Re: Homoseksualiści i ich tolerancja.
:shock:
hej chłopaki ^^
pierw rzucę śmieszny filmik http://www.youtube.com/watch?v=BclmgJTSjqA
ukazujący postać geja w sposób stereotypowy heh :)
Po drugie - ymmm chyba nie za dużo kobiet jest na ty forum ;)
Tak samo jest z gejami i może tak się da wytłumaczyć to że niektórzy chcą się za wszelką cenę wyróżnić (mam na myśli ulice a nie to forum). Po prostu - geje to mniejszość, to oznacza że nie jest ich dużo - a jesli się nikt specjalnie od siebie nie odróżnmia to jak go poznać... Heteryk idzie sobie do kawiarni, parku, baru, dyskoteki - i praktycznie wszystko co ma długie włosy jest do wyrwania. Gej - jak ma poznać czy może czy nie? No trzeba się jakoś odróżnić. Po prostu ci któzy się ubierają bardziej jaskrawo rzucają sygnał - rwij mnie, jestem też gejem. Dla czego musi to być robone specjalnie po to by wkurzac heteryków hrhr, może to ma czysto praktyczny cel?
Takie coś ułatwia sprawę, siedzisz sobie z kumplami w barze, widzisz takiego - mówisz im - sorki idzie sobie na dziewczyny ale ja własnie widze fajnego chłopaka dla siebie i wieczór toczy sie dalej przyjemnie.. Jak by cłżowiek poznał że jest do wyrwania, gdyby się niczym nie różnił. No torche muszy być "delikatniejszy" by dać ten sygnał - bo przecież nie będzie się człowiek gapił każdemu facetowi w oczy i czekał na reakcje... W ten sposób można uniknąć wpadki :mrgreen:
Jak już wspomniałem, jest ta skala szarości pomiędzy czarnym - facetem hetero a białym - pedałem.
I w tej skali szarości powinni być "geje" by się wyróżnić, by inni geje rozpoznali, a jednocześnie nie drażnić hetero ;)
Z tego co mi wiadomo, dzięki temu "żeńskiemu pierwiastkowi" geje bardziej znają się na modzie itd, dzięki czemu mogą łatwiej rozpoznać kto jest gejem, a kto nie. Mylę się? :)
to zalezy jaki, każdy jest inny. Sa heterycy z dużym pierwiastkiem żeńskim i sa geje zupełnie tego pozbawieni... :P to sa tez własnie te wszelkie odcienie ;)
Cytat:
No nie mogę... kobiety w avkach kogokolwiek obrazaja... to juz na prawde robi sie nieciekawe. :?
Cytat:
Zas mnie mierzi,obraza i budzi odraze to co widze w Twoim podpisie,i dlatego domagam sie od moderow stanowczych krokow.Wlasnie
Wasz problem drodzy panowie, polega na tym, że nie jesteście w stanie wyjść poza własne wybujałe 'ja'. Jeżeli ktoś jest homoseksualistą, to pół naga kobieta może razić tak samo jak nas pół nagi facet. Ale oczywiście nie jesteście w stanie zastanowić się nad tym chociaż przez chwilę. Prawda ?
Nie będę nawet Zając komentował odzywki 'większość dyktuje warunki'. Na tym forum większość nie będzie dyktowała warunków, a już na pewno Ty nie będziesz w moim dziale mówił kto jak się ma zachowywać i kto komu podporządkowywać. Chyba po dostaniu rangi specjalnej poczułeś się zbyt cwaniacko. Rób tak dalej to szybko zamienisz 'troublemakera' na 'jedno ostrzeżenie'.
Pierwsze słyszę, by pół nagie kobiety mogły razić gejów, to nie to samo, co pół nagi facet - kobiety często patrzą się na inne przedstawicielki płci pięknej i wątpię, by widok gołej panny był dla nich nieprzyjemny tak, jak widok gołego mężczyzny dla innych mężczyzn.
nie skomentuje tego czegos, proponuje tylko obejżec sobie byle jaki film z Brucem Lee Schwarzenegerem itp. Które oglądają zreszta faceci hetero a nie geje mimo że wszędzie sa nagie torsy. Jak nei masz problemów z seksualnością to nawet nie wpadniesz na to by to tak odbierac.
Zreszta szkoda słów, bo jak piszesz coś takiego to znaczy że nie czytałes niczego innego po za tym co jest ideologicznie na rękę.
A już wcielanie się w to co geje moga myśleć... jak nie jesteś to nigdy nie będziesz tego wiedział, więc "sądzenie" na tej podstawie nie ma wartości. Równie dobrzee możesz powiedzieć - jakbym był Napoleonem to ... . Jak nie jestes to nie wiesz. Zreszta nawet nie o to chodzi...
Cytat:
Zamieszczone przez Dragonit
Pierwsze słyszę, by pół nagie kobiety mogły razić gejów, to nie to samo, co pół nagi facet - kobiety często patrzą się na inne przedstawicielki płci pięknej i wątpię, by widok gołej panny był dla nich nieprzyjemny tak, jak widok gołego mężczyzny dla innych mężczyzn.
Co jest strasznego w widoku półnagiego mężczyzny?
Może to są jakieś dziwne uprzedzenia których nie jestem świadom? :roll:
mnie jako zagorzałego feministę drażni sposób przedstawiania kobiet jako kawałka mięsa. Jakby jedynym jej przeznaczeniem było ładnie wyglądać. Na taki przekaz się nie zgadzam! :D
Za to nadzy mężczyźni to owszem. Jest to zakorzeniony w kulturze europejskiej obraz. To kobieta winna okrywać swą słabość! Mężczyzna-wojownik zawsze z nagim torsem na miecze/muszkiety/piki! :D
Rozumiem jeszcze rasy ciemne i afrykańskie. Oni nie mają wstydu i ganiają nago w buszu, ale my? Biali, dumni Europejczycy? Nie godzi się więc bezcześcić wizerunku naszych kobiet podłymi skojarzeniami. Dlatego postuluję wprowadzenie większej cenzury na awatary :lol:
beka
Cytat:
nie skomentuje tego czegos, proponuje tylko obejżec sobie byle jaki film z Brucem Lee Schwarzenegerem itp. Które oglądają zreszta faceci hetero a nie geje mimo że wszędzie sa nagie torsy. Jak nei masz problemów z seksualnością to nawet nie wpadniesz na to by to tak odbierac.
Zreszta szkoda słów, bo jak piszesz coś takiego to znaczy że nie czytałes niczego innego po za tym co jest ideologicznie na rękę.
A już wcielanie się w to co geje moga myśleć... jak nie jesteś to nigdy nie będziesz tego wiedział, więc "sądzenie" na tej podstawie nie ma wartości. Równie dobrzee możesz powiedzieć - jakbym był Napoleonem to ... . Jak nie jestes to nie wiesz. Zreszta nawet nie o to chodzi...
Co innego zobaczyć gołą klatę, co innego faceta w seksownej pozycji, całującego się z "kolegą" itd. Prawdą jest, że płcie się różnią pod względem postrzegania siebie, przynajmniej w naszej kulturze, kobiety brzydzą się siebie mniej niż faceci, koleżanki czasami nawet chodzą ze sobą za ręce i nie ma to nic wspólnego z preferencjami seksualnymi.
Może i tak, tak samo ty nie możesz się wcielić w heteroseksualistę i nie wiesz, co takowi myślą 8-)
Up - nie polecam bycia męskim feministą, ale co kto lubi 8-)
każda kultura ulega dyferencji. Nasi dawniejsi przodkowie zdecydowanie bardziej woleli patrzec na męskie ciała niż kobiece, dzisiaj powoli znowu powracamy do tej tradycji. To jest zawsze zalezno od wielu czynników. Nie ma jednego stałęgo niezmiennego wzorca w kulturze, no chyba że jest już martwa - to sie nie zmienia.
Po za tym jak ktos sobię wmówi że coś jest dla niego ładne lub brzydkie to tak będzie to odbierał. Przykład - kulrua francuska choć by była najwspanialsza na świecie, jak ktoś z góry załozy że nei lubi Francuzów - to jednoczesnie na ich kulture będzie reagował negatywnie nei zależnie od tago jaka by była. Będzie tez pogardzać francuskim jedzeniem i językiem. Choćby to było najlepsze na świecie. A do tego zazwyczaj nie mając o tym pojęcia - nigdy nei będąc we Francji i nie widząc w życiu Francuza. Ale wiedzą ze wszystko jest be, bo tak. albo najlepiej - bo tak kolega powiedział.
Tak samo jest z odbiorem tych spraw. Już kilka razy kilka osób pisało - że po prostu nie musi nikt na to patrzeć, ale nadal pojawiają się odpowiedzi zupełnie nie zauważające tamtych wypowiedzi i lansujące w kółko tą samą teorię. Po prostu, przy odgórnym ząłożeniu że coś jest be - to takie pozostanie niezaleznie od tego czy takie jest czy nie. Ale by móc zauważać takei rzeczy w inny sposób, trzeba miec coś takiego jak szacunek, ale de tego sa zdolni dopiero ludzie dojrzali.
Przykładowo - w Louvrze, jest teraz wystawa pewnego fotografika, który z jednej strony zrobił zdjęcia swojej dziewczyny - w tym na samym środku ściany powiesił zdjęcie jej narządów rozrodczych w dużym zbliżeniu i z drugiej strony powiesił swoje ze swoimi narządami w zbliżeniu. To sztuka - więc ludzie, tak kobiety jak i mężczyźni, przechodzili obok zupełnie swobodni patrząc i na to i na to. Nie widziałem facetów którzy by mdleli widząc genitalia tego faceta, tylko po prostu podeszli, spojrzeli i poszli dalej. Jakakolwiek reakcja mogła by być co najwyżej u geja - bo ten mógłby się podniecić. Heteryk po prostu zobaczył i poszedł dalej. Jak ktoś piszę o obrzydzeniu to nie ma na myśli tego czy faktycznie tak reaguje, tylko czy wyuczył isę by pokazywac taką reakcję - tutaj tkwią uwarunkowania kulturowe, nie w guście tylko w przyznawaniu się do czegoś. Jakby typowy blokers z Polskim przeszedł sobie obojętnie, spojrzał i poszeł dalej? To by nie mogło przejść, taki ktoś musi od razu wykrzyczeć co zobaczył i ogłosić oburzenie i jak bardzo to jest ochydne. By się dowartościować przy kumplach jaki to on jest "normalny" i "fajny" że ma takie reakcje (czy raczej pokazuje że je ma nawet jesli to jest czysta gra).
Nie piszę ze nie mają do tego prawa, niech se robią co chcą - ale nie mają prawa prymitywizmu narzucać innym. Człowiek pełen szacunku do świata i innych ludzi, nie będzie takich rzeczy ogłaszał wszem i wobec. A już na pewno po to by się poczuć bardziej akceptowanym przez znajomych. W dzisiejszym świecie stawia się na indywidualizm - każdy szuka swojej drogi odbioru a nie stadnie. To nei kumunizm gdzie masa musiała myślec tak samo i jak ktos się wybijał to od razu w zęby.