Nie podstawkę mogę normalnie odpalić i grać tylko jak w mod manager zamontuje tego moda to nie działa.
Wersja do druku
Nie podstawkę mogę normalnie odpalić i grać tylko jak w mod manager zamontuje tego moda to nie działa.
W mod co prawda już dawno nie grałem ale z tego co pamiętam jeśli masz zainstalowaną łatkę beta17 to mod manager nie działa
Nie wiem czy mam, jak to sprawdzić?
Ściągnąłem wszystkie wersje tego moda i żadna nie chce się uruchomić.
Oprócz RTW2 na steam da się w ogóle odpalić tego moda?
Zaznaczam, że moja instalacja miała miejsce ok 3-4 m-ce temu. Na Steam są lub były 2 wersje DeI. Pierwsza byłą 5-cio częściowa i u mnie nie odpalała. Dopiero druga 4-ro częściowa odpaliła. Wcześniej usuń wszystkie składniki ver. 5-cio częściowej. Jeżeli Ci to pomoże to napisz w wątku bo oszczędzisz innym czasu w podobnej sytuacji.
Teraz Dei ma 6 partów z tego co pamiętam.
Tylko, że ja nie mam RTW2 w wersji steam.
Próbowałeś reinstalkę RTW 2?
Jeżeli nie chce Ci się tego robić to przynajmniej usuń wszystkie mody, zakładam, że wersję DeI pobrałeś właściwą.
Zauważyłem, że żadne mody mi nie działają, wszędzie ten sam problem.Pobrałem all in one mod dla sprawdzenia lecz on tez nie działa.
Ta... Bo uwierzę że istniej legalna wersja Rome 2 bez steama... Taa... Taaa...Taaaaki wał! Karcer za złodziejstwo (piractwo w internecie to też kradzież, nie zapomnijcie się z tego wyspowiadać), skąpstwo (pół literka lepszej wódki to doprawdy nie jest aż tak dużo, a można grać na legalnej wersji i bez mnóstwa problemów, tak 25zł kosztuje R2) i głupotę (którą pozostawię bez komentarza).
S
Witam mam taki problem. Po właczeniu bitwy nie wyświetlają sie wszystkie tekstury czyli np stoją same ubranka żołnierzy i widać broń a nie widać twarzy i kończyn, to samo zdarza się też na mapie kampanii o co chodzi...
Nie posiadasz wszystkich części moda. Ze steam jest to 6 części, z TWC są to 2 części.
Witam serdecznie,
Bardzo proszę o pomoc. Mam podobny problem jak wielu z was tutaj, mianowicie po instalacji DEI gra się zawiesza. Zainstalowałem windows 10 i po tym zaczęły się problemy. Przeinstalowałem rom total war II, ale to nic nie pomogło. Wcześniej na windows 7 DEI hulało aż miło. Nie wiem co zrobić aby móc pograć w tego moda? ściągałem wszystkie możliwe wersje. Dodam, że gram przez steam, gra jest oryginalna ze wszystkimi dodatkami zakupionymi. Bardzo proszę o jakieś wskazówki o pomoc. Sterowniki są do grafiki mam aktualne.
Nie radzę pisać n-razy tego samego posta w wielu tematach, napisałeś w Pomocy technicznej, wystarczy
Sadam86
Odpalasz DeI ze steam (6 części), czy z samodzielnej instalki (2 pliki)? Używasz innych modów?
Próbowałem obydwu części, chciałbym również pograć w Ancient Empires. proszę o pomoc.
Panowie,
mam pytanie.Mam dosc irytujacy problem.Nie moglem go rozwiazac sam,rowniez nie dostalem odpowiedzi z serweru w USA.Mianowicie,gram w devide de impera i RTW2 i nie moge zmienic warunkow pogodowych w kampanii podczas bitew.Wszystkie bitwy sa albo w nocy,we mgle,badz burzy.Nie potrafie tego zmienic w ustawieniach,mam dobry procesor,karte graficzna i 16g ramu,moze to wlasnie ustawienia karty.Zwracam sie do Was,poniewaz moze ktos z was mial podobny problem,badz ktos wie jak to usunac,zmienic?
Dzieki z gory za pomoc,rade :)
Pozdro
Quintus
Dzień Dobry.
Mam problem z modyfikacją dosyć niestandardowy, podczas aktywacji moda po przez menadżera wszystkich dwóch partycji gra nie działa, ale gdy dezaktywuję tę mniejszą która waży 35 mega gra działa prawidłowo (nie spotkałem jeszcze problemów, ale to nie oznacza że nie mogą one wystąpić). Nie instalowałem żadnych innych modyfikacji po za DEI.
Aby mod działał w 100% musisz mieć obie części moda. Masz jakieś inne mody?
Nie, tylko DEI.
Masz najnowszą wersje moda? A jeśli tak to czy miałeś wcześniej starsze wersje? Jeśli miałeś to proponuje usunąć dei z folderu gry całkowicie i pobrać moda od nowa. Miałem kiedyś podobny problem.
Używasz menadżera steam, czy nieoficjalnego? Ten oficjalny już nie działa od jakiegoś czasu. Upewnij się także, czy Twoja gra jest w najnowszej wersji.
Witam wszystkich. Mam pytanie czy po instalacji DeI w wersji 1.1 ( 1.1 bez żadnych "b" czy mozliwych innych aktualizacji o których nie wiem że są, jesli w ogóle są )
Hastati i Principles nie posiadają mieczy ? Przed szarżą rzucają pilum, ale nacierają tylko z włócznią zamiast mieczem... Gram przez instalacje moda na steam i posiadam wszystkie 6 części moda tak jak pisałem w wersji 1.1
Dodatkowo niekiedy podczas zakończenia tur i ruchu przeciwników gra mi się zawiesza, po czym po ponownym włączeniu gry i wczytaniu podczas ruchów przeciwników niekiedy błąd się powtarza ale częściej jest już dobrze.
Niby nie jest to aż taki duży problem ale po pokonaniu dużej armii gra się sypie i trzeba znowu dokonać niekiedy takiego trudnego czynu to już jest denerwujące :)
Proszę porady. Pozdrawiam.
U mnie jest podobnie, z tym, że więcej jednostek nie ma mieczy, włóczni i tarcz, dokładając do tego nieistniejące AI i totalną bezczynność komputera martwię się o dalsze losy moda.
Brzmi jak wadliwa wersja moda.
Chyba tak - miałem 4 części, tak się zaktualizowało na Steam, teraz już ma 6 ale po wyrzuceniu poprzednich 4 i solidnej subskrypcji obecnych 6, jak zagram jakąś bitwę na mapce napiszę co z tymi włóczniami, mieczami i tarczami.
No ja miałeś 4 części nie nie miałes DeI aktualnego od ponad roku ;)
Jakoś tak to wygląda, wracam jednak ciągle do tego świata - warto i tyle w temacie. :)
Witam,
Właśnie zainstalowałem ten mod, dochodzi do spadków fpsów podczas dużych bitew jak rozwiązać ten problem. Zainstalowałem ten mod bez żadnych dodatków.
Na jakim sprzęcie grasz? Mod ma dużo większe wymagania niż podstawka. Oddziały mają też dużo więcej ludzi w oddziale, więc warto obniżyć rozmiar oddziałów w opcjach graficznych, jeżeli komp niedomaga. Zdefiniuj spadki graficzne, np. na TWC koleś się żalił, że mu mod spada z 60 FPS do momentami 50FPS co nie jest odczuwalne gołym okiem i nie wpływa ani trochę na grywalność, ale widocznie cyferki w rogu ekranu ważniejsze ;D
Wrzuć ten submod:
http://steamcommunity.com/sharedfile...nhancement+Mod
Jeżeli nie poprawi wydajności to obniżaj ustawienia grafiki.
Akurat GEM od wielu wersji zdecydowanie zwiększa wymagania graficzne, także nie polecam używania go, jeżeli nie ma się mocnego sprzętu ; P
Mam mocny komputer. Wcześniej grałem między innymi na modach Radiousa jeszcze większe bitwy bez żadnych zacięć. Problem znika przy małych bitwach ale to mnie nie satysfakcjonuje. Zainstalowałem GEM i program Game Booster, bez zmian.
Zatem nie jestem na bieżąco. To, że G.E.M. zamiast optymalizować grafikę jeszcze ją dodatkowo obciąża jest dla mnie lekkim wstrząsem.
songokan - pewnie już to próbowałeś ale nie napisałeś czy obniżenie ilości oddziału zmieniło sprawę?
Polećcie Panowie jakiś submod optymalizujący grafikę, nie chodzi mi o programik ale modzik pod Rome2 i DeiI.
G.E.M. pogorszył grafikę. Przydzieliłem więcej pamięci ram i zwiększyłem priorytet gry na najwyższy. To nie może być problem komputera.
DeI ma duuużo większe zapotrzebowanie na kompa od podstawki. Zresztą nie podajesz w ogóle konkretów. Podaj swój sprzęt i wklej swoje opcje graficzne, wtedy będzie można coś stwierdzić. Tak jak pisze Gnejusz, możesz zmniejszyć ilość ludzi w oddziale, ponieważ w DeI część jednostek ma prawie 2 razy więcej ludzi w oddziale niż podstawka.
Tu jest link do oficjalnego submoda na zmniejszenie ilości unikalnych tekstur jednostek, powinno poprawić działanie kosztem mniejszej ilości unikalnego sprzętu w oddziale:
www.mediafire.com/download/lb9v3tr1bi87w93/@096skinarmor.7z
http://forum.totalwar.org.pl/attachm...tid=1345&stc=1
64-bitowy Windows 7 Ultimate
Intel Core i5 4570 3.20 GHz
Z87X-UD3H
HyperX 16Gb DDR-1600 MHz
Powinno Ci to ładnie śmigać... Spróbuj programik -submod z linka od KAM-O (ja jeszcze nie próbowałem). Sprawdź też ver. sterowników do karty graficznej, ew. zmniejsz szczegółowość jednostek.
Program nie pomógł, dodatkowo zniknęły opisy jednostek. Sterowniki aktualne. Nawet zmniejszenie rozdzielczości ekranu nie pomogło. Bitwy śmigają przy małych armiach. Chyba będę musiał wrócić do Radiousa.
Zatem powodzenia w Radiousie songokanie.
Mam problem z bitwami na mapkach, posiadam obecnie kartę Gigabyte 7770 OC 1 GB i właściwie już kupiłem tą kartę;
http://www.gigabyte.pl/products/page/vga/gv-r797oc-3gd/
Doradźcie jakiś monitor z fajnymi kolorami ale do 500pln.
Do tej pory mam Acer AL1952:
http://acer.katalog-monitorow.pl/monitor/acer-al1952
Posiada przepiękne kolory, nie męczy wzroku ale ma format obrazu 4:3...
Chciałbym monitor w formacie 16:9 lub 16:10 żeby wreszcie zagrać bez obciętych boków i spiętrowanych ikonek jednostek w bitwach które zabierają 1/3 wyskości ekranu. Nie kupię monitora na matrycy TN, szukam IPS lub innej ale z ładymi i ciepłymi kolorami.
Niestety znowu problem z Rome 2, mam zainstalowane DEI ze steama i wyrzuca mnie na pulpit. W trakcie rozgrywki czy to na mapie kampanii czy podczas bitwy nagle pokazuje się biały kursor i po chwili wyrzucana pulpit. Mam Win 7 i Geforce GTX 660 Ti. Nie wiem może to problem sterowników, jeśli ktoś posiada taką kartę i gra mu śmiga to niech napisze jakie ma sterowniki.
Nie wiem czy masz to samo co miałem ja - ale mnie też wyrzucało do pulpitu bez żadnych wcześniejszych symptomów. Długo trwało nim znalazłem winowajcę - W drzrewku technologii wojskowych, konkretnie w "Organizacja" jest na fioletowo technologia "Awansowanie rzymskich jednostek", rozpoznaj ją i zobacz czy poprawiło problem. U mnie po rozpoznaniu wyloty się zakończyły.
Nie bądź tylko egoistą i napisz w wątku czy pomogło, bo inni mogą mieć podobne problemy i chętnie skorzystają z tej wiedzy.
W sumie mam ten problem grając Partia, na innych nacjach od kiedy ponownie zainstalowałem Rome 2 to jeszcze nie grałem. Kilka razy zaczynałem grę Partia i w różnych momentach wywala. Sprawdzę grając innymi frakcjami. Dzięki za odpowiedź, jak coś ruszy w temacie to tutaj napiszę.