Dokładnie o to mi chodziło ;) Zdajesz
Wersja do druku
Dokładnie o to mi chodziło ;) Zdajesz
No Vasyshq, nie wstydź się ze swoim pytaniem. śmiało zadawaj :p
Po kilku dniach przerwy wydaje mi się, że chyba zrobimy kto pierwszy ten lepszy kto wejdzie tutaj pierwszy niech zada pytanie i już ;) jak Vash wróci dostanie pytanie z powrotem chyba, że z niego zrezygnuje.
No w sumie można, bo w końcu o to chodzi, żeby pytania były jak najczęściej ;) W ogóle to można ustalić jakiś limit na odpowiedź, dajmy na to 2 dni, żeby nie było przestojów.
jeśli głosów sprzeciwu nie będzie to proponuję pytanie: jakie jest imię węża zjadającego własny ogon, symbolu nieskończoności?
Uroboros
Dobrze, zadajesz
Co zrobił ze Szczurami Bonhart po zwycięskiej walce z nimi?
Oderżnął każdemu głowę na oczach Ciri
Tak, twoja kolej
Jak już wątek Bonharta poruszyłeś, to pójdziemy za ciosem: Kogo początkowo (i mylnie) wziął Bonhart za wiedźmina?
Cahira w zamku Stygga (jakby to się odmieniło. W Stydzdze?)
Dobrze, zadajesz (chyba to się nie odmienia :P)
"...... cofnął się o krok, błyskawicznie dobył miecza.
- Sam tego chciałeś, czarowniku. Zabiję cię. Nic ci nie pomogą twoje sztuczki. Mam przy sobie żółwi kamień.
Geralt uśmiechnął się. Opinia o mocy żółwiego kamienia była równie powszechna, jak błędna. Ale wiedźmin nie myślał tracić sił na zaklęcia, ani tym bardziej narażać srebrnej klingi na zetknięcie się z brzeszczotem ......."
O kim tu mowa?
O Ostricie, gdy przyszedł przekonywać Geralta, by zaniechał odczarowania Strzygi na zlecenie Foltesta.
Myślę, że śmiało możesz zdawać bo również miałem dać taką odpowiedz jednak byłeś szybszy ;)
Kto i w jaki sposób rozpętał Catrionę i skąd taka nazwa zarazy?
Najpierw Ciri udała się do naszego średniowiecza gdzie ją złapała (to chyba u nas cholera się nazywało) później potoczyło się już lawinowo (złapał ją szczur>kot>kobieta itd.). Co to nazwy to nie jestem pewien ale tak chyba nazywał się statek na którym ona przybyła.
Dobra odpowiedź. Zadajesz.
Czemu Geralt tytułuje się Geraltem z Rivii? Odpowiedzi są 2 i trzeba napisać obie.
Pierwsza to dlatego iż na początku wymyślił sobie jakieś chore imię którego nie jestem w stanie wypowiedzieć i Vesemir powiedział mu, że to głupie i bez sensu i zaproponował mu wyliczanke z dużymi miastami i padło na Rivię, nauczył się nawet rivskiego akcentu. Druga to podczas bitwy o most ( w Chrzcie ognia ) poprowadził atak chorągwi z Rivi i królowa Meve po bitwie mianowała go rycerzen i nazwała go Geraltem z Rivi
Dobrze zadajeś.
Sorki, że tak długo ale miałem wyjazd ;)
Pamiętacie wyprawę drużyny do Tussanit ? Jeśli tak to powiedzcie jakie 3 kury były w kuchni w rezydencji księżnej ?
Pytanie hardcore'owe, sam motyw wizyty w Toussaint pamiętam nieźle, ale nie mam zielonego pojęcia o co chodzi, jakaś podpowiedź może?
Patrzę na forum a tu o Wiedźminie, no to muszę się włączyć :P
te kury to:
-jarzębiata
-czarna
-NIE MA TRZECIEJ, :P sprawdzałem podrozdział za podrozdziałem , zaczyna się od powtarzania o DWÓCH kurach, czarnej i jarzębiatej"PO kuchni, na pazurzastych łapach, chodziły płochliwie dwie kury-jarzębiata i czarna." Kiedy Drużyna wynosiła się z zamku Sapkowski zabawnie dla tych co zwracają uwagę na szczegóły, napisał " Jarzębiata kura dziobała okruszki, w kuchni pachniało rosołem..." hehe , ale trzeciej nie ma.
Wygrałeś 1 000 000 $ ;] Zdajesz ;)
Edit:
Sorki Demand, że nie dałem podpowiedź ale dostępu do kompa nie miałem przez 2 dni ;)
Jak brzmiało prawdziwe imię Iskry od Szczurów i co one znaczyło?
Anewedien albo coś w tym guście, bo nie mam zbytnio pamięci do tych elfich imion ;) oznacza ono Dziecię Ognia
Aenyweddien, taak :D zadawaj.
Co było symbolem brygady Impera, elitarnej gwardii Imperatora ?
Z tego co pamiętam to Scorpion?
Źle. Podpowiedź chcecie ? ;)
Salamandra. Czy to wbrew zasadom że wyszukałem odpowiedź? :lol:
W zasadzie to nie ma powiedziane, że to łamie reguły, ale ogół ludu by wolał żeby znać odpowiedź a nie ją odszukać ;) Oczywiście zdajesz ;)
Objawy choroby- "Catriony" są prawie takie same jak u jakiej choroby?
Dżumy
OKEJ
Pod koniec sagi (już po bitwie pod Starymi Pupami ;) ) w pewnym lesie przez przypadek spotykają się trzy osoby odgrywające spore znaczenie w polityce, ale muszące po wojnie uchodzić ze swoich krajów. Proszę o wymienienie tych osób.
Jak pamiętam to był:
-Boreas Mun
-Faolitarna
-Myślę że pielgrzymem jest Dijkstra
Ten trzeci się nazywał Ori Reuven i chyba to rzeczywiście był Dijkstra
Mefisto - dobra odpowiedź, zdajesz
@Vedymin: przedstawił się Sigi Reuven, a nie Ori, zaś biorąc pod uwagę posturę pielgrzyma i to że Djikstra miał na imię Sigismund, to można się łatwo domyślić kto zacz ;)