Screen od twórców. Cykl - ,,odlotowe" żądania AI (biedni Ci Katarzy, jak już kampania się ukaże to będzie to chyba jedna z najtrudniejszych frakcji na start ze względu na ich heretyckie poglądy i wrogość prawie wszystkich dookoła):
Jeśli chcecie dowiedzieć się czegoś bezpośrednio od twórców to możecie od teraz wykorzystać Discord modyfikacji: https://discordapp.com/invite/WzbeUxR .
21-02-2017, 23:01
Polemajos
Miesiąc zaiste wyborny; 28 lutego ukaże się potężna aktualizacja dodająca do gry frakcje: Królestwa Kastylii, Królestwa Portugalii, Królestwa Danii, Republiki Genui, Księstwa Antiochii, Ilchanatu Mongołów, Złotej Ordy i Wołoszczyzny. Nowych jednostek doczeka się aż 19 nacji, a kompletnych przeróbek rosteru - 9. Raczej niedługi czas po tej wersji modderzy zamierzają przekazać ciekawe informacje...
22-02-2017, 14:53
Harry-Potter-TW
No ileż można czekać na kampanię -_-'. Średniowiecze to mój ulubiony okres. Grałem w medka 2 wszystkimi frakcjami. Nawet 2 razy go kupiłem, bo się płyta jedna zniszczyła. Jak jeszcze by zrobili jednostkę wybuchających beczek, to mają ode mnie paypal donate na flaszkę^^.
22-02-2017, 18:41
Polemajos
Warman ustosunkował się do tematu następnej aktualizacji MK po tej najbliższej; ma ona zawierać kampanię :)
26-02-2017, 15:33
Polemajos
Wszystkie nowości Artstudia, o których wspomniałem w wątku o grafikach, zostaną włączone do kampanii Age of Charlemagne wraz z modelami jednostek z Medieval Kingdoms i 12. frakcjami (data startowa: 1295), dając mniej więcej wgląd na to jak będzie wyglądała pierwsza wersja MK z rozgrywką. Nie wiadomo póki co czy modyfikacja ta wychodząca 20 marca będzie dostępna w innym języku niż rosyjski, ale myślę że dla tych co grali w Attylę nie będzie to raczej chodzenie po omacku.
Filmik z gry Anglią:
01-03-2017, 22:38
Polemajos
Niespodziewanie nowa wersja Medieval Kingdoms została poszerzona o jednostki morskie dla Szwecji, Danii i Norwegii.
PS. Zaktualizowane linki są już w odpowiednim wątku.
06-03-2017, 22:39
Polemajos
Ponoć w nowej wersji jest jednostka z Don Kichotem :D
20-03-2017, 18:10
Polemajos
Zespół zaczyna się dobierać do rosteru Państwa Kościelnego. Myślę, że z tym państwem mogliby spokojnie wydać kampanię.
02-04-2017, 22:51
Polemajos
1. Obecnie duża część frakcji włoskich jest opracowywana. W ich grono może wejść także Liga Lombardzka.
2. Sułtanat Rumu wkrótce doczeka się późnych jednostek, a oto próbka nowości czyli oddziały dystansowe: