Może mało ważne ale nie mogę połączyć konta z Facebookiem.
Wersja do druku
Może mało ważne ale nie mogę połączyć konta z Facebookiem.
Nie wiem, czy ten tema ktoś poruszał, ale dałoby się przywrócić przycisk "odpowiedz", który przekierowywałby nas do logowania i odpowiedzi pod ostatnim postem w temacie?
Możności widzenia subfora z którego dany temat jest, co w szczególności KO-wiczów wkurza bo zawsze musimy klikać w każdy cho***** temat z o nazwie "Kolejka" by dowiedzieć się czy ten temat dotyczy naszej KO czy innej KO
- W ankietach brakuje bardziej rozbudowanej opcji wielokrotnego głosowania, np. nie można ustawić 3 głosów.
- Nie ma również opcji umożliwiającej zmianę wyboru.
- Brakuje mi ze starego forum wyświetlania się nowych tematów na czacie.
Ikonka orga nie przypomina w niczym tej co była przed zmianami i ciągle cierpię na brak możliwości wstawiania większej ilości obrazków w poście.
Przydałoby się przywrócenie czegoś tak pomocnego jak "Moje posty". Można było dzięki temu łatwo przejść do tematów, w których się brało udział. Ułatwiało to bardzo szybką nawigację.
Przecież jest taka opcja. Ludzie, przebadajcie najpierw forum.
Zgłaszam zniknięcie Starej Gwardii i rangi Ostatni Sprawiedliwy.
Ach rzeczywiście, dzięki. Moja nieuwaga ;)
Tak czy siak wspomniane przez niego opcje nie są tym samym co uprzedni odnośnik "Moje posty", dostępny od razu po wejściu na stronę, będący najlepiej wykonanym.
KLA, spokojnie, nikt rang jeszcze nie ma z tych co powinni mieć te ,,specjalne". Nie ma się co gorączkować to tylko "unikalna" linijka pod nickiem :P Tak więc cierpliwości bo wszystko zmierza na dobrą drogę. Przynajmniej ja to tak widzę, niebo i ziemia w porównaniu z tym co zastaliśmy tuż po przenosinach :cool:
OK. ;)
Nie uważacie że banner w tle jest nieco nie na czasie? Zawiera kilka gier, ale brakuje RTW2. Archaiczny MTW2 występuje aż 2 razy. ;)
Nie lepiej dać tapetę z Rome 2? Zwłaszcza dzieło naszego kolegi Mariusza Kozika. :cool:
Poniżej prezentuję jedynie przykład:
http://images61.fotosik.pl/921/be9b0100f6528102.jpg
Już pisałem gdzieś tu że choć na starym forum to właśnie Romek 2 był uprzywilejowany graficznie, to w prawym skrajnym rogu można by jednak grafikę z R2 wcisnąć...
Obecny banner jest nierównomierny, ponieważ ma aż 2 obrazki z STW2 i 2 z MTW2. Wiele gier z serii zostało pominiętych.
Koniecznie przydałaby się zmiana. Zamiast jednego MTW2 jest obowiązkowy RTW2.
Ja rozumiem, że niektórzy uważają MTW2 za lepszą grę niż RTW2, jednak nie o to w tym chodzi. ;) Serwis powinien być na bieżąco z interfejsem. Nawet jeśli według osobistych upodobań najnowsza gra jest słaba to tak czy siak powinna zajmować główne miejsce w interfejsie.
No ale z tym "archaiczny" to duża przesada.
Medieval 2 akuratnie wybija się na tle następczyń. Nie powstało po nim nic lepszego ani nawet równego.
Archaiczny chodzi o ilość gier, które powstały później. Jak już pisałem wyraźnie wcześniej na tej stronie - nie chodzi tu o to która gra jest najlepsza. Nie chodzi o licytowanie się w osobistych upodobaniach tytułów. Skoro to polska oficjalna strona to powinna być na bieżąco.
Po MTW2 powstały aż 4 niezależne tytuły z czego 2 w ogóle nie ma na bannerze. Rome 2 jest najnowszy, na bieżąco aktualizowany i powinien znaleźć się na głównym bannerze, niezależnie czy użytkownicy go lubią czy nie.
A co z epoką broni palnej. ;) Mamy tylko średniowiecze i Japonię. Jest coś z ETW/NTW ale zasłonięte napisem i ledwo widać. Powinny być obrazki NTW, ETW i chociaż z jednego RTW (najlepiej najnowszego), kosztem odjęcia po jednym MTW/STW.
P.S. Oba obrazki są z okładki MTW2 (rycerz konny z wewnętrznej strony), a z STW2 oba z głównej okładki.
Gdzie dwóch się kłóci tam trzeci korzysta, ergo rozsądzę Was i autorytarnie stwierdzam, że najlepszym logo będzie staropolskie!
Napoleon jest obecny przecież z lewej strony baneru.
Ja na przykład wolę zapomnieć, że coś takiego jak Empire czy Rome 2 kiedykolwiek powstało i jest to w interesie twórców gry by inni też zapomnieli.Cytat:
Jak już pisałem wyraźnie wcześniej na tej stronie - nie chodzi tu o to która gra jest najlepsza. Nie chodzi o licytowanie się w osobistych upodobaniach tytułów. Skoro to polska oficjalna strona to powinna być na bieżąco.
"Ja na przykład wolę zapomnieć, że coś takiego jak Empire czy Rome 2 kiedykolwiek powstało i jest to w interesie twórców gry by inni też zapomnieli."
Nie, nie i jeszcze raz nie zgadzam się z poprzednią opinią!!!!:)
Trudno powiedzieć czy to Napoleon, ja na przykład nie mam pojęcia co przedstawia ta grafika po lewej. Praktycznie brak charakterystycznych elementów Napoleona cz Empire. Nie mów też za twórców co jest w ich interesie bo wielu ludzi świetnie się bawi przy obu grach, które podałeś.
:lol2::lol2::lol2::lol2::lol2::lol2::lol2:uśmiał em się do reszty:lol2::lol2:Cytat:
Ja na przykład wolę zapomnieć, że coś takiego jak Empire czy Rome 2 kiedykolwiek powstało i jest to w interesie twórców gry by inni też zapomnieli.
Mówisz za twórców gier? Nadludzka moc? :o
Nie zgadzam się absolutnie z tą opinią, bo są ludzie (np. ja), co przy Rome II bawią się wyśmienicie. Więc nie jest to w Twoim interesie, by zniechęcać graczy do tych gier ;)
Czyli Napoleon lub Empire jest obecne. Tak ? Tak.Cytat:
Praktycznie brak charakterystycznych elementów Napoleona cz Empire.
To jest retoryka rodem z TWcenter Panowie Szanowni. Nie mówię "za twórców", tylko jako klient. Tak mi się wydaje, że klient lepiej wie od sprzedawcy czy coś mu się podobało czy nie. Empire i Rome2 to porażka (przejrzyj recenzje), niezależnie od tego że wiele osób się przy obu grach świetnie bawi.
Dla wielu Empire to ostatnia gra CA którą kupiło w ogóle. Bardzo wielu graczy, w tym ja nie kupiło potem żadnej gry CA. Sądząc po tym jak wielkim sukcesem (w przedsprzedaży) był Rome2 nie postąpili źle.
Dlatego - tak moi drodzy - lepiej, dla twórców, żeby wszyscy fani serii bardzo szybko zapomnieli za jaką klapę wydali swoje ciężko zarobione pieniądze (albo pieniądze rodziców), bo mogą się nie nabrać następnym razem.
Niestety dla niektórych jest to moc nadludzka, ale zaryzykujmy eksperyment. Użyj wyobraźni i odpowiedz co by było gdyby, Rome2 był taki jak w zapowiedziach. Czy byłoby to lepsze dla CA, że ich gra jest lepsza, czy byłoby to dla nich gorsze, że ich gra jest lepsza.Cytat:
Pozdrawiam.
Chmura, już na poprzedniej stronie kilka razy podkreślałem - nie chodzi o osobiste podejście do każdego z tytułów. Seria to seria. Powinny być przynajmniej te części, które są osobnymi tytułami np. Rome, Medieval, Shogun, Napoleon i Empire. Bez powtarzania z "2" wystarczy, zatem wystarczy z STW2, RTW2, MTW2, bez pierwszych części.
Poza tym piszesz, ze chcesz żeby zapomniano wg Ciebie klapę Rome 2, a co z Rome 1? Był bardziej nowatorski od MTW2, który bazował na RTW właśnie. Tak czy siak grafika z Rzymianiem jest wskazana. Pominięcie wątku Rome w bannerze powinno być karane torturami! :D
A ja nie zapomnę, bo akurat teraz to Rome II to dobra gra. Co prawda bez patchy nie dało się normalnie w Rome II grać (jak w ETW), ale teraz jest wystarczająco grywalna wersja. Poza tym skoro nie chcesz grać single (bo to wnioskuję z Twych wypowiedzi) - zagraj na multi. Od razu się lepiej gra ;)
Lepiej to może dla Ciebie, bo nie każdy musi słuchać innych opinii. Ja np. mam gdzieś opinie innych na temat gry i wolę kupować na ślepo, niźli czytać wypociny byle recenzentów ;)Cytat:
Dlatego - tak moi drodzy - lepiej, dla twórców, żeby wszyscy fani serii bardzo szybko zapomnieli za jaką klapę wydali swoje ciężko zarobione pieniądze (albo pieniądze rodziców), bo mogą się nie nabrać następnym razem.
EDIT: Gajusz ma w tym wypadku rację. my tu mówimy o zmianach w bannerze forum, a nie o ETW lub o R2 jako o grze ;) Do takich dyskusji zapraszam do Curii lub do Arsenału ;)
Jaka dyskusja potrafi się zrodzić z niczego... Uwaga by nie pomijać ostatniej odsłony TW potrafi zejść na tory czy ten TW jest lepszy, czy tamten. Proponuję Chmura trochę pobiegać, spędzić czas z dziewczyną-długi weekend temu sprzyja. Nie znajdujmy błahych powodów do bezsensownej wymiany postów, bo zdaje się nie po to jest ten temat. O zapomnieniu u innych graczy Empire czy Romka 2 możesz pomarzyć, masz do tego prawo, ale po co te spiny? Mnie nie przypadł do gustu Sh2 choć wiem, że być może dla większości to najlepsza odsłona serii. I nie mam problemu z umieszczeniem grafiki z tej gry. Po prostu prosimy tu o nie pomijanie najmłodszego dziecka CA.
Zgadzam się, powinno się znaleźć miejsce dla Legionisty, właśnie ze względu na Rome 1. Nie licząc tego braku, nie przeszkadza mi to za bardzo, że baner nie jest "aktualny", bo prezentuje to co najlepsze z czym kojarzy się ta seria.
Zresztą po wszystkich dyskusjach stoczonych z klakierami CA na TWC powinieneś doskonale rozumieć mój punkt widzenia. Dla mnie Empire to nie tylko nieudana gra, ale też wielki środkowy palec pokazany społeczności. "Zrobiliśmy byle co, ale nie damy wam tego modować, bo za chwilę sami wydamy moda, który dumnie nazwiemy kolejną częścią serii". Podobnie rzecz się ma z Rome2. Dlatego nie jest mi przykro że nie ma ich na banerze (o ile to Napoleon a nie Empire haha) ! <- widzicie to nie jest offtop, cały czas było na temat :)
EDIT:
Powiedział człowiek, który od grudnia nastrzelał ich 800 ...Cytat:
nie znajdujmy błahych powodów do bezsensownej wymiany postów
Jaki zaś Arrayo? Oczy Ci wypaliło? Zwę się Arroyo, a nie jakiś Arrayo. Jak wspomniałem, chcesz pisać o Rome II? Pisz w Curii. A za firmę nie masz prawa gadać, a tym bardziej wmawiać, by ludzie przestali grać w daną grę.
Powiedziała osoba, która od Kwietnia 2012 roku nastrzelała tak mało postów jak 110 :P Dalej mamy ciągnąć taką zabawę? :DCytat:
Powiedział człowiek, który od grudnia nastrzelał ich 800 ...
Drogi Panie! Życzyłbym sobie więcej spokoju i kultury. Przecież nie przeinaczyłem Twojej ksywki specjalnie.
Nie doszukuj się też proszę w moich słowach żadnego przekazu podprogowego, bo ani razu nie napisałem ani Tobie ani nikomu innemu żeby przestał grać. To jest moja opinia, na temat gry którą się dzielę. Od tego są fora internetowe, by dzielić się opiniami.
W tym temacie rozmawiamy między innymi o banerze i moje motywy dla których mi się podoba lub nie pozostaną moimi motywami. Mogę, bazując na doświadczeniu ocenić i podzielić się tym czy coś jest dobre czy nie dla kogoś innego. Np mogę ocenić, że dla Ciebie dobre jest wykształcenie, zdrowie i dobra praca. Rozumiesz?
Na spokojnie proszę.
To jak na spokojnie to nie wyjeżdżaj z wycieczkami osobistymi. Jak uważasz że piszę bezsensowne posty, to masz od tego adminów i moderatorów. Piszesz o doświadczeniu, a zdaje się że ogłaszasz poglądy o grach w które nie grasz...
Wracając do tematu,
przydałby się powrót kodu [progress], bo kompletnie rozwalił mi temat o Silmarillionie. :)
Na spokojnie? Sam zacząłeś taką "dyskusję", a potem odwracasz kota ogonem. Mam być spokojny? To skończ robić offtop. Banner na forum powinien mieć przynajmniej jeden z obrazków z każdej części Total War, tak, jak to wspomniał KLA. Bo nawet, czy chcesz, czy nie, to ETW, NTW S2 i R2 są i będą częściami całej serii Total War.
Swoją drogą, tak prawisz o tym doświadczeniu, a sam zdaje się, że nie wiesz, co prawisz.
MaC, przydałoby się też opcja wstawiania filmików z YouTube. Nie wiem czemu, ale w ogóle opcja [youtube]*******[.youtube] nie działa.
Źle Ci się zdaje "Ogłaszam" (wygłaszam) poglądy o grach (i rzeczach), które znam. Nie bardzo rozumiem czemu Ty masz prawo oceniać wage moich postów (kiedy pisałeś, że pisane są z błahego powodu), a mi takiego prawa odbierasz. To jest hipokryzja.
Do Ciebie nie napisałem ani słowa, dopóki Ty się na mnie nie rzuciłeś, więc to Ty zacząłeś. Dyskusja była na temat baneru i tego czy dobrze czy źle że nie ma w nim Rome2. Bez względu na to czy się z tym zgadzasz. Oczywiście możesz nie być spokojny i możesz się dalej ciskać, ale wtedy zostaniesz olany. Mówiąc dosadnie.Cytat:
Na spokojnie? Sam zacząłeś taką "dyskusję", a potem odwracasz kota ogonem. Mam być spokojny? To skończ robić offtop.
Czy chcesz czy nie w banerze nie ma Rome2. I całe szczęście.Cytat:
Banner na forum powinien mieć przynajmniej jeden z obrazków z każdej części Total War, tak, jak to wspomniał KLA. Bo nawet, czy chcesz, czy nie, to ETW, NTW S2 i R2 są i będą częściami całej serii Total War.
[youtube]*******[.youtube] działa, trzeba tylko wstawić dobrą część linku do filmu, czyli to co jest po znaku "=".