Re: NAPOLEON TOTAL WAR - dyskusje ogólne
Cytat:
Zamieszczone przez AlGhouti
Witam mam pytanie czemu piechota liniowa nie strzela plutonami tylko strzela pierwszy rząd ? Dzieki za pomoc
Jeżeli masz wynaleziony szturm z ostrzałem to wtedy pierwszy szereg strzela,zaczyna ładować...a w tym czasie przed niego wychodzi druga linia i strzela,następnie trzecia linia robi to samo.Niestety oddziały przesuwają się w tym czasie do przodu a po oddaniu strzałów wracają na wcześniejsze miejsce-troche im to zajmuje,a ponadto obrywają w tym czasie.Jako takieo ostrzału szergami lub plutonami jak w empire niezauważyłem....
Jeśli chodzi o szturm z ostrzałem, to zauważyłem, że raz moja piechota, po wlączeniu tej opcji, przeszła, po oddaniu potężnej salwy trzech szeregów, od razu do ataku. Innym razem piechota, tak jak było to pisane wyżej (tak też jest w ETW), strzelała do przeciwnika poszczególnymi szeregami, posuwając sie do przodu. Nie jestem pewien, ale wydaje mi się, że w/w zachowanie piechoty, zależy od tego czy jest odznaczona obrona (tarcza na interfejsie), czy też nie. Dzisiaj sprawdzę to dokładnie.
Nie ma to znaczenia> Jak ustawisz szturm z ostrzałem i klikniesz szybko dwarazy atak tak aby biegli to po oddaniu salw zaatakują w ręcz :)
W zwykłej bitwie wszystkimi szeregami strzelają strzelcy i lekka piechota. Smutne :(
Cytat:
Zamieszczone przez lucas01
W zwykłej bitwie wszystkimi szeregami strzelają strzelcy i lekka piechota. Smutne :(
:o :shock: :? Niedopatrzenie czy co? Mam nadzieję, że poprawią to w jakimś patchu
Brak ostrzału plutonem to chyba niedopatrzenie. Chyba nie trzeba być Newtonem czy inną wybitną jednostką aby wpaść na to (odkrywanie takich "technologii"), że ostrzał prowadzony tylko przez pierwszy szereg to marnowanie potencjału piechoty, tym bardziej że jest juz XIX w :roll:
Na szczęście mamy mody : ;)
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=337787
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=337818
Pozdrawiam
Sprawdziłem i mi dalej strzela pierwsza linia i zauważyłem , że jak zaczynają wystrzeliwać moich ludzi to dopiero wtedy zaczynają strzelać wszyscy nie rozumie tego :?
Cytat:
Brak ostrzału plutonem to chyba niedopatrzenie. Chyba nie trzeba być Newtonem czy inną wybitną jednostką aby wpaść na to (odkrywanie takich "technologii"), że ostrzał prowadzony tylko przez pierwszy szereg to marnowanie potencjału piechoty, tym bardziej że jest juz XIX w
No naprawde, tak trudno wymyśleć to ze jak jeden szreg strzeli to klęknie i strzeli drugi? Tym bardziej biorąc pod uwagę okres, skoro taką "technologię" odkrywaliśmy już w Empire w XVIII wieku to teraz powinna już być wszystkim znana. Mam nadzieję że zmienią to jakimś patchem.
1.Ja licze na szybki patch i poprawe tego błędu.Marnowanie piechoty tylko przy takim strzelaniu....
2.Zauważyłem że moja czarna straż nie różni się niczym(poza statystykami) od szkockiej piechoty :? .Na unit cards jest pokazane że ma zielony kitel natomiast w bitwie ma taki sam czarny jak reszta szkotów...Przecież to dodatkowa jednostka za którą zapłaciłem ekstra więc chyba mogliby się troche postarać bardziej nad jej zróżnicowaniem :?
Ma juz ktos achievementa "Grand General Star"?
Wygralem 5 bitew w Napoleon Battles na poziomie hard i widac srebrne orzelki ale nie dostalem acziwa...
Napisane jest "Win Silver in 5 Historic battles" to nie wiem o co moze chodzic. :/
Rozwiazanie:
Trzeba zagrac w kolejna historyczna bitwe. Wystarczy rozpoczac gre(niewazne na jakim poziomie trudnosci) i zakonczyc bitwe escapem i wyjsciem do menu. W podsumowaniu bitwy powinno byc napisane, ze zdobylo sie achieva.