-
Re: Dyskusja ogólna o grze Total War: Rome II
Cytat:
Zamieszczone przez Sajojr
Witam czy mógłby ktoś napisać o co chodzi z: Nie możesz prowadzić handlu. Nie można stworzyć drogi morskiej z ich stolicy. Gram Spartą i jedyne z kim mam umowę handlową są Ateny. Z innymi Państwami nie mogę. Dlaczego?
No to chyba przecież podałeś sam powód (a raczej gra ci podała), to o co chodzi? Oni po prostu mają już maksymalną liczbę szlaków handlowych w swojej stolicy (oczywiście morskich lub wcale nie mają portu).
Co do tłumaczenia to niestety tak jest, nie potrafimy zrozumieć, że dla anglików shield bearers brzmi tak samo beznadziejnie jak dla nas nosiciele tarcz, mimo, że nam może się wydawać, że oni mają fajnie bo ich nazwy brzmią epicko xD.
Ja mam pytanie czy frakcje obecnie niegrywalne jak kieruje nimi komputer też mają unikalne bonusy i kary? No i tutaj jestem prawie pewny, ale też zapytam czy frakcje grywalne u komputera mają bonusy i kary? :P
-
Bitwy są trochę za szybkie racja.U mnie np. po zbliżeniu kamery na jednostkę powstaje efekt przyspieszenia czasu.Nie wiem,czy ktoś też ma takie coś.
A co do tłumaczenia - z tak beznadziejnym jak żyje się nie spotkałem.Gdzieniegdzie brakuje W OGÓLE TŁUMACZENIA,nazwy jednostek są po prostu śmieszne. Cenega spieprzyła sprawę,wygląda to tak,jak by to tłumaczenie robił jeden zapracowany facet...
-
U mnie jak już pisałem gra działa dobrze ale te 3-5 minutowe bójki kiboli mnie tak odpychają że chyba wstrzymam z graniem się do wydania patcha, który to pozmienia. No i interfejs. Pewnie to się akurat nie zmieni ale i wygląd (co z tego że stylizowane na epokę ale zwyczajnie brzydkie te wszystkie ikony) i funkcjonalność. Ciężko się połapać. Jest to możliwe ale zupełnie nieintuicyjne. Najgorsze z całej serii, a grałem we wszystkie Totale oprócz Shoguna2.
Co do bitew to chyba siła Rzymu opierała się na walczących w zwartych szykach jednostkach? Jeszcze hastati nie mają na karcie jednostki informacji że walczą w szyku. Ale już Principes i Triari mają. To odpaliłem własną bitwę żeby zobaczyć jak to z tymi szykami jest. I dalej kiepsko. Może trochę trzymają się w bardziej zwartej kupie ale nadal to , a nie szyk.
Gratuluję otrzymania ostrzeżenia za używanie nie przyzwoitych słów. Oprócz wspomnianego ostrzeżenia zdecydowałem się na wyczyszczenie fragmentów. Masz coś komuś do przekazania, rób to z głową.
Samick
Edit:
Cóż mi pozostało jak serdecznie przeprosić wszystkie te nieskalane duszyczki, których ową niewinność brutalnie swym niewyparzonym językiem pogwałciłem :) Niestety pewne środowiska skrzywiają nieco. Cieszcie się niewiniątka że po angielsku nie pisałem.
Cytat:
Zamieszczone przez bachuxd
Radzę ci zrobić jakąś cenzurę na tego posta, zanim admin to przeczyta i wyłapiesz warna. ;)
Donosiciel ;)
-
Prędzej liczył bym na moda niż na patcha.
Radzę ci zrobić jakąś cenzurę na tego posta, zanim admin to przeczyta i wyłapiesz warna. ;)
-
To prawda ja też jestem zawiedziony AI wroga...gram na poziomie legendarnym i podbijanie coraz to nowych ziem w kampanii idzie po prostu jak bułka z masłem. CA chwaliło się, że komputer będzie wykorzystywał każdą naszą słabość i próbował nas flankować itd ... gdy ich jedyną częstą zagrywką jest szarża wprost na naszą falangę elitarnych jednostek i 5 metrów przed robieniem odwrotu :D albo podczas szturmu na miasto byli tak bardzo zajęci moimi piechurami atakującymi bramę, gdy od strony morza zrobiłem desant przez ich port i zdobyłem gwiazdkę bez żadnej przeszkody... nawet nie pomyśli, żeby może tak zrobić odwrót .... Ogólnie grę jako ogrom pracy oceniam na 8/10 ... lecz AI oraz łatwość gry i pełno bugów na 2/10 niestety...
-
Zdecydujcie się jedni piszą o bardzo dobrym AI "O bitewną SI użytkownicy bali się równie mocno, jak o tę strategiczną. Sądzę jednak, że ta radzi sobie całkiem dobrze. W porównaniu do SI z Shoguna 2, SI w drugiej odsłonie Rome prezentuje poziom o dwie klasy lepszy. W Shogunie 2, SI często wysyłała generała oraz kawalerię na samobójcze szarże prosto pod ogień naszych łuczników bądź artylerii. Nie spotkałem się z czymś podobnym w Rome 2. Wręcz przeciwnie, komputer stara się ustawiać swoje armie równolegle do szyków gracza i podczas walki wykorzystuje zarówno specjalne umiejętności jednostek, jak i generałów, których umieszcza za swoimi liniami, by wspierali swoje oddziały. Umiejętnie wykorzystuje kawalerię, którą zawsze stara się oflankować nasze armie, by zaatakować harcowników oraz wspomóc swoich walczących towarzyszy szarżą od tyłu." (recenzja voitka, innych tak piszących też widziałem), a inna grupa o katastrofalnej AI. Natomiast nikt o średniej xD.
-
Co do rejestracji Rome II w ramach kompanii graczy dostałem odpowiedź z kluczem rejestracji elektornicznej. Co ciekawe dostałem 340 punktów, a kolejne 90 jest za zarejestrowanie EU III + Rome. Zatem mam razem 430 punktów. Brakuje mi jeszcze 70, by móc kolejną grę kupić ze zniżką "40% ZNIŻKI NA GRY PC PRZEZ 30 DNI". Dosyć ładne combo :D
-
A ja mam takie pytanie. Czy punkt zwycięstwa w czasie normalnej bitwy w polu nie jest przypadkiem bugiem?
Jeśli jest to świadome utrudnienie to naprawdę cholernie głupie, przecież podczas każdej bitwy wybór terenu jest szalenie ważny a tutaj twórcy nie pozwalają nam dogodnie się ustawić bo tak im się podoba.
-
Cytat:
Zamieszczone przez Wismerin
A ja mam takie pytanie. Czy punkt zwycięstwa w czasie normalnej bitwy w polu nie jest przypadkiem bugiem?
Jeśli jest to świadome utrudnienie to naprawdę cholernie głupie, przecież podczas każdej bitwy wybór terenu jest szalenie ważny a tutaj twórcy nie pozwalają nam dogodnie się ustawić bo tak im się podoba.
Niestety tak ma być trzeba czekać na mod w oblężeniach jest to fajny system ale w normalnych bitwach porażka
-
Cytat:
Zamieszczone przez ajax
Cytat:
Zamieszczone przez Wismerin
Niestety tak ma być trzeba czekać na mod w oblężeniach jest to fajny system ale w normalnych bitwach porażka
W oblężeniach jest to fajne jak są 3 punkty lub więcej...ale kiedy jest jeden punkt to możesz wygrać bitwę nie tracąc przy tym ani jednej jednostki ... tak jak opisywałem kilka postów wyżej. Nie jestem trollem, gram w serię total war od gówniarza od pierwszej części shoguna... Rome 2 uważam za najbardziej miodną lecz również najbardziej zabugowaną i najłatwiejszą ze wszystkich części, mam nadzieję, że to szybko poprawią w patchach... no i oczywiście czekam na Darth Mod!
Dodam też, że głupotą jest bronienie jeszcze niestety imo wersji BETA gry... polecam ten filmik :D
http://www.youtube.com/watch?v=VdpIENG0 ... e=youtu.be
-
A mi sie trafila zabawna sytuacja na mapie. Ostatnie miasto Rzymu do podbicia na mnie czeka. Ale nie moge go zaatakowac bo blokade morska jednym stateczkiem przez cala gre prowadza Etruskowie a jak nie oni to Kartaginczycy. AI Rzymu nie stara sie nawet zniesc tej blokady ale przez nia nie moge atakowac miasta bo musze najpierw wypowiedziec wojne przyjacielskim Etruskom, pobic ich stateczek i dopiero wtedy miasto zajac co tez zrobilem. Co najzabawniejsze w kolejce do zajecia miasta czekala tez olbrzymia armia jakiegos 1 prowincjonalnego Ai ale tez nie mogli go zajac bo jak wspomnialem wyzej najpierw musieliby pogonic statek Etruskow.:)Mialem olac to miasto ale Rzym byl upierdliwy co chwila atakujac mnie jakimis malymi silami.
Cytat:
Zamieszczone przez Przemysł II
Co do rejestracji Rome II w ramach kompanii graczy dostałem odpowiedź z kluczem rejestracji elektornicznej. Co ciekawe dostałem 340 punktów, a kolejne 90 jest za zarejestrowanie EU III + Rome. Zatem mam razem 430 punktów. Brakuje mi jeszcze 70, by móc kolejną grę kupić ze zniżką "40% ZNIŻKI NA GRY PC PRZEZ 30 DNI". Dosyć ładne combo :D
Przez 30 dni kombo. 70 pkt wiec bedziesz musial cos kupic jeszcze i pozniej zeby wykorzystac szybko to kombo to kolejna gre:) To super(bo dostajesz 70 pkt i wykorzystujesz 40% znizki) gdy rzeczywiscie planujesz kupic jeszcze 2 gry w innym przypadku, to nic nie daje. Tak czy siak oni zarabiaja:). Chwyt marketingowy. W sumie 3 gry sprzedadza:)
-
Gdy podbiję wszystkie prowincje państwa (Liga Etrusków) powinno ono przestać istnieć, czy dalej będą istnieć jej jednostki?? Zająłem dziś ostatnią prowincję LE i ich flota dalej jest w grze. Wkurza mnie to dosyć, bo dalej mam w dyplomacji stan wojny z tym państwem, a przecież nie mają oni żadnej prowincji.
-
No przecież właśnie o to chodzi w tej części, żeby nie dało się zniszczyć państwa jak mają wielką armię za miastem....
-
Dokładnie, śmieszyło mnie w ETW, nie pamiętam czy też w S2, gdy komputer na chwilę się oddalił kilkoma armiami od miasta i po zdobyciu tegoż nagle wszystkie znikały XD.
-
tylko, że to są 2-3 armie po 1-2 jednostki, które pływają po morzu i są strasznie upierdliwe.
-
Pojawił się beta patch:
Kod:
Hi all,
This is the beta of the patch due to go live tomorrow. If you’d like to test it to see if it solves some problems for you please follow the installation procedure:
In your steam game library, right click Total War: Rome II. Then choose Properties and select the BETAS tab. Finally select “patch1beta” from drop down list.
Please do be aware that this may not work or solve your specific issue and you take part in any beta tests at your own risk. If you do not wish to assume that risk please wait for the official live update tomorrow.
We are continually working to improve ROME II for all players; the next update after this one will be next week.
Thanks
Matthias
Here are the patch notes for Total War: ROME II Patch 1 (due for release on 06/09/2013):
For additional information on improving graphical performance visit this thread.
• Higher average frame rates with out-of-the-box settings (more conservative settings)
• Fix for DirectX 10.0 Lighting issue reported - environment map wasn't being created leading to black reflections.
• Fixed a sunken Samothrace temple complex world wonder on the Campaign map.
• Fixed defender being able to create encampments when involved in a combined battle.
• Added some localisation fixes to audio packs in French, Russian, Italian, German and Spanish.
• Fixed lock up in Multiplayer Campaign battles when a desynchronisation occurs. Players are now notified of the desynchronisation, and the battle ends.
• Fixed Multiplayer Campaign battle "overrun" prompt, which was not being shown to a player if they were a reinforcement and the other player was spectating.
• Fixed corrupt loading screen when changing to fullscreen / windowed mode after a battle, and then going into another battle.
• Fix for Multiplayer Campaign host being unable to move the camera in campaign, after reloading a save game on some rare occasions.
• Safe guards added to prevent a very rare crash in coastal assault battles.
• Fix for game lock up during end turn sequence / Celtic AI faction turn in single player campaign.
• Improved AI use of walls on Athens large settlement battle map.
• Improvements to Auto-resolve balancing in Single Player and Multiplayer Campaign modes.
• Aligned ship unit upkeep costs with land units - made mercenary ships more expensive and non-mercenary ships cheaper.
• Fixed slow turning rates for transport ships.
• Improved civil war balancing in relation to campaign difficulty.
• Fixed vehicle ground pipes, to prevent Siege Towers becoming immovable when they are left empty during the Deployment Phase of a Siege Battle, then units were moved into the Siege Tower when the battle has started.
• Fixed bug when ramming sideways into moving ship, which caused the ramming ship stick to target and strafe along with it in battles.
• Reduced the chance of Naval units sometimes clipping through the ground or harbours / ports during Port Assault battles when attempting to disembark.
• Fixed issue where armies would be stuck in Muster stance and could not exit that stance in Campaign modes.
• Fixed case where spies could get stuck on top of fleets in Campaign modes.
• Fixed rare post battle lockup in Campaign modes.
• Improved unit pathfinding in Barbarian village battle maps (fixed no go zones).
• Fix for Multiplayer Campaign lock up when the player was reinforcing an AI ally who was victorious in battle, causing the player to become stuck with no victory / continue / exit battle user interface functionality.
• Fix for cultural influence bonus from the Shrine of Neptune building
• Fix for “Zone of Controls” of hidden armies being visible to both players in head to head Multiplayer Campaign mode on mouse-over.
• Assorted minor fixes to city battle maps.
• Fix for "Rome Wasn't Built in a Day" achievement failing to unlock when its requirements were met in some situations.
-
Cytat:
Zamieszczone przez adi
Przez 30 dni kombo. 70 pkt wiec bedziesz musial cos kupic jeszcze i pozniej zeby wykorzystac szybko to kombo to kolejna gre:) To super(bo dostajesz 70 pkt i wykorzystujesz 40% znizki) gdy rzeczywiscie planujesz kupic jeszcze 2 gry w innym przypadku, to nic nie daje. Tak czy siak oni zarabiaja:). Chwyt marketingowy. W sumie 3 gry sprzedadza:)
Bon mogę w każdej chwili aktywować, więc za miesiąc kupię 2 grę i uzbieram te 70 punktów, a potem mogę rok później skorzystać z tego bonu. Poza tym nie muszę kupować gier kiedy oni chcą i jakie chcą ale ja decyduję kiedy aktywować ten bonus i na co go przeznaczyć. Oprócz strategii gustuję także w symulatorach. Poza tym ten bonus mogę wykorzystać także w stosunku do kolegi (ja kupuję, on oddaje mi kasę, gra idzie do niego). Punkty nie przepadają. Kupię jakąś tańszą grę, a bonus aktywuję jeżeli będę chiał kupić drogą grę, jak np. dodatek do Rome II :D
-
Dlaczego CA wrzuciło nas do Europe East? Wnioskuje to po multi, bo są sami Polacy i ułamek Rosjan.
-
[quote=King Louise Assurbanipal]
Cytat:
Zamieszczone przez "{{B-S}}SpartaN":35obqhsd
Czy jest gdzieś dostępny spis jednostek w poszczególnych państwach? Czy jest duża różnorodność jednostek w tej odsłonie?
W menu gry jest encyklopedia gdzie są opisane wszystkie jednostki. Wg mnie jest duża różnorodność, dużo większa niż w poprzednich grach.
Osobiście uważam, że najsłabiej wypadają Galowie (przed premierą ludzie pisali, że CA kładzie nacisk na Galów, a frakcje hellenistyczne zlewa). Okazuje się, że jest odwrotnie. Frakcje hellenistyczne są najbardziej różnorodne, kiedy Galowie ubożsi (wg mnie) od Germanów. To co zrobili z frakcjami hellenistycznymi to PRAWIE mod. Miałem styczność też z frakcjami iberyjskimi, iliryjskimi, trackimi i dackimi, które widać także są całkiem specyficzne. Przydałoby się to Galom bo ich roster ma wiele frakcji celtyckich, zajmujących olbrzymią część mapy.
Jakbym miał coś zmieniać to zmieniłbym też roster Rzymu.[/quote:35obqhsd]
Jeszcze nie mam gry, wstrzymałem się z zakupem po przykrych doświadczeniach z poprzednimi częściami. Badam opinie :) Czyli nie ma nigdzie dostępnych online jednostek jakie są do dyspozycji. Nie chciałbym nabyć gry gdzie na multi będzie walka armii klonów. Mam prośbę do Ciebie King Louise Assurbanipal, jeśli nie stanowiłoby to dla Ciebie problemu byłbym wdzięczny za screen z paletą jednostek chociażby Rzymu i któregoś z Greckich państw.
-
[quote={{B-S}}SpartaN][quote="King Louise Assurbanipal":bylbzlzz]
Cytat:
Zamieszczone przez "{{B-S}}SpartaN":bylbzlzz
Czy jest gdzieś dostępny spis jednostek w poszczególnych państwach? Czy jest duża różnorodność jednostek w tej odsłonie?
W menu gry jest encyklopedia gdzie są opisane wszystkie jednostki. Wg mnie jest duża różnorodność, dużo większa niż w poprzednich grach.
Osobiście uważam, że najsłabiej wypadają Galowie (przed premierą ludzie pisali, że CA kładzie nacisk na Galów, a frakcje hellenistyczne zlewa). Okazuje się, że jest odwrotnie. Frakcje hellenistyczne są najbardziej różnorodne, kiedy Galowie ubożsi (wg mnie) od Germanów. To co zrobili z frakcjami hellenistycznymi to PRAWIE mod. Miałem styczność też z frakcjami iberyjskimi, iliryjskimi, trackimi i dackimi, które widać także są całkiem specyficzne. Przydałoby się to Galom bo ich roster ma wiele frakcji celtyckich, zajmujących olbrzymią część mapy.
Jakbym miał coś zmieniać to zmieniłbym też roster Rzymu.[/quote:bylbzlzz]
Jeszcze nie mam gry, wstrzymałem się z zakupem po przykrych doświadczeniach z poprzednimi częściami. Badam opinie :) Czyli nie ma nigdzie dostępnych online jednostek jakie są do dyspozycji. Nie chciałbym nabyć gry gdzie na multi będzie walka armii klonów. Mam prośbę do Ciebie King Louise Assurbanipal, jeśli nie stanowiłoby to dla Ciebie problemu byłbym wdzięczny za screen z paletą jednostek chociażby Rzymu i któregoś z Greckich państw.[/quote:bylbzlzz]
Widzę że jesteś leniwy jak mało kto masz dziesiątki filmików gdzie pokazywane są wszystkie frakcje i ich dostępne jednostki
-
-
Siema. Jestem bardzo zawiedziony tą grą. Grywalność w porównaniu z mtw 2 1 do 10.. Chce ktoś ode mnie odkupić to badziestwo??? tyle hajsu poszło się....
-
are na twoim miejscu poczekałbym tydzień może dwa wprowadzą patche i może te "największe" bugi naprawią, swoją drogą ja żadnego takiego buga nie mam ani uciekających mi sprzed włóczni żołnierzy wroga, jedyny bug jaki miałem to drabina bawiąca się w tornado pod murem wroga.
-
Jestem około 25 rundy i póki co monotonia lekka. Gram Icenami, mam już całe wyspy natomiast walki z innymi barbarzyńcami robią się nudne..wszyscy te same jednostki, te same schematy. Mam nadzieję, że jak dotrę na południe to czeka mnie miła odmiana i trudniejszy rywal
-
Ałć... http://www.youtube.com/watch?v=SGFcUWzzO-8
Swoją drogą u mnie też się zdarza, że AI biegnie na moje jednostki i zawraca. Prócz tego na poziomie trudnym po 50 turze Pontem leje wszystkich, a Selucydzi którzy mieli dwa razu tyle prowincji co ja wystawiali przeciwko mnie armie złożone z motłochu. Wojna skończyła się po 3 turach... Smuta straszna... :(
-
To normalne, że w pierwszej bitwie generał nie ma możliwości inspiracji/motywacji jednostek? Trzeba zdobyć jakąś gwiazdkę najpierw? Bo rozegrałem dwie bitwy 'zielonymi' generałami i nie miałem możliwości boostowania wojsk.
-
Jak na razie chyba najnudniej sie gra w Rome 2 w porownaniu do poprzednich serii. To tylko poziom hard i dlugo nie gralem ale ide jak burza;)ANi jednej w sumie porzadnej bitwy nie rozegralem. Daje auto bo nie chce mi sie motloch mlocic. ZObacze pozniej legendarny. Za to rozdrobnili budynki i mamy ich mase co dodaja po kilka procent zysku do tego i tamtego.Przez to trzeba ciagle sprawdzac gdzie co i po co. Na SP to moze dobra zabawa ale w kampie MP to raczej obniza grywalnosc. DOdatkowo te wewnetrzne frakcje w sumie zadnej z nich zabawy.Szpiedzy i dyplomaci etc nie uzywam bo wystarczy mi zwykla sila. Zreszta zauwazylem,ze pomnozyli niepotrzebnie we wszystkim rozne opcje jak cechy, zdolnosci, ktore dodaja po kilka malych nic nie znaczacych procentow i zmuszaja gracza do ciaglej uwagi i czytania. To meczace troche. Czy to wazne ,ze zabijemy kogos przez otrucie czy inna metoda? Roznica kilka procent z kosmosu a i tak nieskuteczna np 70 procent:) Cos mi sie wydaje,ze poslzi na latwizne. Zamiast usprawnic to co jest, to dodali wiele mydlacych oczu "slicnzych "dodatkow, ktore nie sa potrzebne. No i co chwila jakis raport,ze ktos dostal ceche. Naklikam sie jak w starcrafcie;);)
P.S. WNiosek? Moze same bitwy mp beda okey ale kampa mp bedzie gorzej wygladala niz w poprzenich seriach. O sp nie ma co wspominac;)Mam nadzieje,ze zmienie zdanie po dluzszej grze;)
-
Racja adi, wpakowałem wszystko w trucizne i przy 80% i tak akcje są nieskuteczne. Gdyby Ci agenci tworzyli ważne ogniwo w grze, to już powinienem się martwić, że mój agent ma 60 lat...a mi to kompletnie wisi, bo roboty u nich zero. Dlatego obecnie dwóch moich agentów co turę po prostu posyłam w głąb mapy i odkrywam tym samym inne frakcje i widzę, kto obrósł w piórka, a kto jeszcze nie :D
-
Dokladnie. I co chwila mi jakis general znika bo jakis zamach z frakcji albo ufolodki. I tez multum opcji meczacych niepotrzebnych. A to odzyskiwanie generala co kiedys zostal zabity a to rekrutacja takiego a to takiego. I znowu znikaja im zdolnosci chyba ktore nabyli podczas walk(znkaja jak padaja ofiara zamachu). DObrze,ze nie dorzucili senatu z 450 czlonkami i z kazdym trzeba rozmawiac i przeprowadzac taka a nie inna interakcje ;)Szczerze mowiac zniknal mi Pyrus i do dzisiaj kraza legendy jak o zabojstwie Kenediego.W sumie to juz nie kojarze jakich mam gereneralow bo po chwila znikaja i sie pojawiaja. A avatary maja takie samo-podobne. Nie wspominajac o imionach. Dionizosteles dostal ceche chcesz skonczyc ture?? No to szukam. Ten to DIonizoses ten Diazos aaaa to ten pewnie dyplomata. A tam jak przy kazdym milion cech do wyboru. No albo ten; dostal ceche" czy cche zastapic nia poprzednia czy wstrzymac sie". Patrze co dostal +1% do czegos tam. A chu.. z tym 1% . Przejaskrawienie specjalne;)A i najlepsze. Dodaje te cechy starannie wybierajac a tu nagle mi persona znika. Pewnie znowu zamach frakcji albo ufoludki. ALe moge kolejnego znowu zwerbowac i zabawa odpoczatku.
P.S. Jestem obecnie na 100% pewien,ze specjalnie w trailerach pokazywali urodziwe kobietki by omotac biednego gracza;)
A teraz mam zabawe dla Was. Policzcie ile procentow dostajecie z budynkow z cech urzednikow, generalow etc do czegos tam;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez Grogmir
To normalne, że w pierwszej bitwie generał nie ma możliwości inspiracji/motywacji jednostek? Trzeba zdobyć jakąś gwiazdkę najpierw? Bo rozegrałem dwie bitwy 'zielonymi' generałami i nie miałem możliwości boostowania wojsk.
Wydaje mi się że zależy to od autorytetu ale pewien nie jestem.
-
Możliwe, możliwe - możesz generałem nigdy nie mieć możliwości inspirowania wojsk - a zamiast tego straszenia wrogów okrzykiem :mrgreen:
-
Każdy z tych 3 współczynników daje co innego. Autorytet prawie na pewno inspirowanie a "zapał" właśnie choćby wojenny okrzyk ;)
-
Adi, pjona za fajny post ;).
Ja też mam problem ze zrozumieniem tego systemu frakcji... Absolutnie nic on nie daję, a non stop są jakieś próby zabójstwa czy coś... Nie mam zielonego pojęcia jak zwiększyć zaufanie, a nawet jak mam je spore to nie widzę absolutnie żadnej różnicy,a te całe intrygi czy coś to jest jakieś nieporozumienie. Drogie to, a jak działa to nie widać - w poprzednich Total Warach jak się zaaranżowało małżeństwo to był z niego jakiś potomek, a tutaj? W poprzednich częściach można było też poczuć jakąś bliskość z generałem, cesarzem naszego imperium i chciało mu się zapewnić potomka, gdy tutaj nie wiem kto jest kto. Oczywiście nie rozumiem też tego całego gravitas i systemu dworzan/starszyzny - nijak to się do siebie ma. System rekrutacji wodzów jest też absolutnie tragicznie zły nie wiem po jaką cholerę dawać mi jakiś wybór skoro się niczym Ci generałowie nie różnią, ot czasem cyferka w górę czy w dół. Nawet tych z mojej frakcji ciężko rozróżnić(o tragicznie wyglądających "głowach" przez litość nie wspomnę).
Ciekaw jestem komu w CA przeszkadzało proste drzewko genealogiczne i jakim cudem recenzje nie wychwytują tego śmiesznego systemu?
-
-
Cytat:
Zamieszczone przez are91
Siema. Jestem bardzo zawiedziony tą grą. Grywalność w porównaniu z mtw 2 1 do 10.. Chce ktoś ode mnie odkupić to badziestwo??? tyle hajsu poszło się....
A niby jak mógłbyś mi przekazać tą grę jak już wykorzystałeś kod?
-
Cytat:
Zamieszczone przez Promulgacja
Sadzac po komentach mod dziala w kwestii 5 minutowych bitew. Z czasem wyjdzie kilka Modow i bedzie sie gralo przyjemnie. Zawsze sie dziwilem dlaczego CA nie zatrudni tych chlopow od modow jako konsultantow i od pierwszego strzala wyda Total War ktorego potem pol roku nie trzeba poprawiac.
-
Cytat:
Zamieszczone przez Abracadabra
Cytat:
Zamieszczone przez Promulgacja
Sadzac po komentach mod dziala w kwestii 5 minutowych bitew. Z czasem wyjdzie kilka Modow i bedzie sie gralo przyjemnie. Zawsze sie dziwilem dlaczego CA nie zatrudni tych chlopow od modow jako konsultantow i od pierwszego strzala wyda Total War ktorego potem pol roku nie trzeba poprawiac.
przecież zmiana statystyk jednostek jest dziecinnie prosta, nie trzeba nikogo zatrudniać - poza tym trzeba przyznać, że CA jest konsekwentna, od lat w każdej części bitwy trwają maks pięć minut - to mnie tylko utwierdza w przekonaniu, że wzorem COD w statystykach wychodzi im jakaś grupa docelowa amerykańskich "hamburgerów" - taki mało wymagający ale za to liczny target pod którego robi się grę - czyli od lat to samo - starcraft na polu bitwy
-
-
Cytat:
Zamieszczone przez Vrael
dworzan/starszyzny - nijak to się do siebie ma. System rekrutacji wodzów jest też absolutnie tragicznie zły nie wiem po jaką cholerę dawać mi jakiś wybór skoro się niczym Ci generałowie nie różnią, ot czasem cyferka w górę czy w dół. Nawet tych z mojej frakcji ciężko rozróżnić(o tragicznie wyglądających "głowach" przez litość nie wspomnę).
Ciekaw jestem komu w CA przeszkadzało proste drzewko genealogiczne i jakim cudem recenzje nie wychwytują tego śmiesznego systemu?
A mi się podoba, dodatkowo to że jest scharakteryzowany 3 współczynnikami, dodatkowo niżej jest jaki wpływ i na co działa każdy z nich.
Powinna być tylko opcja gdy pojawia się nowy pomocnik o informacji jaki jest obecny.
Czy zarządzanie Rzymem jest takie same jak w innych Państwach?
Piszecie ze za dużo zmiennych i dużo one nie wnoszą. Jest to nie prawda.
Można rozwijać generała w danym kierunku dodatkowo pakując mu pomocnika.
IMHO na plus cała otoczka rozwoju postaci.
-
tak przy okazji mają fajny benchmark w grze, najpierw lajtowo, oglądamy sobie spacerek legionistów, bla, bla, bla, truchtu, truchtu - oczywiście framerate jest wysoki i w końcu dochodzi do starcia i nagle fpsy dramatycznie lecą na łeb na szyję! i żeby czasem średnia klatek za bardzo nie spadła - test na wszelki wypadek szybciutko tutaj się kończy.