Większość thrashowych kapel ma taki wokal.Cytat:
Zamieszczone przez Volomir
Wersja do druku
Większość thrashowych kapel ma taki wokal.Cytat:
Zamieszczone przez Volomir
Wez no, wiem jaki wokal maja kapele thrashowe i nadal uwazam ze Dave skrzeczy i na przyklad zajebiste Symphony of Destruction, jest rzeczywiscie symfonia zniszczona przez wokal:/ na prawde lubie takie charczace wokale, ale to co rudy wyprawia to jest poprostu zenua :twisted:
No w Symphony of Destruction jest destrukcyjny wokal który jak dla mnie jest zaje@#$ty i podkreśla destrukcyjność piosenki tak jak ten wrzask na początku w Angel of Death Slayera podkreśla cierpienie w auschwitz.
Megadeth daje rade, ale wybitnu nie jest.
Najbardziej podoba mi się Symphony of Dystruction, całkiem fajna jest też (tytuł moge przekręcić) Theory of Agression i Hangar 18.
Zobaczymy jak jest na żywo, bo jade na Sonisphere na lato ;)
Kiedyś też nie lubiłem Megadethu, nie umiałem strawić. Teraz sobie bardzo cenię aczkolwiek wolę ich starsze dokonania, Peace Sells... BWB? jest imo zdecydowanie najlepszą płytkę, RiP się do niej nie umywa, mimo genialnego Hangaru;)
Więc polecasz Peace Sells?
Dzięki, sprawdzę ;)
Tylko ja pisalem o tym wokalu jako negatywnym aspekcie piosnki.Cytat:
No w Symphony of Destruction jest destrukcyjny wokal który jak dla mnie jest zaje@#$ty i podkreśla destrukcyjność piosenki tak jak ten wrzask na początku w Angel of Death Slayera podkreśla cierpienie w auschwitz.
Warto napomnknąć, że w latach '80 praktycznie żaden thrashowy wokalista nie śpiewał zajebiście. Taki Araya jest tylko wyjątkiem potwierdzającym regułę.
Co za głupota i herezja. A Don Doty, a Stace McLaren, Jason McMaster? No i Chuck Billy oczywiście. Teraz to mało kto umie śpiewać w thrashu, jak posłuchać tej całej wielkiej fali nowych zespołów.
Ale Ty Wiktorze luparty jestes i nadal nie rozumiesz o co mi chodzi:P To ze panowie nie patrofia spiewac czy nie potrafia stosowac jakichs tam specjalistycznych technik wokalnych to nie jest dla mnie minus. Lubie wokale thrashowe od Arayi zaczynajac (ktory tez nie umie spiewac, ale tu nie o to chodzi) po wokaliste Celtic Frost bo tez mimo braku umiejetnosci daje czadu. Ale wokal rudego jest poprostu wkurwiajacy i irytujacy oraz nijak nie pasujacy do muzyki.