To ta funkcja rodowa w tej grze jest glupsza niz myslalem, tak samo beznadziejne jest to ze zdarzenia losowe pojawiaja sie tylko w poczatkowym okresie gry, pozniej nic sie nie dzieje.
Wersja do druku
To ta funkcja rodowa w tej grze jest glupsza niz myslalem, tak samo beznadziejne jest to ze zdarzenia losowe pojawiaja sie tylko w poczatkowym okresie gry, pozniej nic sie nie dzieje.
Dlatego "podział krainy" z S2 - przy wszystkich swoich wadach - był dla mnie dużo lepszym rozwiązaniem
Razem z postępem w podbojach i zapełniania tego paska w menu, zbliżamy się do statusu imperium. Wystarczy najechać na niego kursorem i wyświetli się komunikat. W pewnym momencie komunikat będzie informował o zbliżającej się wojnie domowej.Cytat:
Zamieszczone przez Bojaki
mam pytanie !
Otóż w czasie bitwy na samym środku na dole jest taki orzeł symbol Rzymu i jest napisane podświetl wszystkie -co to znaczy do licha ?
Bo klikam i żadnej różnicy
Podświetlało jednostki. Na niebiesko sojusznicze, na zielono własne, a na czerwono wrogie, nic się chyba nie zmieniło w tym względzie w Rome2Cytat:
Zamieszczone przez Argail
dzięki, sprawdzę to........ dziwne
Czyli jak w Shogunie. Nie rozumiem w takim razie czemu u niektórych wojna wybucha bliżej początku gry a u innych po wielu turach. Tak szybko podbijają mnóstwo prowincji?Cytat:
Zamieszczone przez Samick
A wiesz może po co jest "gravitas" rodu albo generała i co się stanie jeśli urośnie wysoko?
Gravitas to jego tak jakby zdolności przywódcze, im ma większy ten parametr tym większy jest wpływ jego stronnictwa a im większy wpływ tym większa szansa na wojnę domową.
Ja miałem poparcie ponad 60 % i mam ze 130 tur Rzymem a jeszcze nie miałem wojny.
Miałem raz generała któremu przybywało po +4 gravitas na turę, jak umarł to miał ze 140 chyba.
Coś w tym stylu....
Niby brzmi logicznie :) Tylko przed chwilą Samick pisał, że wojna wybucha gdy pasek imperium urośnie wraz z podbojami.Cytat:
Zamieszczone przez Argail
To w końcu co jest przyczyną wojny, podboje czy gravitas?
Tylko że jedno jest związane z drugim. Gravitas rośnie głównie przez odnoszenie zwycięstw w bitwach.