Zagonię researchera do roboty, sprawdzi które z ruskich państw ewentualnie by się nadawało ;) I dzięki za filmik!
Aaa no i witamy nowego członka naszej społeczności ;)
Wersja do druku
Zagonię researchera do roboty, sprawdzi które z ruskich państw ewentualnie by się nadawało ;) I dzięki za filmik!
Aaa no i witamy nowego członka naszej społeczności ;)
Jak wygląda sprawa z jednostkami? Na oko w ilu procentach są gotowe?
Trudno powiedzieć, zawsze byłem słaby z matmy ;) Krzyżacy mają kompletny roster, acz tylko wczesny, bez ulepszeń pancerza, to samo tyczy się rodów niemieckich. Prusom brakuje jednej czy dwóch jednostek, nad Litwinami pracuję w tej chwili, całkowicie przerabiam roster z Lithuania mod. Księstwa Polskie mają dość spory wybór jednostek, acz część będę jeszcze musiał nieco poprawić i nie jestem pewien co do nazewnictwa niektórych z nich. Nowogród ma kompletny roster, Halicz również, choć tu przydałoby się lekkie zmiany w teksturach. Złota Orda w komplecie, Serbia również, Bułgaria wymaga dodania kilku jednostek i usunięcia części niezbyt historycznych. Państwa włoskie niestety jeszcze nawet nie tknięte, dla Skandynawów mam duży wybór jednostek z kilku różnych modów, trzeba to jednak uporządkować i być może niektóre nieco przerobić. Mam też zaplanowane trochę jednostek regionalnych i najemników. Tak więc jest jeszcze cała masa roboty, a czasu wolnego niestety w nadmiarze nie posiadam ;)
Matko jedyna, to kiedy ten mod wyjdzie, na gwiazdkę 2017? Piszesz o samych jednostkach, a co z resztą? Skrypt kampanii, cechy, ancillariesy, mapa, UI?
Dzięki za info. No roboty sporo ale nie ma co się dziwić HellVardowi, który sam pracuje nad większością moda.
A coś pan myślał, że robiąc prawie wszystko sam i jednocześnie pracując zawodowo zrobię tak dużego moda w rok? :D Najpierw wydam wersję beta, czy też może alfa, grywalną i w bitwie i kampanii, ale bez skryptów i innych bajerów, no chyba że znajdzie się jakaś dobra dusza do pomocy, która jakoś to ogarnie. Najbardziej kompletna jest mapa, trzeba zdecydować jaki zrobić użytek z pozostałych mi do wyczerpania limitu 5 prowincji, wstawić w kilku miejscach brakujące surowce i forty.
To niedobrze, myślałem, że masz jakąś ekipę i że jest więcej zrobione.
No nic, trzymam kciuki :)
No mam ekipę, jeden gość zajmuje się research'em, drugi zrobił research o Bałkanach, a teraz robi symbole frakcji i karty jednostek :)
Jako nowa frakcja najprawdopodobniej zostanie dodane Księstwo Czernichowskie, a Złota Orda najpewniej zostanie tzw. "emergent faction", czyli pojawi się za pośrednictwem skryptu w konkretnej turze. Z pozostałych nowości preview Księstwa Litewskiego ;)
Oby tylko Orda nie zmasakrowała wschodniej części mapy w kilka tur, bo wnosząc po dacie startowej pojawią się rychło po rozpoczęciu rozgrywki.