest testowana tylko na PC - proces optymalizacji i produkcji na konsole pod kątem grafiki rozpocznie się w III kwartale 2013 roku
Czyli jest nadzieja grania na wysokich :P
Cytat:
Bla, bla, bla i bla. Zawsze się tak gada. Płynnie na GT 300? Buhahahahahahahahahhhahaha! "Płynnie" to dość płynne pojęcie;) Dla twórców gier to pewnie jakieś 20 FPSów. Nie oszukujmy się, bez względu na optymalizację W3 będzie wymagał dość mocnego kompa. Teraz kwestia jest taka, czy będzie to mocny komp, czy mocniejszy. Z drugiej strony zaś, komp na którym pogramy w wieśka będzie takim klasykiem, a więc pewnie zwykły domowo-growy komp kupiony za ok. 2000 zł w przeciągu dwóch lat będzie stykać.
Nie no jeżeli chcą aby to sie dobrze sprzedało to muszą zadbać o w miarę rozsądne wymagania. Zresztą nie oszukujmy się, nadchodzące konsole na których to ma chodzić nie są szczególnie potężnymi maszynami. Ja mam nadzieje, że na moim gtx 660 ti pogram w miarę komfortowo, bo tytana kupować nie zamierzam.
Ostatnio sie dowiedziałem że Charles Dance bedzie podkładał głos w angielskiej wersji wiedźmina 3 jak tu grać na zajebistej polskiej skoro tak wyśmienity aktor bedzie w agngielskiej :P?
Dla mnie polski trailer jest lepszy. Zwłaszcza głosy wojaków.
Nie no na polskiej wersji bede grał ale okazyjnie puszcze sobie angielską.
Volomir zniszczyłeś mi marzenia :evil:
Po prostu ulepsz kompa za niezbyt dużą kwotę i tyle. Nie oczekuj jednak, że W3 bedzie śmigać na sprzęcie sprzed 5 lat. Taka metafora:P
a na sprzęcie sprzed roku.....?
Nie no musi chodzić, bo co nam zostaje? Kupić tytany?
Ale może zmieńmy temat bo jest przykry :D Jak myślicie pojawi się Ciri?
Nie
Zgodze sie z przedmówcą w końcu przeniosła sie do jakiegoś innego świata.
Ciri będzie na 99%, nie da się zakończyć tej gry-trylogii dając Yen a pomijając Ciri. Zresztą:
http://s.cdaction.pl/obrazki/wiedzmin-3 ... e_4bcd.jpg
A może to mężczyzna :P?
A tak na serio,Ja bym tam wolał jakby dali Vesemira albo Dijkstre (przepraszam nie umiem wynienić tego imienia).
To jest kobieta, chyba :D Zresztą to, ze przeniosła się do innego świata( z tego co pamiętam to chyba do Króla Artura ;) ) nic nie znaczy. Mogła się przenosić kiedy chciała, ale nie pamiętam za dobrze.
Tak masz racje do króla Artura z Monty Pythona :P, mam nadzieje że będzie Zoltan i Jaskier ale to raczej nieodłączny element tej gry jakby był Roche to super ale to raczej nadzieje i marzenia.
Nie no, wydaje mi się, że w tej części zobaczymy wszystkie ważniejsze postacie z książek. W końcu trzeba jakoś zapchać ten świat. W dodatku jest to ostatnia część i twórcy mogą sobie na to pozwolić. Nie muszą się martwić tym co umieszczą w następnej części.
Ostatnia?! Naprawdę tak szybko kończyć serie która znosi złote jajka?
@edit
Boże czytałem o tym na necie i coś pisali że bedą gry w swiecie wiedźmina ale bez Gelarta, fu dla mnie ta firma i seria traci byt po trójce w takim razie.
Nie no, ja bym sobie zagrał czarodziejem w następnym rpg zrobionym pod ten świat :D Jeśli coś takiego kiedyś ktoś zrobi...
To już nie bedzie to samo ale gra taktyczna na podstawie wiedźmina była by fajna :P Grałbym Kovirem,Temerią albo Redanią.
Możliwe, że może być Ciri tylko w takim wypadku jest to zamysł twórców bo Sapkowski się pod Wiedźminem (grą) nie podpisuje czyli de facto Ciri powinna nadal siedzieć w tym innym świecie.
A Geralt powinien siedzieć na wyspie Jabłoni albo być martwy, przecież Sapek nie podpisuje się pod tą grą już od pierwszej części. No a Ciri potrafi się między światami przemieszczać więc nawet trzymając się książki nie musi w innym świecie siedzieć.
Możesz dać linka? Z tego co kojarzę była taka plotka ale chyba redzi ją zdementowali.Cytat:
Boże czytałem o tym na necie i coś pisali że bedą gry w swiecie wiedźmina ale bez Gelarta, fu dla mnie ta firma i seria traci byt po trójce w takim razie.
Nie mam pewności ale twórcy potwierdzili chyba obecność jego i Iorvetha. Ale na jakąś wielką rolę z ich udziałem nie ma pewnie co liczyć, chyba że twórcy ścisle powiążą obie te postacie i będzie jeden wątek wyglądający niemal tak samo tylko różniący się tym kto nam towarzyszy.Cytat:
jakby był Roche to super ale to raczej nadzieje i marzenia.
Ciekawe jak zrobią spotkanie Geralta z Ciri :D
Mogliby przywrócić postać Talara :D
A Ciri... nie wydaje mi się, żeby postać obok Geralta była właśnie nią. Aczkolwiek patrząc stereotypowo, koń jest biały więc jeździec to zapewne kobieta :D
Może to Yennefer?
Pomysł z grą w Wiedźmińskim świecie, z możliwością wcielania się w wybranych bohaterów wydaje się być ciekawy. Nie zapominajmy jednak, że nie mogliby z tego zrobić gierki typu Diablo, że wybiera się bohatera, a scenariusz pozostaje niezmienny - nie ważne, czy gramy paladynem, czarodziejką czy nekromantą. Po nieliniowej i tak dopracowanej grze, twórcy nie zrobiliby czegoś takiego. Z kolei wprowadzenie alternatywnych scenariuszy dla każdego z bohaterów, zajmowałoby mnóstwo miejsca. W końcu wątki czasem się przeplatają, ale weźmy np. przeżycia Jaska i przeżycia Triss - praktycznie odrębne.
Yenna ma kruczoczarne włosy, na artworku wyraźnie jest wyeksponowany ten blond/szary kosmyk.Cytat:
A Ciri... nie wydaje mi się, żeby postać obok Geralta była właśnie nią. Aczkolwiek patrząc stereotypowo, koń jest biały więc jeździec to zapewne kobieta :D
Może to Yennefer?
Jeżeli ma być poruszony wątek Gonu to Ciri jest niemal niezbędna, zresztą to właśnie jej postać jest zapewne powodem przerwania sielanki Geralta i Yen.
Faktycznie, przeoczyłam ów jasny kosmyk :)
Może powinniśmy wystosować pismo z zapytaniem do CDPR? :D
Mi to by się marzyło granie jako wojak po stonie Nilfgaardu lub Królestw Północy :)
Poza tym ma wiedzmiński miecz. Można zakładać, że jest to Geralciny ostrze, ale czemu więc znajduje się przy drugim koniu?
Pewnie dlatego, że Ciri też była "wiedźminką" :) I to całkiem niezłą.
Będzie też planszówka :)
http://www.eurogamer.pl/articles/2013-0 ... ina-raport
Jestem ciekaw czy tym razem Północ sie obroni przed najazdem Niffgardu jak nie zyją Folstest i Henselt (zależy co wybraliście).