Od początku uznałem że się różnimy w ocenie serialu i na tym powinniśmy poprzestać. Oboje się nie przekonamy i pora zdać sobie z tego sprawę. Jednak poruszę kilka punktów:
-Zawsze mam szacunek do wszystkich grup reko, szczególnie gdy w mediach nazywają nas dużymi chłopcami szukającymi rozrywki. Nie sherlockuję, tylko odpowiadam na Twoje pytanie skąd my mamy materiały. Mój szacunek jest tym większy im odleglejszy czasowo fragment historii sobie obrały do odtwarzania. Zawsze kojarzyłem GRH średniowiecza z udziałem całych rodzin w zlotach, żon, dziewczyn, sióstr a nawet dzieci i przybliżających rzemiosło danej epoki, stroje itd). Więc czy się ścinamy, czy nie masz mój szacunek za to co robisz.
-W ferworze pisania postu mogłem obrazić tą część forumowiczów (a tu jak widzę, od kiedy zaglądam, większość) dla której fantasy to ciągle bardzo ważny motyw gier, książek czy filmów (ja jako dinozaur ograniczyłem się do ekranizacji WP i Gry o tron, które jako jedyne mnie wciągnęły). I tu walę się w pierś- przepraszam. Co do wieku. 20 lat temu wśród moich znajomych czy rówieśników fantasy odgrywało dużą rolę, 10 lat temu- coraz mniejszą, teraz ci co mają na to czas zajmuje się już tylko czystą historią. Jako czymś ważniejszym. Powiesz że w dziwnym towarzystwie się kręcę? Ok, ale ja bym tak nie powiedział. Co do wieku. Wiosną 99 "zwiedzałem" Bośnię przez pół roku jako titawa z "kermitem" na łbie. Jesteś młodszy, rówieśnik, starszy- sam sobie odpowiedz. Ja nawet nie jestem ciekawy, bo faktycznie nie o wiek tu chodzi. Z tym się też zagalopowałem :?
-serial jest nie wybitny, dla mnie średni, ale nie słaby, a na pewno nie fantasy. Tu się nie zgodzimy, ale to rzecz gustu i jałowa dyskusja się tylko z tego wyprowadziła.
Tutaj to jak byśmy pisali do siebie nie znając języka adwersarza. Nie podałem argumentów? Nie sprowadziłeś STREFY MILITARNEJ do najwyżej 4 ligi? Po prostu ręce opadają. Znajdziesz na YT wiele filmów z tej imprezy. A wszyscy czytający niech sami uznają, czy to 4 liga. Zostawiam to ich oglądowi. Serial jest na tyle przeciętny, że chyba nie zasługuje na dalsze cytaty cytatów i zostawmy tych wojaków tym którzy ich oglądaja ;)Cytat:
Zamieszczone przez Volomir