Wybacz nie zauważyłem wiadomości, Nadal potrzebujesz?
Wersja do druku
Wybacz nie zauważyłem wiadomości, Nadal potrzebujesz?
Ściągnąłeś aktualne spolszczenie ze steam workshop i usunąłeś stare?
no ja używam tego najnowszego spolszczenia i wszystko działa.
Wrzuciłem spolszczenie Rafkosa na na MF, link - http://www.mediafire.com/download/rr...lszczenie.pack
Dziwne używałem tego http://steamcommunity.com/sharedfile.../?id=370176095 więc niby to samo ,a tylko twoje mi działa cuda na kiju tak czy tak dzięki za pomoc może innym się też przyda bo nawet na forum twcenter w głownym temacie moda widziałem podobne problemy.
Najnowsze czyli 1.03 a bodajże tak? Ja używam tego co podałem i na razie wszystko ok.
Link na steam: http://steamcommunity.com/sharedfile.../?id=370176095
Aravenie, z blizej nie znanych przyczyn wielu graczy ma problem z instalacją spolszczenia bezpośrednio ze steam workshop. Sam tak miałem.
Rafkosie czy można się spodziewać spolszczenia do najnowszej wersji moda?
NOWA WERSJA DEI - 1.05a
Szczegóły już niedługo.
Dlaczego spolszczenie nie działa w całości? Np. w budynku "Rzymska colonia"(2lv głównego budynku w Rzymie[stolicy], frakcja Rzym) widać, że udostępnia ona dodatkowe jednostki względem budynku 1lv, ale widzę tylko ikonki klas jednostek bez jakiejkolwiek nazwy.
Czym się także różnią nazwy dostępnych jednostek w danym budynku napisane czcionką białą od tych napisanych czcionką szarą, słabowidoczną?
/Edit
Właśnie wyskoczyła mi informacja na ekranie ładowania, że w DeI powinno się prowadzić bitwy na poziomnie normalnym bo w innym wypadku może być zakłócony balans(coś w tym sensie). Ten poziom normalny stawia jakieś wyzwania? Zawsze w strategie gram na poziomie najwyższym lub prawie najwyższym i nie chciałbym by bitwy były za proste.
btw poziom trudności bitew to poziom wyzwania w opcjach na mapie kampani? :P
Te jednostki szare, słabo widoczne nie są dostepne w tej chwili, musisz poczekać na reformy :P
Ok, dzięki
A co z tymi pustymi miejscami, też tak macie?
Masz najnowszą wersję Dei?
Mam wersję ze steamworkshop zasubskrybowaną(tylko zasubskrybowałem DeI i spolszczenie - chyba nic więcej nie muszę robić?)
Nie ma spolszczenia pod nową wersję Dei więc będziesz gdzieniegdzie puste pola .
Nie ma spolszczenia pod nową wersję Dei więc będą gdzieniegdzie puste pola .
Witam. Mam pytanie. Czy spolszczenie będzie zaktualizowane do najnowszej wersji. Nie mówie, że dzis, jutro, ale ogolnie czy kiedys wyjdzie pełne :D
Z tego co się dowiadywałem od Rafkosa to raczej nie. Może zmieni kiedyś zdanie ale do tego czasu polecam grać na wersji angielskiej gry.
Pobrałem spolszczenie ale nie mogę go rozpakować.Czy ktoś może pomóc i podpowiedzieć czym to rozpakować.
Eeeee winrarem albo winzapem ;P
Witam, poszukuję wersji moda współgrającej ze spolszczeniem czyli v 1.03a czy mógłby ktoś wrzucić linka ?
Również proszę o link do najnowszego spolszczenia, 1.03A nie jest kompletne w stosunku do najnowszej wersji DeI. Co turę dostaję niekorzystne eventy które w opisie mają puste pole. Być może w opisie jest sposób na zażegnanie nieszczęściom, do tego część z nowych właściwości regionów i postaci też jest bez opisu.
Niestety Gnejuszu muszę Cie zmartwić, ale wersja 1.03A jest ostatnią, Rafkos przestał rozwijać spolszczenie.
Bardzo niedobra informacja... To jest zatem ostatnia wersja na której sobie pogram... Dziękuję jednak Rafikosowi za wszystkie poprzednie wersje - miałem dzięki Tobie Rafikosie wiele godzin świetnej zabawy, oby życie odpłaciło Ci równie hojnie jak Ty hojnie raczyłeś nas Swoją pracą.
marko... Dziękuję Ci za tą smutną ale potrzebną prawdę.
W szkole uczyłem się rosyjskiego, jestem z końca lat sześćdziesiątych, dzisiejszy świat staje się coraz mniej przyjazny dla mojego pokolenia, gry komputerowe nie odbiegają od tej normy. :(
Total War, Stalker to dwie serie które przykuwały mnie do komputera, mody do tych gier to arcydzieła ludzkiej bezinteresowności i talentu.
Szacunek dla Wszystkich którzy się do nich przyczynili.
A z którą Wersją Divide et Impera jest kompatybilne spolszczenie, w wersji 1.03A ?.
Przypuszczalnie brak, jak wgrywamy na nowe DeI to moga wystąpić luki w tekście. Czy ktoś mógłby chociaż ogarnąć to tak, że tam gdzie nie jest przetłumaczone będzie po angielsku? Lepsze to niż puste ramki...
Nie sądzę, że coś się poprawi w kwestii spolszczenia, Rome 2 i DeI są już "ograne" i ludzie stracili zainteresowanie nimi. Nieliczni którzy wracają lub dopiero zaczynają grę nie są w stanie pobudzić któregoś z potrafiących do aktualizacji spolszczenia. Orientujcie się intuicyjnie po kolorach i kształcie ikonek tam gdzie brakuje tekstu, strata z funu jest spora ale darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby. Najgorsze jest to, że sporo Polaków nie zagląda i nie pisze na naszym forum a są aktywni na TWC , brak historii w szkołach i niszczenie patriotyzmu przez poprzednie rządy zbierają swoje plony.
U mnie wczoraj i dzisiaj DeI ( mam na Steam) aktualizowało się ale tylko część pierwsza moda (mam ich 6). Nie wiem co to oznacza bo nikt nie powiadamiał o żadnej łatce, może mam jakiś błąd w plikach, może jednak wyszła poprawka.
Wyszła poprawka ;) To, że więcej ludzi pisze na TWC nijak ma się do braku historii i patriotyzmu, mody po prostu są tworzone przez wielonarodowe ekipy, więc łatwiej o informacje i porady tam, niż tutaj, nie mówiąc o tym że większy przepływ wiedzy nt. modowania i nawet samej historii jest tam gdzie piszą setki ludzi z całego świata, niż tylko małe grono.
Będę uparty - ludzie wolą pisać na angielsko-języcznym forum niż u nas nie tylko ze względu na bogactwo treści, wielu uważa polski język, polskie fora i nasze wartości narodowe za obciach. Bardzo intensywnie pracowały nad tym poprzednie rządy, media i organizacje.
Nie robiąc jednak zbytnio off-topu napiszę, wrzućcie proszę po polsku opis zmian w poprawkach (dzisiaj już po raz trzeci aktualizował mi się mod), spróbujmy też zachęcić ludzi do spolszczenia moda, może jednak powstanie ekipa która podejmie ten trud. Z tego co pisałeś wcześniej praca jest dla kilku osób, ja powoli odzyskuję wiarę, że jednak zagramy na pełnym spolszczeniu.
Pozwolę się z Twą opinią na własnym przykładzie i z własnego doświadczenia zupełnie nie zgodzić a w pełni przyznaję racje słowom KAMA. Zresztą Twoja opinia Twoja sprawa . Z własnej obserwacji wiem iż na TWC aktywnych jest może z 5-6 naszych rodaków.Cytat:
Będę uparty - ludzie wolą pisać na angielsko-języcznym forum niż u nas nie tylko ze względu na bogactwo treści, wielu uważa polski język, polskie fora i nasze wartości narodowe za obciach. Bardzo intensywnie pracowały nad tym poprzednie rządy, media i organizacje.
To już po spolszczeniu? Znaczy jakbym zainstalował DeI to musiałbym Rome'a2 przestawić z PL na ENG?
Przeczytaj kilka wcześniejszych postów...
Spolszczenie jest niekompletne ale grać się da, trzeba tylko intuicyjnie dochodzić co oznaczają pustki zamiast opisów w nowinkach.
Właśnie tego byłem nie pewny. Te puste branki. Wolę mieć po ENG niż wybiórcze spolszczenie.
Mam gorącą prośbę, może ktoś podjąłby się spolszczenia nowych wersji DEI ? :).
Halo halo, spolszczenia nam trzeba do nowego DEI, robic nie gadać :)
No to zakasz rękawy i do dzieła, samo się nie zrobi ;)
Ogranicza mnie angielski niestety
hej czy jest szansa na kontynuacje spolszczenia ?
Skąd można aktualnie pobrać spolszczenie DeI?